ŽELJKU STOŠIĆU ZLATNA VATROGASNA MEDALJA
[ # ]

KONJŠĆINA

DVD Konjščina tijekom prošle godine imalo je 21 intervenciju od kojih 15 požara, istaknuto je na godišnjoj skupštini.

Vrlo važna lanjska aktivnost Društva bilo je osposobljavanje – 13 članova dobilo je zvanje vatrogasac, 12 kandidata u dobi od 12 do 16 godina položilo je ispit za pripadnika vatrogasne mladeži, 2 dočasnika 1. klase položili su specijalnost za dišne aparate dok su 3 mlada pripadnika DVD-a Konjščina obučena za vatrogasnu mrežu, projekt HVZ u koji su uključeni među prvima u Hrvatskoj.

Prema izvješću, konjščinsko je društvo i tijekom prošle godine sudjelovalo u brojnim manifestacijama na području općine i šire, što se planira i ove godine.U izbornom dijelu skupštine za novoga predsjednika izabran je Ivan Cvetko, zapovjednik je Dubravko Mokosek i tajnik Nikola Curiš.

Dodjeljena su i priznanja- za 50 godina rada vatrogasnu spomenicu HVZ dobio je Ivan Mokos dok je zlatna vatrogasna medalja dodjeljena Željku Stošiću kojega je ujedno županijska VZ nagradila za 30-godišnji vatrogasni rad. U DVD-u Konjščina su posebno ponosni na svoj vatrogasni podmladak koji slavi 10 godina rada pa je među 13 članova spomenicom za deset godišnji rad nagrađeno i 10 njihovih pripadnika.

Kako bi se odužili građanima koji im već niz godina nesebično pomažu, u DVD Konjščina odlučili su svojim počasnim članovima proglasiti Mariju Mušec, Josipa Crnjca, Josipa Gredelja, Josipa Jakopovića, Vinka Markovića, Dragutina Petanjka i Ivana Priščana.

Napomenimo da su skupštini konjščinskih vatrogasaca nazočni bili Ivica Glas ispred hrvatske i županijske VZ , Slavko Hanžić iz područnog ureda za zaštitu i spašavanje Krapina, načelnik i predsjednik vijeća općine Konjščina, predstavnici 14 DVD-a, među kojima i iz Krašića i Grabovca u Baranji te predstavnici domaćih udruga s kojima Društvo uspješno surađuje. radio Zlatar

24.03.2009. ...16:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters