ŠIBENSKA ŠKOLA ŽALI SE NA ODŠTETU OBITELJI POGINULIH VATROGASACA
[ # ]

ŠIBENIK

Šibenska Industrijsko-obrtnička škola poslat će žalbu višem sudu na presudu Općinskog suda u Šibeniku kojom je, solidarno sa DVD-om Tisno, obvezana na isplatu odštete za duševne boli obitelji malodobnog vatrogasca Marka Stančića u iznosu od 615 tisuća kuna. Prema sudskom pravorijeku, škola je prekršila zakonske odredbe jer je malodobnom Stančiću, svom učeniku, izdala potvrdu za obavljanje dojavno-osmatračkih vatrogasnih poslova koje je obavljao za DVD Tisno. Prema riječima Vlade Rubelija, ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole, škola drži da se nije ogriješila o zakon.

- Da dojavno-osmatrački poslovi ne podrazumijevaju posebne uvjete rada potvrdio nam je ovaj tjedan Državni inspektorat rada. Tu činjenicu, međutim, prvostupanjski sud nije uzeo u obzir, kao ni podatak po kojemu škola ugovore identične onom koji je sklopljen sa Markom Stančićem, uz suglasnost roditelja, sa učenicima sklapa već više od deset godina. Na sudskom ročištu, uostalom, nije uvažen prijedlog škole da se od nadležnih inspekcijskih tijela ishodi odgovor tretiraju li se osmatračko-dojavni poslovi kao poslovi s posebnim uvjetima rada -kaže Rubeli.

Naglašava, također, da takvi ugovori uvijek prolaze posebnu kontrolu Državnog inspektorata i kako se nikada ne sklapaju bez posebnog odobrenja roditelja učenika.

- Policijski istražitelji i inspektori već su drugi dan nakon kornatske tragedije temeljito "pročešljali" sve dokumete u školi i nisu pronašli baš nikakve nepravilnosti i nezakonitosti u radu. Zbog toga smo ostali zatečeni presudom Općinskog suda u Šibeniku-obrazložio je ravnatelj. Slobodna Dalmacija

24.04.2008. ...14:07 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters