UZROK POŽARA U EUROPLASTU ???
[ # ]

PETRINJA

Nebo iznad Radićeve ulice postalo je tamno plavo u utorak oko 17 sati i 45 minuta. Zapalio se sadržaj skladišta tvrtke Europlast u Radićevoj ulici. Sadržavalo je oko sto tona plastičnih folija i granulata, otpadne prešane plastike koja je sirovina za daljnju proizvodnju.
-„Radimo s plastikom od '81. godine i nikada se to nije dogodilo. Ne znam što je uzrok. Može biti da je netko bacio opušak. Ima svakakvih znatiželjnika i zlonamjernika.“, rekla je na licu događaja vlasnica Đurđa Čičić.Inače svaki dan predvečer dolazi u obilazak skladišta gdje radi samo prva smjena do 14 i 30. Danas je, odmah nakon što je krenula iz kuće Radićevom ulicom, spazila crni dim.

Na mjestu događaja bila je policija i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje. Njen zapovjednik Ivica Šulentić je rekao kako je zajedno sa svojih 6 djelatnika izašao na mjesto događaja. U gašenju su sudjelovala dva vozila od toga je jedno bilo navalno. Požar je stavljen pod nadzor oko 18 sati i 30 minuta te ugašen kroz nekoliko sati. Površina na kojoj je gorilo je veličine od otprilike 900 kvadratnih metara. Za gašenje je utrošeno oko 16 tisuća litara vode i 150 litara pjenila.Prema procjeni Ivice Šulentića izgorjelo je ili pak nagorjelo oko 25 tona materijala. O uzrocima se može reći slijedeće:"Ne znam tko je to odradio. Naše je da gasimo, a što se tiče paljenja ne znam kako se i kojim načinom upalila plastična masa koja je bila tamo na skladištenju. Potoji niz stvari, ali u svakom slučaju nije došlo do samozapaljenja.", izjavio nam je dan poslije požara 13.kolovoza, Ivica Šulentić.


U policijskom izvješću o uzroku požara, koji se dogodio u utorak, u dvorištu poduzeća „Europlast“, a koje je stiglo 14.kolovoza stoji da je obavljen očevid na mjestu požara. Utvrđeno je da je do požara došlo zbog djelovanja toplinske energije otvorene vatre kojom su zapaljene vreće plastičnog reciklata.Elvis Gudec, načelnik Odjela operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave Sisačko-moslavačke, nije nam mogao detaljnije objasniti što to točno znači, odnosno, je li požar podmentut. Saznali smo samo kako je istraga i dalje u tijeku.Neslužbeno pak saznajemo da se radi o podmetnutom požaru. Radio Petrinja

14.08.2008. ...21:43 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters