VATROGASAC PIROMAN PODMETAO POŽARE KAKO BI BJEŽAO OD OBITELJSKE GALAME
[ # ]

BABBITT

Ryan Scharberu (30), bivšem šefu vatrogasne službe u gradu Babbittu u Minnesoti, koji je priznao da je podmetnuo niz požara u zaštićenom šumskom području i namjeravao podmetnuti još jedan požar - dijagnostificirano je da je piroman, a ne bjegunac od nepodnošljive obiteljske galame.

Ryan, koji ima troje djece, podnio je u prosincu prošle godine ostavku na položaj šefa Volonterske vatrogasne službe okruga St. Louis, nakon što je policija otkrila njegove piromanske aktivnosti, a on bio prisiljen i priznati te zločine. U dokumentaciji za sud u Minneapolisu, pomoćnik tužioca Andrew Dunne zatražio je da Scharber bude osuđen na pet godina zatvora. Tužitelj je, naime, osporio Scharber objašnjenje da je on podmetao požare da bi izašao iz kuće na nekoliko sati - kako bi se odmorio od "bljuckanja" svoje novorođene bebe! Tužitelj je formalno istakao da okrivljeni taj argument nije iznio tokom petosatnog saslušanja 19. prosinca 2012, kada je i priznao paljevine.
Image and video hosting by TinyPic
“Psihijatar Centra za mentalno zdravlje ‘Range’ ustanovio je da tuženi boluje od piromanije”, napisao je Dunn, dodajući da je pravi uzrok kriminalnog ponašanja u ovom slučaju je njegova dijagnoza. Dunn je također naglasio da je Scharber “potpuno iznevjerio povjerenje koje mu je javnost poklonila kao šefu vatrogasne službe u Babbittu”. Prema podacima tužilaštva, Scharber je podmetnuo požare u Babbittu prije dvije godine, 7, 9. i 11. listopada, kao i 29. travnja i 10. rujna 2012. Osim toga, optužen je i za neuspjeli pokušaj podmetanja požara 3. prosinca 2011. Zahtjevajući blažu kaznu za svog klijenta, Scharberov branitelj Joseph Tamburino napisao je da je krivac surađivao s vlastima i da je pokazao “veliko kajanje”. Osim toga, Scharber je izrazio spremnost zatražiti pomoć stručnjaka, a i dalje ima podršku obitelji i okruženja. Podmetao je, kako reče advokat - “male požare u malim i nenaseljenim oblastima” i nema dosije u policiji. Presuda nesretnom Scharberu treba da bude izrečena 10. travnja.…. wdio

Image and video hosting by TinyPic

06.03.2014. ...20:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters