POŽAR U RESTORANU "DONITO BARKA" BIO JE PODMETNUT
[ # ]

VARAŽDIN
Piše: Sanja Zegnal

Sat prije ponoći u restoranu ''Donito Barka'' u Gornjem Makojišću buknuo je požar koji je u potpunosti progutao restoran. Vatrogasci DVD-a Novi Marof vatru su do kraja ugasili tek u 3 sata ujutro. Varaždinska policija još uvijek obavlja očevid.

Požar u kojem je u noći s nedjelje na ponedjeljak potpuno izgorio restoran Donito Barka u Gornjem Makojišću bio je podmetnut. Forenzičari Centra Ivan Vučetić, varaždinska policija i inspektor za zaštitu od požara poslije očevida i vještačenja danas su objavili kako je nepoznata osoba između 23 i 24 sata u nedjelju ušla u restoran i zapalila ga otvorenim plamenom.

Restoran je imao drveni inventar i drvene oplate pa je vatra buknula i vatrogasci DVD-a Novi Marof više nisu mogli obuzdati plamen. Restoran je u obiteljskom vlasništvu novomarofske obitelji Petrić.
– Ne mogu objasniti što se dogodilo, niti želim novinarima pričati o tome tko bi nam mogao podmetnuti požar, rekla je kratko kad je saznala da je požar podmetnut, Gordana Petrić.

Njihova je imovina osigurana, a šteta je procijenjena na 1,5 milijuna kuna.
- Nikad nećemo dobiti novac koji smo posljednjih trideset godina uložili u naš posao. Strašno je što je sve nestalo za samo dva sata, nastavlja Gordana Petrić.Ona je u noći kad je požar izbio unatoč opomenama vatrogasaca trčala u dvorište kako bi spasila svezane pse i u šoku je od svega što im se dogodilo. Slobodna Dalmacija

11.03.2009. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters