ŠOKANTAN PODATAK: U ZAGREBU FALI 270 VATROGASACA
[ # ]

ZAGREB
Piše: Boris Cvetković

Nema zapošljavanja ove godine.JVP Grada Zagreba u ovom trenutku nedostaje gotovo 44 posto ljudstva, a zbog nedostataka novca ove godine nema novih zapošljavanja.

Od 616 potrebnih operativnih vatrogasaca, koliko bi ih trebalo biti na području Grada Zagreba, Javnoj vatrogasnoj postrojbi trenutno nedostaje 270 ili gotovo 44 posto ljudstva. Stanje u JVP se ove godine neće mijenjati, jer prema izjavama odgovornih ljudi, ne samo da nema novca za nove službenike, već se jedva pokrivaju i troškovi trenutno zaposlenih operativaca.

Posljednja veća grupa od 30 vatrogasaca zaposlena je 1. travnja 2008. godine. U JVP Grada Zagreba ističu da im je osim nedostatka novca veliki problem i nedostatak vatrogasnih postaja. Ipak, popunjavanje praznih mjesta Ured za krizne situacije je uvrstio u desetogodišnji plan.

Nedostaje i 40 vozila te 70 ljudi po postaji
- Za svaku intervenciju u Novom Zagrebu šaljemo vozila iz Savske. Trenutno postoje planovi za izgradnju tri nove postaje, u Sesvetama, Novom Zagrebu i Podsljemenskoj zoni. Sve tri postaje, nažalost zapinju u napretku što zbog nedostatka novca, što zbog imovinsko-pravnih odnosa - istaknuli su u zapovjedništvu JVP Grada Zagreba.U svakoj bi se novoj postaji rasporedilo po 70 ljudi, a za njihove bi potrebe trebalo osigurati još oko 40 vozila. Golemi novčeni nedostatak gradnju odgađa već nekoliko godina.

U posljednje su se vrijeme pojavile informacije da će se već do kraja godine stanje u ljudstvu popraviti, ali odgovorni u zapovjedništvu u Savskoj ulici ne vjeruju u takve špekulacije.Ured za hitne intervencije Pavla Kalinića, koji je odgovoran za stanje u ljudstvu te nadređen vatrogasnoj postrojbi, mudro nas je uputio natrag na JVP Grada Zagreba.
zagrebancija

26.05.2010. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters