NAJSTARIJI SEOSKI DVD U HRVATSKOJ
[ # ]

VINICA

Organizirano vatrogastvo i plemenita spremnost na svesrdnu pomoć u spašavanju ljudi i materijalnih dobara od vatre, vode ili elementarnih nepogoda ma koje vrste, ima na području Vinice dugu tradiciju.

Image and video hosting by TinyPic

Nije rijetkost da u četiri generacije pojedinih obitelji ima vatrogasaca ili pak da gotovo čitavo jedno vatrogasno odjeljenje dolazi iz jedne obitelji. Biti vatrogasac u Vinici je čast i ponos te sinonim plemenitosti, humanosti i požrtvovnosti. Riječ je o uglednim osobama od povjerenja i DVD-u koji je, kako tvrdi općinski načelnik Marijan Kostanjevac, ponos i dika ovoga kraja.

Da je tome doista tako, najbolje svjedoči podatak da je Dobrovoljno vatrogasno društvo Vinica s tradicijom dugom 120 godina jedno od najstarijih društava u Varaždinskoj županiji i jedno od najstarijih seoskih vatrogasnih društava u Hrvatskoj.

Bila je to svakako prigoda i na podsjećanje na stoljetnu humanost i plemenitu djelatnost DVD-a Vinica, na brojne zaslužne pojedince koji su prošli kroz društvo i nebrojeno puta, spašavajući kuće i šume od vatrene stihije, svoj život stavljali na kocku. Svima njima zahvalnost za požrtvovnost iskazana je dodjelom Povelje Mirka Kolarića DVD-u Vinica od strane Hrvatske vatrogasne zajednice ..... opširnije

30.04.2009. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters