NOVA OPREMA PREDATA VATROGASCIMA
[ # ]

ZAGREB

Služba hitne pomoći će vatrogascima osigurat tečaj prve pomoći, najavio je Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić na primopredaji nove opreme u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba u Savskoj ulici.

Naime, ovaj gradski ured zagrebačkim vatrogascima je navedenoj postrojbi donirao dva GPS uređaja i petnaest dasaka za imobilizaciju unesrećenih, a još dva GPS-a i sedamnaest dasaka dodijeljeni su Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba (VZGZ). Ukupna vrijednos nove opreme je približno pedeset i pet tisuća kuna.

– Ured za upravljanje hitnim situacijama nastaviti će opremati vatrogasce. Navedena oprema koristiti će se i u borbi protiv požara u priobalju i intervencijama na Velebitu, rekao je Kalinić. Istaknuo je kako se često navodi brojka od svega četiristotinjak profesionalnih vatrogasaca na zagrebačkom području, no, kaže pročelnik, svi zaboravljaju da Zagreb – za razliku od brojnih europskih gradova – ima i oko pet tisuća pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Predsjednik VZGZ-a Zlatko Križanić te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Malčić zahvalili su na dobijenoj opremi i naveli kako će upravo početi najžešća sezona požara. Posebno su zahvalili i liječnici Inge Boršan – Kilibarda koja je osmislila program medicinske izobrazbe vatrogasaca. Zagrebački vatrogasci su i demonstrirali svoju vještinu korištenja dasaka za imobilizaciju. »Unesrećenog« je glumio njihov kolega, a vatrogasci su s njim postupali iznimno oprezno, kako bi spriječili ozljede kralježnice do kojih često dolazi u takvim situacijama.Inače, u prva tri tjedna ožujka vatrogasci su na zagrebačkom području inetervenirali ukupno 229 puta. Novi List

28.03.2009. ...08:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters