U 2009. HVZ ĆE IZDVOJITI 2 MILIJUNA KUNA ZA KAPITALNE INVESTICIJE DVD-a
[ # ]

ZAGREB

Dana 23. ožujka 2009. godine u Uredu Hrvatske vatrogasne zajednice održana je 22. sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice.Uvodno je Velimir Marović pozdravio nazočne, te ih upoznao s radom i organizacijom tvrtke MAN koja nastoji prenijeti što više znanja za korisnike, organizirajući treninge za profesionalne vozače. MAN-ova vozila ispunjavaju ekološke standarde EURO 4 i 5, a također imaju certificirane instruktore za održavanje vozila.

Raspravljani su prijedlozi Pravilnika o mjerilima za ustroj, razvrstavanje i način djelovanja vatrogasnih postrojbi, Pravilnika o minimumu tehničke opreme i sredstva koje moraju posjedovati vatrogasne postrojbe, sukladno planu zaštite od požara i Pravilnika o mjerilima za utvrđivanje tjelesne i duševne sposobnosti za obavljanje poslova profesionalnog i dobrovoljnog vatrogasca.

Hrvatska vatrogasna zajednica je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Splitskog Sveučilišta izradila strategiju daljnjeg informatičkog razvoja hrvatskog vatrogastva: temelj budućeg razvoja je jedinstveni sustav izvješćivanja o vatrogasnim intervencijama, koji se mora bazirati na jedinstvenom šifrarniku vrsta vatrogasnih intervencija, te vatrogasne tehnike i opreme. Predlaže se otkup hardverske opreme, koju je u tu svrhu razvio DVD Mladost Kaštel-Sućurac.

Svečana sjednica Skupštine HVZ održat će se na centralnom obilježavanju Dana Sv. Florijana u Požegi, gdje će se izabrati naj-vatrogasac i naj-vatrogasna organizacija, dok će se izborna Skupština HVZ održati 15. lipnja u Mariji Bistrici.

U 2009. godini Hrvatska vatrogasna zajednica će izdvojiti oko 2 milijuna kuna za kapitalne investicije dobrovoljnih vatrogasnih društava, posebice na slabije razvijenim područjima. Sredstva će se koristiti za (su)financiranje vatrogasne tehnike i izgradnju i adaptaciju objekata vatrogasne namjene. opširnije na stranici HVZ-a

28.03.2009. ...14:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters