POTVRĐEN MANDAT DOSADAŠNJEM VODSTVU
[ # ]

SVETA MARIJA

Pred tristotinjak vatrogasaca, gostiju i uzvanika u društvenom domu u Svetoj Mariji održana je 83. po redu godišnja skupština DVD-a Sveta Marija, koja je bila i izborna. Predsjednik DVD-a Sveta Marija i nadalje će biti Ivan Pavlic, tajnik Dražen Šulj, zapovjednik Dražen Gašparić, a blagajnik Mihajlo Pongrac. Ostali članovi Upravnog odbora ostat će u gotovo istom sastavu. Rezultat je to glasovanja vatrogasaca Svete Marije.

Dobili su povjerenje članstva jer su besprijekorno vodili društvo u kojem je danas 118 članova starijih od 18 godina i 76 članova djece i mladeži, pa po ovim pokazateljima ispada kako je svaki deveti stanovnik Svete Marije vatrogasac. Ovo vatrogasno vodstvo dovelo je Društvo u sam vrh međimurskog vatrogastva. Pokazuju to rezultati bodovanja na razini Vatrogasne zajednice Međimurske županije - u zadnje 4 godine dva puta su bili prvi, jednom drugi, a jednom treći.

- Rezultat je to samoprijegornog rada svakog od 194 vatrogasca - istaknuo je predsjednik Pavlic. Dražen Gašparić, zapovjednik DVD-a, u četiri godine istaknuo je 80 vatrogasnih intervencija, 36 se odnosilo na gašenje požara, dok je 37 intervencija bilo tehničke naravi. Lani su zabilježili 9 požara i 11 tehničkih intervencija. Dodao je kako je broj požara manji zato što «smo svi vatrogasci», ljudi su educirani u protupožarnoj zaštiti. I doista je tako.

- Cijelo je selo uz vas, vi ste za nas pojam i zakon, cijenjeni ste i ugledni - rekla je između ostalog općinska načelnica Marija Frančić. Mjesni župnik vlč. Pavao Markač rekao je kako vatrogasci nisu niti svjesni kako su sjajni, da su zaštitni znak mjesta. Njihovih 13 do sada održanih međunarodnih natjecanja s ručnim vatrogasnim štrcaljkama doveli su u Svetu Mariju svu vatrogasnu i državnu elitu RH, tisuće vatrogasaca iz zemlje te Austrije i Mađarske.

Njihova štrcaljka iz 1890. godine, lani izložena na splitskoj rivi, bila je metom tisuća turista i snimkama je obišla svijet. Jedna od značajnih aktivnosti Društva je rad s djecom i mladeži, pa u Društvu djeluje 8 desetina djece među kojima je istaknuta ženska ekipa mladeži koja je na lanjskom državnom natjecanju u Makarskoj bila treća. Koliko su vatrogasci cijenjeni, pokazuje podatak što su na skupštini bili predstavnici 20-ak DVD-a, od kojih su oni najdalji došli iz prijateljskog društva u Josipdolu.

Potvrda su tome i riječi Radovana Zadravca, člana Predsjedništva VZ-a Međimurske županije, koji je rekao kako je konačno dočekao prigodu doći u Svetu Mariju i u ime zajednice izreći divljenje ovdašnjim vatrogascima.Dodijeljeno je niz priznanja, diploma i zahvalnica. Treba istaknuti plamenice za požrtvovnost koje je VZ-a Međimurske županije dodijelila Draženu Kvakanu i Damiru Kedmencu koji su se 2007. godine istaknuli u gašenju katastrofalnih požara u dubrovačkom zaleđu.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Juraj u Trnju malo je društvo čije aktivnosti provodi tek nešto više od trideset članova.Na programsko-izbornoj skupštini održanoj 28. veljače u vatrogasnom domu u Sv. Jurju u Trnju, po razmatranju zajedničkog izvješća Upravnog odbora i zapovjednika DVD-a, osvježeno je šire rukovodstvo DVD-a, a Vladimir Kolonić dobio je povjerenje za obavljanje predsjedničke dužnosti u još jednom mandatu, kao i zapovjednik Dragutin Molnar. Tajnik je Zdravko Halić, a blagajnu drži Vladimir Baranašić. U idućem mandatu u Upravnom odboru radit će (uz već spomenute) i Zlatko Zrna, Dejan Kolar, Dejan Vadlja, Dario Vadlja, Ivan Vadlja te Branko Furdi.

Kako su lanjske godine vatrogasaci Sv. Jurja u Trnju dobili novo vozilo, financijski plan za ovu godinu skroman je. Sve svoje troškove i aktivnosti isplanirali su unutar financijskog okvira od 13.500 kuna, od kojih je skoro pola namijenjeno za nabavku dva zaštitna odijela.Na skupštini su dodijeljna i priznanja: za 30 godina aktivnosti i rada u DVD-u Sv. Juraj u Trnju spomenice su primili Josip Branilović, Dragutin Vuk, Ignac Mesarić, Matija Furdi i Zlatko Zrna, a za 40 godina u vatrogasnoj odori Ivan Baranašić. opširnije

10.03.2009. ...18:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters