OPREZ KOD SPALJIVANJA KOROVA
[ # ]

KRAPINA

Minulog vikenda na području Krapinsko-zagorske županije policija je evidentirala 12 požara na otvorenim prostorima. Radi se o požarima suhe trave i raslinja na poljoprivrednim površinama. Iz policije apeliraju na građane da se drže županijske odluke o spaljivanju korova, trave i drugog otpadnog materijala.

Ta odluka zabranjuje spaljivanje korova i loženje vatre za vrijeme vjetra i noću, osoba koja spaljuje mora biti punoljetna i stalo prisutna s priručnom opremom za gašenje požara, mjesto spaljivanja mora biti odabrano tako da se vatra ne može proširiti, te osobe koje su izvršile spaljivanje dužne su mjesto spaljivanja pregledati i ostatke u potpunosti ugasiti. Ako osoba koja vrši spaljivanje korova i loženje vatre na otvorenom, ne može donijeti sigurnu procjenu, dužna je obavijestiti Dobrovoljno vatrogasno društvo o namjeri spaljivanja.

Na području krapinsko-zagorske županije tijekom mjeseca veljače zabilježen je porast broja vatrogasnih intervencija. Ukupno su bile 43 vatrogasne intervencije. Od toga: 34 požara: 13 požara na građevinama, od čega 1 požar gospodarskog objekta, 3 požara kuće, 7 požara dimnjaka i 1 požar kontejnera i 1 požar električnog stupa. Zabilježen je 1 požar osobnog automobila i 20 požara otvorenog prostora ( trava i nisko raslinje). U mjesecu veljači evidentirano je i 8 tehničkih intervencija i to: 1 tehnička intervencija na građevinama, 2 tehničke intervencije i 5 tehničkih intervencija u prometu. Zabilježena je i 1 prijetnja osobe izvršenjem suicida pomoću plina. radio Stubica

02.03.2009. ...16:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters