OKITILI BOŽIĆNA DRVCA KOJE SVIJETLE POD MOREM
[ # ]

OPATIJA / VOLOSKO
Piše: Marino Maljavac

Kiša je ometala vrijedne opatijske "pumpjere" u obavljanju originalnog zadatka, no unatoč valovima, božićna drvca su ispod mora postala prava "morska čarolija"

Image and video hosting by TinyPic

Šest ronilaca iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Opatija priredili su sinoć svojim sugrađanima posebnu blagdansku atrakciju, postavivši u moru ispred opatijskog i vološćanskog mula okićena božićna drvca. Zaogrnuti svjetlom fosfornih kemijskih sijalica, opatijski i vološćanski "borići" donijeli su blagdanski duh u sinoćnjoj kišovitoj večeri, a posebnu atrakciju trebali bi predstavljati tokom dana - na Badnjak te na sam blagdan Božića.

Premda je ružno vrijeme ometalo inače vrijedne opatijske »pumpjere«, koji su ovom akcijom pokazali i svoju kreativnu stranu, to nije spriječilo nekoliko znatiželjnika da dođu pogledati kićenje prvog podmorskog božićnog drvca u Opatiji i Voloskom. Vatrogasci su umjetni bor visine od oko 2 metra prvotno planirali fiksirati na drugoj strani mula, no od te su ideje odustali zbog velikih valova, pa je on postavljen ispred kafića »Galija« na morskoj dubini od oko tri metra.

- Vremenska prognoza za idućih nekoliko dana nije baš najbolja, a naš plan je bio da bor u moru izdrži nekoliko dana, svakako do Božića. Pogotovo se za Badnjak očekuje loše vrijeme praćeno kišom i velikim valovima, tako da ćemo provjeravati kakvo je stanje s božićnim drvcem, kazao je vatrogasac Rene-Raymond Gulin, inicijator ideje za realizaciju ove opatijske božićne atrakcije.

Kreativnost ronilaca u redovima opatijskih »pumpjera«, koji su inače poznati po svojim čestim akcijama čišćenja podmorja, pohvalio je i gradonačelnik Ivo Dujmić, istaknuvši kako će Grad nastojati da se ova morska božićna čarolija nastavi i tijekom idućih godina.
novi list

24.12.2010. ...20:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters