PLANIRANA NABAVKA VOZILA ZA ZLATARBISTRIČKE VATROGASCE
[ # ]

ZLATAR BISTRICA

U Zlatar Bistrici se izbori za vijeća mjesnih odbora neće održati istovremeno kada i lokalni izbori, zaključilo je općinsko vijeće na ovotjednoj sjednici, nego će datum o izborima za mjesne odbore odrediti novo-konstituirano vijeće.

Vijećnici su na istoj sjednici prihvatili godišnji obračun proračuna za 2008. godinu, kojeg je donjelo poglavarstvo. Zlatar Bistrica je u prošloj godini prihodovala 8 milijuna 955 tisuća 30 kuna, dok su rashodi bili 8 milijuna 945 tisuća 848 kuna. Stvoren je višak prihoda, nešto više od 9 tisuća kuna, koji se pribrojio višku neutrošenih sredstava iz prethodnih razdoblja, pa se ukupni višak od milijun 56 tisuća 319 kuna prenosi u ovu godinu i raspodjelit će se na potrebne troškove.

Vijeće je prihvatilo i izvješće o poslovanju Dječjeg vrtića “Zlatni dani”, a također i prijedlog Upravnog vijeća vrtića o novom načinu financiranja rada te ustanove, gdje se dio odnosi i na roditeljsko financiranje. Naime po novom prijedlogu roditelji će plaćati čuvanje mjesta ako dijete nejde duže vrijeme u vrtić, a uvodi se i petsatni program, koji će koštati 20 posto manje od pune cijene 10-satnog programa.

Vijeće je još donjelo odluku o dodjeli općinskih priznanja, prihvatilo imenovanja predsjednika, zapovjednika i zamjenika u DVD-u Zlatar Bistrica, te se složilo s prijedlogom društva da se preko zajedničkog angažmana Krapinsko-zagorske županije i županijske Vatrogasne zajednice, za zlatarbistričke vatrogasce nabavi novo vatrogasno vozilo, koje bi općina sufinancirala iz redovnih pet posto sredstava koja se godišnje izdvajaju za vatrogastvo. radio Zlatar

27.03.2009. ...15:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters