PRIMANJE ZA VATROGASCE UOČI DANA SVETOG FLORIJANA
[ # ]

OPATIJA

U javnosti se malo zna da je gašenje požara tek dio poslova koje obavljaju vatrogasci, a važnost vatrogasaca, kao i ostalih hitnih službi, najčešće shvatimo tek kada se nađemo u nevolji, rekao je gradonačelnik Ivo Dujmić na današnjem primanju za čelnike Javne vatrogasne postrojbe Opatija, DVD-a Opatija, DVD-a Učka, te županijske i područne vatrogasne zajednice, uoči sutrašnjeg dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Primanju su u ime Grada prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić te predsjednik Upravnog vijeća JVP Opatija dr. sc. Alen Rajko. Suosnivanje Postrojbe od strane svih liburnijskih jedinica primjer je dobre suradnje liburnijskog kraja, kojoj težimo i na drugim područjima nastavio je Dujmić te je naglasio da je apsolutno jasno da je sadašnje, stotinu godina staro sjedište vatrogasaca u Opatiji neprimjereno i uvijek u opasnosti od blokade izlaza interventnih vozila. Stoga je prostornim planom predviđeno preseljenje vatrogasaca na Kuk kada se za to stvore uvjeti.

Zapovjednik Postrojbe Mladen Šćulac te županijski zapovjednik Slavko Gauš zahvalili su Gradu na stalnoj potpori vatrogastvu, a Rene Raymond Gulin, zapovjednik DVD-a Opatija te ujedno sindikalni povjerenik profesionalnih vatrogasaca, posebno se je zahvalio Gradu i predsjedniku Upravnog vijeća dr. sc. Alenu Rajku na izvanrednoj suradnji u okviru socijalnog partnerstva te unapređenja položaja zaposlenika JVP.Ove godine bilježi se i važan iskorak u protupožarnoj prevenciji: JVP je dobila odobrenje za obavljanje preventivnih pregleda zajedničkih dijelova zgrada. Izdvajanjima za edukaciju posljednjih je godina znatno poboljšana kvalifikacijska struktura, vatrogasci prolaze i zahtjevne specijalističke tečajeve, a s brojnih se natjecanja vraćaju s odličnim rezultatima.

Programom dokupa mirovine počelo je pomlađivanje kadrovskog sastava Postrojbe, i to bez povećavanja mase sredstava za zaposlene. I u recesijskim vremenima osigurava se da ne pada protupožarni standard: ove godine Grad osigurava Područnoj vatrogasnoj zajednici sredstva za nabavu autocisterne (postojeća je nabavljena 1988. godine). Svaka kuna uložena u vatrogastvo brzo se i višestruko vrati, zaključio je gradonačelnik Dujmić.
grad opatija

03.05.2010. ...15:41 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters