IZGRADNJA NOVOG VATROGASNOG CENTRA
[ # ]

ZAPREŠIĆ
Piše: Damir Marenić

U Lovačkom društvu održana 108.godišnja skupština. Velik broj društava pokazao koliko je zaprešičko vatrogastvo cjenjeno. Gradonačelnik najavio izgradnju novog vatrogasnog centra. Županijski predsjednik zadovoljan radom zaprešičkih vatrogasaca. SLIKE

Svoju 108.godišnju skupštini u predivnom ambijentu lovačkog Doma u Zaprešiću održali su članovi DVD Zaprešić sa svojim mnogobrojnim gostima. Bratsko društvo PGD Obrežje iz susjedne Slovenije te DVD-i Bedenec, Bijela Gorica, Bistra, Bobovec, Cerje, Dubravica, Hruševec Kupljenski, Ivanec, Igrišće, Jakovlje, Josipdol, Karbon, Kupljenovo, Laduč, Marija Magdalena, Našice, Oštarije, Otok, Paukovec, Pojatno, Prigorje, Primošten, Sisak, Strmec, Sveta Nedelja, Trebarjevo Desno, Vinagora, Zdenci i Zlatar.
Image and video hosting by TinyPic
Gledajući odakle su sve gosti stekao se dojam da je u Zaprešiću cijela Hrvatska , što je samo dokaz cijenjenosti rada ovog društva. Osim vatrogasnih društava Skupštini su nazočili i Gradonačelnik Zaprešića gosp. Željko Turk , predsjednik mjesnog odbora Centar Zaprešić gosp. Damir Čićko, predsjednik vatrogasne zajednice zagrebačke županije gosp. Stjepan Ptićek, zapovjednik VZG Zaprešić gosp. Franjo Prišćan te zapovjednik JVP Zaprešić gosp. Drago Turk.Uz bjih tu su bili i velečasni Ivan Frkonja, gosp. Mato Frančešević, predstavnici kuburaškog društva Ban Josip Jelačić, limena glazba Zaprešić, športsko ribolovno društvo Šaran iz Zaprešića, NK Inter Zaprešić, gosp.Pihler iz PTP Zaprešić, Trgoservis Nemčić, Metal trgovina Filko te predstavnici medija: Zaprešički špigl, prigorski Kaj , Vatrogasni Vjesnik te Vatrene Vijesti 911.

Samu skupštinu otvorio je tajnik društva Tomislav Cerinski koji je nakon intoniranja hrvatske te vatrogasne himne predložio Radno predsjedništvo koje je jednoglasno i izabrano. Već ustaljenim redom krenula su izvješća Upravnog , Nadzornog odbora te Blagajničko izvješće. Iz izvješća Upravnog odbora vidljivo je društvo broji 67 članova , među kojima su šestorica profesionalaca, 16 operativnih vatrogasaca sa liječničkim pregledom te čak 20-toro pripadnika vatrogasne mladeži od 12 -16 godina što je za svaku pohvalu i primjer drugima.U operativnom dijelu imali su 10 tehničkih intervencija, pretežno ispumpavanje vode zatim 4 požara suhe trave i niskog raslinja, požar stambenog objekta, prijevoz vode , 5 usluga prijevoza djece centra za rehabilitaciju Zaprešić te dvije usluge prijevoza poklona za umirovljenike. Osim intervencija velika pozornost dala se samoj vatrogasnoj preventivi te edukaciji članstva.Tako je mladež DVD-a pohađala tečaj za pripadnike vatrogasne mladeži. Za operativne članove održano je školovanje za specijalnost zaštitu dišnih organa koju su uspješno prošla petorica članova društva.

Nadalje sudjelovalo se na seminaru u Bistri gdje je tema bila „Požar otvorenog prostora“ a koji je organizirala Vatrogasna zajednica zagrebačke županije te sudjelovanje na dislokaciji na Lastovu.Za primjer drugima su i po dobroj suradnji profesionalaca i dobrovoljaca pa su tako zajedničkim snagama organizirali proslavu Svetog Florijana i sudjelovanju u njegovom mimohodu uz pratnju Limene glazbe Zaprešić. Na žalost i mi vatrogasci nismo besmrtni pa ih je tako prerano napustio član Nenad Regvar a njemu u čast prozvan je i 1.kup DVD-a koji se odvija samo za vatrogasnu djecu 6-12 godina.Već na prvom kupu pokazalo se kao pun pogodak.Sudjelovalo je 17 ekipa iz dvije županije a sav prihod išao je obitelji prerano preminulog Nenada.

Sudjelovalo se na nekoliko proslava društava samo da spomenemo 80 godina DVD Desnog Trebarjeva, zatim proslave DVD-a Beravci, Hrašćina Trgovišće i Vinagora a nije se zaboravilo posjetiti i prijatelje u austrijskom gradu Hirtenbergu.U natjecateljskom segmentu sudjelovali su na 29 natjecanja diljem Lijepe Naše sa ukupno 44 ekipe te osvojili 7 prvih mjesta , 5 drugih te 5 trećih mjesta sa čime su zadovoljni ali uvijek postoji prostora za još boljim rezultatima. Sudjelovali su i u radu vatrogasnog kampa u Fažani a koliko su ozbiljno shvatili predstojeću natjecateljsku sezonu govori činjenica da su već ove godine održali 14 treninga. Tajna ovolike mladeži leži u odličnim odnosima vatrogasaca i samih roditelja koji su sretni što su im djeca pripadnici vatrogasne mladeži te zajedno sudjeluju u druženjima.
Treba spomenuti i održani 6.Kup Bana Jelačiča za kojeg postoje samo riječi pohvale svih onih koji su bar jednom prisustvovali tom natjecanju a na prošlogodišnjem je dosegnuta brojka od 100 ekipa iz čitave Hrvatske.
Image and video hosting by TinyPic
U narednom mandatu povjerenje su dobili Zdravko Vnučec – predsjednik , Ivan Ostreš – dopredsjednik, Miroslav Gregurin – zapovjednik, Željko Barun – dozapovjednik, Sanja Gorjan – dozapovjednik, Tomislav Cerinski – tajnik, Mario Vnučec – blagajnik te Marina Trčak i Dean Milić članovi. U Nadzornom odboru su Krešo Ostreš – predsjednik, Marko Martinčić i Robert Bosak članovi. U Skupštinu VZG Zaprešić tako idu Zdravko Vnučec u predsjedništvo a Miroslav Gregurin i Mario Vnučec kao članovi skupštine.

Na kraju u pozdravnoj riječi gostiju obratili su se mnogi sa željama za što bolju budućnost ovog DVD-a ,ali među čestitarima dojmljiva je bila čestitka Gradonačelnika Turka koji je prvenstveno zadovoljan radom DVD Zaprešić i može uputiti same pohvale ali i nagovijestio je početak izgradnje novog vatrogasnog centra za potrebe JVP I DVD Zaprešić te njegovo opremanje.Financijska konstrukcija bi se kretala oko 20 milijuna kuna. Predsjednik Vatrogasne županije zagrebačke istakao je zadovoljstvo radom zaprešićkih vatrogasaca, pohvalio gradonačelnikove planove te se nada da neće biti prepreka u njihovoj realizaciji. - „Vatrogasci su jedinstveni i nema te zadaće koju oni neće obaviti,Tu je naša snaga,po tome smo prepoznatljivi i na to smo ponosni“-poručio je predsjednik VZZŽ-a gosp.Ptićek.Nakon službenog dijela slijedila je svečana večera te druženje do kasno u noć.

01.03.2009. ...13:26 [ Komentari (6) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters