VATROGASCI DOBILI NAJDRAŽE POSJETITELJE
[ # ]

PETRINJA

U ovoj županiji to je više običaj nego iznimka, naime, nekoliko desetaka djece posjetilo je vatrogasno društvu u Petrinji.

Tijekom današnjeg prijepodneva učenici petrinjskih drugih i prvih razreda, Prve osnovne škole, posjetili su djelatnike Javne vatrogasne postrojbe Petrinja, a sve u sklopu nastavnog programa u kojemu najmlađi uče i obrađuju pojedina zanimanja roditelja.

Image and video hosting by TinyPic

Domaćini zajedno sa svojim zapovjednikom Ivicom Šulentićem bili su oduševljeni svojim posjetiteljima te su im drage volje pokazali neke vježbe koje su kod vatrogasaca svakodnevna praksa, te su ih upoznali sa vatrogasnim vozilima i kako se ponašati u slučaju požara. Do dogovora je došlo kada je nastavnica saznala da je otac jednog od mališana ujedno i vatrogasac te je tako sinula odlična ideja, pa su se djeca uživo mogli uvjeriti u opasnosti kojima vatrogasci mogu biti izloženi, ujedno i puno naučiti o ovome plemenitom zanimanju.

Oduševljeni klinci su se na kraju zahvalili svojim domaćinima i u znak toga darovala su nekoliko likovnih uradaka na temu vatrogastva, zapovjedniku, koji je obećao da će između njih odabrati najbolji i autora prigodno nagraditi. Vatrogasno društvo Petrinja nalazi se u ulici sasvim pristalog imena, gdje bi ljepše bilo vatrogascima nego u «Vatrogasnoj ulici «. Srećom pa u ovoj županiji nema tako velikih požara kao u nekim drugim dijelovima zemlje, no to ne sprečava ovdašnje vatrogasce da budu budni i uvijek pripremni za akciju, te kao takvi odlaze na zadatke diljem zemlje gdje ih se pošalje, uvijek se rado odazovu, ovakav poticaj kakav su danas dobili samo ih može više ohrabriti u svemu tome. Javno

10.03.2009. ...22:37 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters