STO VATROGASACA IZ CIJELE ŽUPANIJE PRISUSTVOVALO RASPRAVI
[ # ]

DUBROVNIK

U organizaciji Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje u dvorani vatrogasnog doma u Slanome održano je savjetovanje pod nazivom „Intervencije u nesrećama s opasnim tvarima“.

Image and video hosting by TinyPic

Dok se ne izrade Vanjski planovi za sprječavanje nesreća koje uključuju opasne tvari na snazi je Plan intervencija u zaštiti okoliša Dubrovačko-neretvanske županije.

Prema tome Planu vatrogasne postrojbe su one interventne snage koje prve interveniraju i čiji su zapovjednici odgovorni za učinkovitost intervencije. Na području županije količine opasnih tvari koje predstavljaju opasnost pripadaju ukapljenom naftnom plinu, amonijaku i zapaljivim tekućinama.

Stoga se na savjetovanju raspravljalo o ovim posebno opasnim okolnostima u kojima trebaju intervenirati vatrogasci.Savjetovanju je prisustvovalo blizu sto vatrogasaca iz cijele županije koji u svojim postrojbama imaju posebne ovlasti i odgovornosti.Nakon teoretskog dijela savjetovanja JVP Dubrovačko primorje održala je tehničke demonstracije opreme i tehnike koja se koristi u intervencijama s opasnim tvarima.
dubrovacki.hr

08.12.2010. ...19:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters