OPSEŽNA ISTRAGA NAKON UBOJSTVA
[ # ]

PULA
Piše: Srećko Peršić

Policija intenzivno traga za ubojicom 78-godišnje Radmile Marković, koja je u subotu oko 19.30 sati pronađena mrtva u svom stanu u prizemlju zgrade u De Franceschievoj ulici na broju 62, u pulskom naselju Veruda Porat.

Podsjetimo, ubijenu su staricu pronašle kćer Ljiljana i unuka Ivana, koje su se zabrinule jer im se njihova majka i baka od četvrtka nije javljala na telefon. Ključ je navodno bio s unutarnje strane ulaznih vrata u stan. Posljednji su puta njezini bližnji s njom stupili u kontakt u četvrtak, telefonom. Od četvrtka u 11.30 sati do subote u 19.30 sati nesretna starica navodno nije ni s kime stupila u kontakt. Inače, Radmila je veći dio vremena provodila kod prijatelja i vršnjaka Mihaela Lebara, a u srijedu (26. siječnja) iznenada je otišla iz njegovog stana, što joj nije bio običaj, govoreći mu da mora nešto riješiti. Mihael i Radmila su u subotu trebali otputovati do Kopra.

Što se dogodilo od četvrtka do subote ujutro u 7.30 sati, kada je navodno Radmila ubijena snažnim udarcem tupim predmetom koji joj je smrskao lubanju? Nije jasan niti motiv koji bi nekog nagnao da Radmili oduzme život. Naime, starica nije raspolagala znatnom količinom novca, a nije u stanu držala vrijedne predmete. Prema informacijama kojima raspolažemo iz stana nije ništa ukradeno, a niti je bio ispreturan. Ipak, jučer nam je njezina obitelj potvrdila da je primala pristojnu mirovinu. Navodno je posljednji puta viđena živa u petak, dan prije ubojstva, i to u šetnji.

Istražuje se jedna banalna, a možda vrlo bitna činjenica - tko je prvi ušao u stan u subotu oko 19.30 sati. Policija raspolaže informacijom da su u stan prvi ušli vatrogasci, dok vatrogasci to u svom izvješću opovrgavaju. Kćer pokojne Radmile Ljiljana Radić od velikog se šoka više ne sjeća tko je prvi ušao u stan njezine majke. Tko je onda prvi pronašao mrtvu staricu u stanu - vatrogasci, policija, kćerka Ljiljana ili pak neka četvrta osoba čiji identitet istražitelji kriju? Je li Radmila u stan pustila poznanika, ili je pak u svom stanu iznenadila provalnika?
parentium

03.02.2011. ...21:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters