U JELKOVCU EKSPLODIRALA CISTERNA, BRZOM INTERVENCIJOM VATROGASACA SPRIJEČENA TRAGEDIJA
[ # ]

SESVETE
Video: Dnevnik.hr

U blizini benzinske postaje prema Sesvetama zapalila se i eksplodirala cisterna.Cisterna je bila parkirana u garaži pokraj benzinske pumpe Zovko. Iz Kalinićeva ureda ističu kako se vatra sa cisterne proširila na još jednu cisternu i autobus



U Jelkovcu kod Sesveta eksplodirala je cisterna pokraj benzinske postaje Zovko. Cisterna je bila sparkirana u garaži. Prema prvim informacijama nema žrtava. Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kažu kako su za eksploziju krive zapaljene gume na cisterni.U priopćenju Kalinićeva ureda stoji kako je vatra zahvatila autobus i drugu cisternu koje su bile parkirane u blizini. Jedna cisterna izgorjela je u potpunosti. Zbog eksplozije su evakuirali goste hotela pokraj pumpe, no vrlo brzo ljude su pustili u njega. Na benzinsku postaju u Sesvetama uputili su sve raspoložive vatrogasne snage iz Zagreba.Očevici tvrde da se u Sesvetama čula jaka eksplozija prije nego se cisterna zapalila.

Do zapaljenja je došlo u 18.12 sati, a nedugo nakon toga više je vatrogasnih kola krenulo prema mjestu eksplozije. Navodno se radi o cisterni koja prevozi plin.Prema prvim informacijama do požara je došlo na cisterni koja se nalazila u garaži nedaleko benzinske postaje, a u požaru je djelomično izgorio autobus na koji se požar proširio.Požar su lokalizirali oko 18.45 sati.

Vatrogasci ističu da više nema opasnosti za građane zato što je je u tijeku detaljno čišćenje požarišta. Ističu da je moglo biti vrlo opasno da je vatra zahvatila spremnik druge cisterne u kojem je bila lakozapaljiva tekućina, no to se na sreću nije dogodilo.Zagrebačka policija je izvijestila kako je evakuiran obližnji hotel. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a sada je u tijeku čišćenje i saniranje mjesta događaja, a opasnosti za građane više nema.Promet, koji je od 18,30 bio zatvoren Slavonskom avenijom, u 18,50 ponovno je normaliziran.

07.12.2010. ...19:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters