ODANA POČAST POGINULIM BRANITELJIMA, PRIPADNICIMA MUP-a I HRM TE VATROGASCIMA
[ # ]

DUBROVNIK

Odavanjem počasti poginulim braniteljima, pripadnicima MUP-a i HRM-a i vatrogasaca započelo je obilježavanje 6. prosinca, Dana dubrovačkih branitelja. Predstavnici Županije, Grada Dubrovnika, vojske i policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici obitelji stradalih branitelja u znak sjećanja na 6. prosinca 1991. godine, dan kada je srpsko-crnogorska vojska najžešće napala Dubrovnik, položili su cvijeće i zapalili svijeće kod Spomen križa na Boninovu, kao i kod spomen - obilježja na muslimanskom groblju na Boninovu. Odavajući počast poginulim pripadnicima policijskih postrojbi, vijenci su položeni i svijeće zapaljene kod spomen-obilježja ispred policijske postaje u Dubrovniku.

U spomen na stradale vatrogasce i pripadnike Hrvatske ratne mornarice vijenci su položeni na Liechtensteinovom putu, a potom i na Srđu kod Križa, dok su s Porporele u more bačeni lovorovi vijenci za poginule pomorce i branitelje.
Održan je i mimohod Gradske glazbe Dubrovnik i dubrovačkih mažoretkinja, a program se nastavlja i u popodnevnim satima. Na mjesnom gr4oblju u Sustjepanu u 15.30 sati odat će se počast stradalim braniteljima Sustjepana, a u Crkvi sv. Nikole u Sustjepanu u 15.45 sati služit će se sveta misa zadušnica. U 18 sati u dubrovačkoj Katedrali također se služi sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

U 19.15 sati u izložbenom prostoru Zavoda za obnovu Dubrovnika otvaranje je izložbe Dubrovačkih muzeja 'Grad to ste vi', dok će u 20 sati Dubrovački simfonijski orkestar održati koncert u Revelinu.
dubrovački list

06.12.2010. ...14:44 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters