IZGORIO DIO BRDA PREMA MOGRENU
[ # ]

BUDVA

Požar koji je buknuo na brdu Spas kod Budve je lokaliziran s jedne strane. Izgorio je dio brda prema plaži Mogren, a iznad brda Ostrog gori sitno raslinje. Nisu ugroženi ljudski životi i objekti.Gradonačelnik Budve Rajko Kuljača izjavio je da je požar na brdu Spas kod Budve lokaliziran i da je sve pod kontrolom, nijedna kuća nije izgorela i nijedan čovek nije u opasnosti.Sa druge strane Spasa su vatrogasci, rasopređeni po lokalnom putu kako bi spriječili daljnje širenje vatre.

"Izgorio je dio brda Spas prema plaži Mogren, a u požaru iznad brda Ostrog gori sitno raslinje", rekao je Kuljača agenciji Beta.Promet na Jadranskoj magistrali u pravcu Kotora je blokiran i usmjeren je preko brda Topliš. U pomoć budvanskim vatrogascima stiglo je 30 vatrogasaca iz Podgorice, a u gašenju vatrene stihije sudjeluju i helikopteri i dromaderi.Nekoliko vatrogasaca budvanske Službe zaštite i spašavanja lakše je ozljeđeno prilikom gašenja požara na brdu Spas, rekao je načelnik službe Zdravko Šljukić dodajući da među stanovništvom nema ozljeđenih.

Srbija će pružiti pomoć Crnoj Gori u gašenju požara
Srbija će Crnoj Gori pružiti svu neophodnu pomoć u gašenju požara koji je zahvatio nekoliko lokacija u toj državi, priopćeno je večeras iz kabineta predsjednika Vlade Srbije.Kako se navodi, tokom noći će krenuti i prvi avioni iz Srbije specijalizirani za gašenje takvih požara.Premijer Mirko Cvetković je u razgovoru sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem rekao da će Srbija staviti na raspolaganje Crnoj Gori svu neophodnu potrebnu opremu koju posjeduje kako bi se što prije lokalizirali požari i zaštitili ljudi, navodi se u priopćenju. RTS

22.08.2008. ...00:48 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters