NOVAC IZ EU ZA PROTUPOŽARNU ZAŠTITU
[ # ]

DUBROVNIK

Projekt automatskog protupožarnog motrilačkog sustava uz granicu bit će jedan od Županijskih projekata koji će se kandidirati za pretpristupni fond EU, IPA Adriatico, izjavio je na sjednici županijskog poglavarstva dožupan Ivo Karamatić. U ovaj program uključena je i nabava specijalnog vozila koje bi interveniralo u slučaju razlijevanja kemikalija i otrova u okoliš.

Nakon požara koji su 2007. opustošili Grad i okolicu u protupožarnu zaštitu pograničnih područja tijekom 2008. uloženo je puno više novaca nego prethodnih godina. Tako je prema izviješću koje je podnio Miše Miloslavić, tijekom prošle godine uloženo oko milijun kuna od strane Županije, a isti iznos osigurali su samostalno gradovi i općine koji su sudjelovali u projektu.

Novac je uložen u održavanje starih i izgradnju novih protupožarnih putova i to u Općinama Konavle, Župa, Primorje te Gradovima Dubrovniku i Metkoviću. Problem s kojim su se vatrogasci susretali je uvijek jedan te isti imovinsko- pravni. Naime neki od vlasnike zemlje nisu htjeli dozvoliti da se preko njihove zemlje krče putovi. dubrovnik net

21.03.2009. ...13:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters