LOKALIZIRAN POŽAR NA MLJETU
[ # ]

MLJET

JVP Mljet zaprimila je nešto iza podneva dojavu o požaru na otoku Mljetu u blizini mjesta Babino polje, gdje je gorjela borova šuma. Na teren su upućene lokalne vatrogasne snage koje broje 20 vatrogasaca i 7 vozila te Sezonska intreventna vatrogasna postojba Mljet koja broji 13 vatrogasaca i 4 vozila. Pomoć u gašenju iz zraka pružala su 2 kanadera, koja su već napustila požarište. Požar je u međuvremenu lokaliziran i stavljen pod nadzor. Izgorjelo je 8 ha borove šume.



Podsjetimo, jučer je Split bio obavijen gustim dimom zbog požara kod Solina te su građani upozoreni da ne otvaraju prozore dok se oblak ne raziđe. Još se utvrđje je li taj požar bio podmetnut. 'Protupožarni inspektori i krim policija su na mjestu događaja i provjeravaju indicije da je požar podmetnut,' rekla je za Dnevnik.hr

Marina Kraljević- Gudelj, glasnogovornica PU splitsko- dalmatinske, te je potvrdila da istraga ide u tom smjeru. Podmetanje požara počelo se spominjati jer je požar planuo na nekoliko lokacija istovremeno, a neki su mještani svjedočili i navodnoj eksploziji nakon koje se pojavio plamen.U požaru je izgorjelo četiri kilometra guste šume, a jedan je mještanin izgubio cijelo stado od skoro stotinu koza i kozlića. Vatra je bila prijetila kućama, a razmišljalo se i o zatvaranju zračnog prometa. Brodovima je bilo sugerirano da ne plove Kaštelanskim zaljevom zbog stalnog slijetanja kanadera.
.... pročitaj više

23.08.2010. ...19:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters