NATJECANJE ZAPREŽNIM VATROGASNIM ŠPRICAMA PRAVA ATRAKCIJA
[ # ]

NOVA VES PETRIJANEČKA

U Novoj Vesi Petrijanečkoj danas je održano već tradicionalno, 8. vatrogasno natjecanje zaprežnim špricama.

Ovo zanimljivo natjecanje starom špricom iz 1870. godine koju je DVD Nova Ves darovao grof Bombelles, organizirali su članovi DVD Nove Vesi uz suorganizaciju Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec u sklopu Dana općine.
Image and video hosting by TinyPic
Snage odmjerile ekipe iz Varaždina, Međimurja i Slovenije
- Natjecanje smo pokrenuli prije osam godina i danas je to jedno od ukupno šest takvih natjecanja u Hrvatskoj. Ekipe dolaze iz Varaždinske i Međimurske županije, a jedna ekipa nam je stigla iz susjedne Slovenije, pa je ove godine natjecanje u Novoj Vesi Petrijanečkoj međunarodno - rekao je predsjednik DVD Nova Ves Nenad Tomašek. Natjecanje su započeli najmlađi vatrogasci, djeca između šest do 12 godina, a nakon njih održano je natjecanje muških i ženskih ekipa. Po završetku natjecanja medalje i pehari podijeljeni su najboljima.

- Ekipe koje su u svojoj kategoriji osvojile prva četiri mjesta su nagrađene. Prošle godine smo uveli novu nagradu: drvenu medalju za četvrto mjesto, a ove godine smo je isto osigurali s obzirom da je prošle godine drvena medalja izazvala veliko oduševljenje vatrogasnih ekipa koje se natjecale – rekao je Krunoslav Jovan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec. Vatrogasci iz Petrijanca zadovoljni su jer im svake godine dolazi sve više ekipa, a zadovoljan je i novi načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

- Natjecanje je jedna dobra tradicija, ali i jedinstveno u našoj Općini, pa i šire. Svake godine održava se prvu nedjelju u srpnju i okuplja velik broj mladih vatrogasaca, ali i odraslih. Zahvaljujem se svim DVD-ima koji sudjeluju u organizaciji ovog natjecanja i Vatrogasnoj zajednici Općine Petrijanec. Ovo je jedno lijepo druženje uz promociju vatrogastva – zaključio je na kraju Posavec.…. regionalni.com

Image and video hosting by TinyPic

02.07.2017. ...18:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters