DVD KRAPINA PROSLAVILA 135 GODINA SVOG RADA
[ # ]

KRAPINA

DVD Krapina najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u Krapinsko - zagorskoj županiji, te jedno od starijih u Hrvatskoj ovaj vikend (petak i subota 07. i 08.05.2010.) obilježilo je 135 godina svog djelovanja.

Image and video hosting by TinyPic

Program dvodnevne manifestacije započeo je u petak u 17h svečanom sjednicom na kojoj su osim DVD-ova iz cijele županije prisustvovali i pobratimska društva: PGD Ptuj, PGD Kozje, PGD Maribor Mesto, PGD Rogaška Slatina, PGD Šmarje pri Jelšah, Freiwilige Feuer Furstenfeld, državni, županijski te gradski dužnosnici.Na svečanoj sjednici predsjednik DVD-a Krapina gosp. Uhernik ispričao je gostima samo jedan mali dio bogate povijesti DVD -a o samim osnivačima DVD, pa sve do današnjih dana. DVD je kod osnivanja imalo 51 utemeljitelja i 55 podopirajučih članova koji su uplatili priloge (utemeljitelji su jednom za svagda uplatili u blagajnu 30 forinti, a podupirajuči su plaćali godišnju članarinu 4 forinti).

Najsvečaniji trenutak na sjednici bila je primopredaja replike vatrogasne zastave iz 1877. godine. koju je uručio gradonačelnik grada Krapine gosp. Josip Horvat zapovjedniku DVD-a Krapina gosp. Mati Laginji, tom se prilikom gosp. Laginja obvezao da će DVD Krapina tu zastavu koristiti za svečane prilike i proslave, te da će ju brižno čuvati.Drugi dan (subota) obilježavanja 135 godina DVD-a Krapina započeo je u 14h u parku, na igralištu osnovne škole «Ljudevit Gaj» «Danom otvorenih vrata» koje je bilo u organizaciji DVD-a Krapina i JVP-a Grada Krapine. Na igralištu su bila izložena vatrogasna vozila kojima raspolažu navedene ustanove uz «pojačanje» sa najmodernijim vatrogasnim vozilom (auto cisternom) koju je za tu prigodu došlo iz tvrtke «Zigler», te vatrogasno vozilo iz 1938. godine «James» koje je u vlasništvu DVD-a Konjšćina.
.... pročitaj više

09.05.2010. ...10:32 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters