REAGIRANJE NA EMISIJU OTVORENO OD 24.KOLOVOZA 2016.g
[ # ]

ZAGREB

U emisiji Otvoreno od 24. kolovoza 2016.g. se, povodom potresa u Italiji, govorilo o sustavu civilne zaštite u Hrvatskoj, a da ni u jednom trenutku nije spomenuto vatrogastvo koje je najoperativnija sastavnica sustava civilne zaštite i koja sudjeluje pri svakoj katastrofi.

Reagiranje na emisiju Otvoreno od 24. kolovoza 2016.g


Poštovani,

obično se reagiranja na emitirane emisije odnose na krive ili netočne navode. U ovome slučaju dostavljamo reagiranje jer navoda (niti predstavnika) o vatrogastvu nije bilo.
Da u emisiji u kojoj se govori o sustavu civilne zaštite a u povodu potresa u Italiji, nema navoda niti predstavnika vatrogastva u najmanju je ruku nekorektno barem iz dva razloga:

1. Vatrogastvo je najbrojnija i najoperativnija snaga sustava civilne zaštite s više od 60.000 profesionalnih i dobrovoljnih operativnih vatrogasaca. Na poplavi u županjskoj Posavini i migracijskoj krizi (krizna stanja na koja su se sugovornici emisije često referirali), osim vatrogasaca iz Vukovarsko-srijemske županije, sudjelovao je 581 vatrogasac iz svih županija RH sa 216 vozila i 264 pumpe, u migracijskoj krizi ukupno 2612 vatrogasaca i 509 vozila.
2. U informativnim emisijama koje izvješćuju s potresa u Italiji vidljivo je da većinu spasilačkih službi čine pripadnici vatrogasnih postrojbi. Zasigurno bi slična situacija bila i kod nas. Zbog toga Hrvatska vatrogasna zajednica, između ostalog, potiče osposobljavanje i opremanje za slučajeve potresa.

Samo u Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba osposobljeno je i opremljeno 438 vatrogasaca (35 profesionalnih i 403 dobrovoljna) za spašavanje iz ruševina a u Opatiji, Rijeci, Zagrebu, Šapjanama, Rovinju, Poreču, Zadru, Osijeku, Čakovcu, Lipovljanima, Solinu i Karlovcu organizirana su 22 vatrogasna spasilačka tima (vatrogasac-vodič i licencirani pas) za pretraživanje ruševina i traganje za nestalim osobama.….HVZ
S poštovanjem,
Načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice
Željko Popović

Cijelu emisiju moguće je pogledati OVDJE

Image and video hosting by TinyPic

25.08.2016. ...13:28 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters