GRADNJA VATROGASNOG DOMA
[ # ]

GAREŠNICA

Garešnička Javna vatrogasna postrojba sada ima i gradilište buduće suvremene poslovno stambene zgrade. Na ukupno 500 kvadrata bit će smješten novi Vatrogasni dom na dvije etaže, sa četiri garaže i prostorom za zapolesnike. U staroj zgradi ostat će Servis vatrogasnih aparata i Vatrogasna zajednica.

Počela je izgradnja Vatrogasnog doma garešničke Javne vatrogasne postrojbe. Nova poslovno stambena zgrada bit će smještena iza već postojeće, u kojoj ostaje Vatrogasni servis i gradska Vatrogasna zajednica. U tijeku su zemljani radovi ravnanja terena zbog iskopa zemlje za temelje. Radove vrijedne milijun i sto tisuća kuna financira grad Garešnica, a izvodi daruvarska tvrtka "Akustik građenje".

U prizemlju objekta na 185 kvadrata korisne površine nalazit će se četiri garaže, toranj i radione, dok je gornja etaža namijenjena zaposlenicima. Dovršetak je predviđen do jeseni, a najkasnije zime, kada vozila moraju biti smještena u nove garaže, ističe zapovjednik postrojbe Marijo Paluh. Nakon preseljenja u novi suvremeni prostor za rad, u staroj zgradi postrojbe planira se i stalna postava izložaka o povijesti garešničkog vatrogastva. Krugoval

10.03.2009. ...18:00 [ Komentari (2) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters