VATROGASCI OČISTILI GRAD OD LEDENICA
[ # ]

BEOGRAD

Pripadnici vatrogasne brigade u Beogradu u toku noći očistili su ledenice sa 33 državna i javna objekta na najfrekvetnijim mjestima u centru grada.

Ledenice se uklonjene sa zdanja Skupštine Srbije i Skupštine grada Beograda, Specijalnog suda, Hrama Svetog Save, Narodne biblioteke, palate „Albanija", Tramvajskog mosta u Paštrovićevoj ulici, kao i sa zgrada gradskih općina i domova zdravlja, podzemnih prolaza i tunela.

Gradski ured za izvanredne situacije apelirao je i danas na građane da povedu dodatne mjere opreza prilikom kretanja pored visokih i stambenih objekata, jer zbog otapanja snjega dolazi i do pojave ledenica.

Zamenik zapovjednika Gradskog štaba, Slobodan Šolević, rekao je za Beoinfo da je općinskim uredima naloženo da preko mjesnih zajednica obavijeste skupštine stanara da je tamo gdj postoji opasnost neophodno ograditi prostor pismenim upozorenjima i trakama oko zgrada i tako zaštititi prolaznike od posljedica pada ledenica.On je također pozvao građane da gdje god je to moguće očiste snijg i uklone ledenice sa svojih krovova, terasa i balkona.
kurir

27.02.2011. ...14:09 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters