SURADNJA DVD-a PETROVSKO I EGIS ROAD-a
[ # ]

PETROVSKO
Piše: Krešimir Presečki

Da u Zagorju mogu biti dobri međususjedski odnosti, pokazano je još jednom prošli tjedan u petak, 24.04.2009.

Image and video hosting by TinyPic

Tog dana, naime, održan je radno-edukativni sastanak između Egis road operation Croatia d.o.o., ispred kojeg su bili Miroslav Majsec, asistent za sigurnost i kontrolu prometa i iskusni vatrogasac i zaposlenik JVP grada Krapine Mato Laginja, te Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Petrovsko, koje su predstavljali načelnik Općine i predsjednik DVD-a Petrovsko Željko Presečki i zapovjednik DVD-a Dragutin Poslončec.

Tema sastanka je bila kako poboljšati suradnju između dva subjekta, i kako si međusobno pomoći u kriznim situacijama. Članovima DVD-a je pokazana kontrolna soba Centra za održavanje i kontrolu prometa, koja pokriva svaki metar dionice autoceste Zagreb-Macelj sa nadzornim kamerama za sigurnost i kontrolu, kao i vatrodojavni sustav u tunelima, od kojih je najduži Sv. Tri Kralja, prezentirane su mogućnosti tog sustava, te su prikazane opasne situacije koje se svakodnevno događaju na cestama.

Nakon toga su prezentirana dva nova i najsuvremenija navalna vatrogasna vozila koja djeluju u sklopu autoceste, te je pokazano šta ta vozila mogu u praksi. Članovi DVD-a Petrovsko zahvaljuju na održanom sastanku i gostoprimstvu. U nedjelju, 26.04.2009. u prostorima DVD-a održana je radionica sa profesionalnim instruktorom vožnje Ivicom Horvatom. Tema radionice bila je održavanje vozila i sigurnost u prometu, te postupanje u prometu sa vatrogasnim vozilima, pogotovo u slučaju intervencija.

Istaknuta je odgovornost vatrogasaca prema imovini, vozilima i ljudima kojima se raspolaže, pogotovo interventnom odjeljenju koje je ove godine izašlo na više intervencija, te da je potrebno konstantno obnavljati znanja i vještine, da se izbjegnu neželjene situacije kad su vatrogasci najpotrebniji.

30.04.2009. ...07:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters