MEĐUNARODNA VATROGASNA VJEŽBA U ORGANIZACIJI DVD-a SAMOBOR
[ # ]

ZAGREB
Piše: DVD Samobor

Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor u subotu, 29. travnja, organiziralo je vatrogasnu vježbu u zagrebačkoj vatrogasnoj školi (Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja) Državne uprave za zaštitu i spašavanje, gdje su uz vatrogasce iz Hrvatske sudjelovali i gasilci iz Slovenije
Image and video hosting by TinyPic
Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor u subotu, 29. travnja, organiziralo je vatrogasnu vježbu u zagrebačkoj vatrogasnoj školi (Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja) Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Riječ je o vježbi međunarodnog karaktera koju je osmislio zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor Davor Domin, gdje su uz vatrogasce iz Hrvatske sudjelovali i gasilci iz Slovenije i ponovno pokazali da gužve na granicama ne stvaraju granice među ljudima. DVD Samobor tako je okupio PGD Obrežje, PGD Bizeljsko, DVD Veliki Lipovec te DVD Zasedbreg iz Međimurja.
Image and video hosting by TinyPic
Ovo je peta takva vježba koju DVD Samobor organizira u vatrogasnoj školi, s ciljem da se u realnim uvjetima, uz pojavu stvarnog dima i vatre isproba sve što se kroz godinu uvježbava na „suho“. Požarna kuća u vatrogasnoj školi pruža odličan uvid u operativno stanje postrojbi, a scenariji vježbi svake godine su sve zahtjevniji i prepuni neočekivanih detalja. Vježba je organizirana uz pomoć Dubravka Regovića, člana Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor, a ujedno i djelatnika vatrogasne škole, zatim Učilišta vatrogastva zašitite i spašavanja DUZS-a, „priomana“ – vatrogasaca iz rafinerije INA Sisak, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba koja je pružila potporu i logistiku te CIOS-a čija vozila su bila izrezana i zapaljena u svrhu edukacije.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


30.04.2017. ...11:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters