KUP DVD-a HRŽENICA
[ # ]

HRŽENICA
Piše: Ivan Debelec

U subotu je u Hrženici održano pozivno vatrogasno natjecanje pod nazivom "Kup DVD-a Hrženica". Nastavak je to tradicije organiziranja kvalitetnih natjecanja od strane najstarijeg hrvatskog ali i jednog od najstarijih eurpskih seoskih DVD-a, a koje je ovog puta održano zahvaljujući ponajviše članovima muških i ženskih natjecateljskih desetina. KOMPLETNI REZULTATI

Image and video hosting by TinyPic

Prilikom otvorenja samog natjecanja natjecateljima su se prigodnim riječima obratili Načelnik Općine Sveti Đurđ prof. Marijan Lazar te Tajnik VZ Varaždinske županije, ujedno i Zapovjednik VZO Sveti Đurđ Stjepan Kovaček.Uz vrlo dobre uvjete za samo natjecanje, na nogometnom igralištu NK Radnički u Hrženici nastupile su ukupno 54 desetine u šest kategorija s područja cijele sjeverozapadne Hrvatske.

Među odjeljenjima ženske djece koja se natječu u rušenju mete vodom iz brentače pobijedile su najmlađe članice DVD-a Rasinja, ispred vršnjakinja iz DVD-a Sigetec i ekipe domaćina koja je nastupala van konkurencije. U kategoriji muške djece pobjedu su ostvarili članovi DVD-a Zamlaka, ispred članova DVD-a Čukovec i DVD-a Komarnica Ludbreška. U kategoriji ženske mladeži pobjedu su ostvarile članice DVD-a Čakovec, ispred članica DVD-a Gardinovec i DVD-a Koprivnica. U kategoriji muške mladeži pobjedu su ostvarili članovi DVD-a Krištanovec, ispred članova DVD-a Donja Voća i DVD-a Virje. U kategoriji ženskih seniorki pobjedu su ostvarile članice DVD-a Koprivnica, ispred članica DVD-a Rasinja i DVD-a Kutnjak Antolovec. U najmasovnijoj muškoj seniorskoj kategoriji prvo mjesto i prelazni pehar osvojili su članovi DVD-a Johovec, dok su iza njih također sa odličnim vježbama članovi DVD-a Glavničica i DVD Gornji Kneginec.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon regularnog dijela natjecanja za seniorske desetine održan je superkup, natjecanje u kojem dvije desetine vježbu izvode paralelno te bolja ekipa prolazi dalje. Budući da je regularni dio trajao nešto duže od predviđenog, superkup je održan u dosta lošim uvjetima pod dosta slabom rasvjetom na igralištu, ali unatoć tome ekipe su pokazale izuzetne vještine u izvođenju vježbe čak i po mraku. Za unikatni drveni pehar i novčanu nagradu organizatora u finalu su snage odmjerile ekipe DVD-a Johovec i DVD-a Glavničica. Pobjeda u supekupu je na kraju pripala pripadnicima DVD-a Johovec dok je drugoplasiranoj ekipi DVD-a Glavničica uručena utješna nagrada.

Ovo natjecanje ne bi bilo moguće održati bez naših sudaca Zlatka Orsag, Natalije Kišić, Tomislava Horvat, Miroslava Šladarec, Srečka Mrazović, Nikoline Sočev, Damira Jakupec i Barbare Pintarić koji su svoj posao odradili u skladu s pravilnikom te na njihove odluke nije bilo nikakvih pritužbi.

Prije proglašenja uručene su zahvalnice našim sponzorima i sucima, a prigodnim riječima su se obratili i Predsjednik savjeta mladeži HVZ-a g. Nikola Sočev te Zamjenik predsjednika Povjerenstva za natjecanja HVZ-a g. Zlatko Orsag koji su natjecanje okarakterizirali kao jedno od najjačih u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

23.08.2010. ...11:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters