ODBOR ZA LOKALNU I PODRUČNU SAMOUPRAVU O PRIJEDLOGU ZAKONA ZOP-a
[ # ]

ZAGREB

Izvješće Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o zaštiti od požara, s Konačnim prijedlogom zakona, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P. Z. br. 294

Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Hrvatskoga sabora na 24. sjednici održanoj 18. ožujka 2009. godine, razmotrio je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o zaštiti od požara, s Konačnim prijedlogom zakona, koji je predsjedniku Hrvatskoga sabora dostavila Vlada Republike Hrvatske, aktom od 10. ožujka 2009. godine.

Odbor je u smislu članka 140. Poslovnika Hrvatskoga sabora o predmetnom aktu raspravljao u svojstvu zainteresiranoga radnog tijela.Odbor je raspolagao pisanim mišljenjem Udruge gradova o predmetnom aktu.U uvodnom izlaganju predstavnik predlagatelja obrazložio je osnovne odrednice predloženih izmjena Zakona o zaštiti od požara kojim se vrši usklađivanje ovoga Zakona sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi u odnosu na nadležnosti općinskog načelnika, gradonačelnika i župana.

U raspravi je iznijet prijedlog da Odbor utvrdi amandman na završnu odredbu ovoga Zakona, kojim će ta odredba biti usklađena sa Zakonom o izmjeni Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ br. 109/07.), kojeg je Hrvatski sabor donio na 9. sjednici održanoj 13. ožujka 2009. godine.Nakon provedene rasprave, Odbor je jednoglasno odlučio Hrvatskome saboru predložiti donošenje

ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O ZAŠTITI OD POŽARA.

uz sljedeći:
Amandman

Na članak 4.
U članku 4. iza riječi: Grada Zagreba briše se točka, stavlja zarez i dodaju riječi: „a dosadašnja općinska, gradska i županijska poglavarstva nastavljaju s radom do stupanja na dužnost općinskog načelnika, gradonačelnika i župana izabranih na neposrednim izborima.“.

Obrazloženje:
Predloženim amandmanom vrši se usklađivanje članka 4. Konačnog prijedloga ovoga Zakona sa završnom odredbom Zakona o izmjeni Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ br. 109/07.), koji je Hrvatski sabor donio na 9. sjednici održanoj 13. ožujka 2009. godine.Za izvjestitelja na sjednici Hrvatskoga sabora određen je gospodin Zvonimir Mršić, predsjednik Odbora.

PREDSJEDNIK ODBORA
Zvonimir Mršić

26.03.2009. ...12:47 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters