NOVOGRADIŠKI VATROGASCI POKRENULI AKCIJU DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI
[ # ]

NOVA GRADIŠKA

Vatrogasci DVD-a Nova Gradiška u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa proveli su prekjučer u poslijepodnevnim satima prvu akciju Dobrovoljnog darivanja krvi. Organizirali su je na njima važan datum 22. prosinac, kada je 1871. godine održana prva sjednica prvog Upravnog odbora DVD-a Nova Gradiška. Akciji se odazvao 91 darovatelj, a krv je darovalo njih 71. Evo što nam je o razlozima pokretanja akcije rekao zapovjednik DVD-a Siniša Makovičić, također dobrovoljni darovatelj krvi, koji je ovu dragocjenu tekućinu darovao 42 puta:" Kako nas u DVD-u ima nekolicina darovatelja krvi došli smo na ideju da pokrenemo ovu akciju sa ciljem da nam se i drugi pridruže , pogotovo ako znamo kako je sada vrijeme darivanja."

Tajnik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije i Vatrogasne zajednice grada Nova Gradiška Branko Barbarić jučer je 100-i puta darovao krv: " Davnih dana krenuli smo s dobrovoljnim darivanjem krvi kao i vatrogastvom u kojem sam 40 godina. Oboje je humanitarnog karaktera.Vatrogastvo je familijarna tradicija među njima je i moja supruga, ali samo sam ja darovatelj krvi. Zahvalio bih se svojim kolegama u DVD-u što su ovo darivanje krvi upriličili u vatrogasnom domu."

Akcije Dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji DVD-a Nova Gradiška zaživjet će,vjeruju naši vatrogasci i postati tradicijom,a prema riječima zapovjednika Siniše Makovičića,prostor Vatrogasnog doma bit će otvoren i za potrebe drugih organizatora ovakvih akcija.
nova gradiška

24.12.2010. ...12:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters