POŽAR GASILO 100 VATROGASACA I 25 VOZILA
[ # ]

ZAGREB

U Sportsko-rekreacijskom centru Jelenovac u Zagrebu danas je buknuo veliki požar, a dojava o požaru stigla je oko 9,50 sati. U tijeku je dogašivanje požara, a vatrogasci će ostati na sanaciji tijekom cijelog dana i noći.
Image and video hosting by TinyPic
15:00

Prema izjavi zapovjednika Zorana Goričkog požar je pod kontrolom, a vatrogasci će ostati na mjestu požara tijekom današenjeg dana i noći. Akitivirane su sve postaje koje su bile na raspolaganju kao i 15 DVD-ova. Ukupno je sudjelovalo u gašenju oko 100 vatrogasaca i 25 vozila. "Reakcija vatrogasaca je bila pravovremena, ali zbog širenja požara u međukatnoj konstrukciji i mogućeg ugrožavanja vatrogasaca, gašenje je nastavljeno izvan objekta. Četiri vatrogasca su kolabirala zbog vrućine, a jedan se nagutao dima. Svi su medicinski zbrinuti", rekao je Gorički.

12:00

Na terenu su snage Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva, a uslijed velike vrućine četvorica vatrogasaca su kolabirala.
- Dok su bili unutra došlo je do naglog razbuktavanja, takozvanog flashovera tako da je zapovjednik zapovjedio povlačenje iz unutarnje navale. Vrućinu su počele isijavati i okolne kuće, a počela je gorjeti i šuma – rekao je zapovjednik Siniša Jembrih.

O zdravstvenom stanju vatrogasaca dr. Amir Ibukić iz KBC-a Sestre milosrdnice je rekao: - Vatrogasci smješteni kod nas izvan su životne opasnosti, ali će ostati na opservaciji OBHP jer se radi o problemima s dišnim sustavom. Za sad se ne zna hoće li koji od četvorice vatrogasaca ostati i na bolničkom liječenju.
Sa sličnim zdravstvenim problemima jedan je vatrogasac prebačen na liječenje u KB Sveti duh i prema riječima ravnatelja Mladena Bušića nije u životnoj opasnosti, ali zbog problema s disanjem mora biti pod liječničkom skrbi.…. HVZ

Image and video hosting by TinyPic

07.07.2017. ...17:00 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters