VATRA U KONTENJERIMA PROGUTA 60.000 EURA
[ # ]

BEOGRAD

Prosječna cijena jednog kontejnera je 20.000 dinara, a samo u prva tri mjeseca ove godine zapaljena su 233 ......

Dim i otvoren plamen iz kontejnera prizor je koji često možete vidjeti u nekom dijelu grada. Šteta koju pretrpi „Gradska čistoća”, grad ali i vi kao građani je velika. Brojke, možda, ipak govore bolje od riječi. Prema podacima kojima raspolaže „Čistoća” u toku prošle godine ukupno je zapaljeno 496 kontejnera, a za samo prva tri mjeseca ove godine vatrogasci su uspjeli ugasiti 233 kontejnera. Ako se ima u vidu da jedan kontenjer košta 20.000 dinara bez PDV-a računica pokazuje da su nesavjesni sugrađani uspjeli da u ovoj godini u dim nepovratno bace oko 57.530 eura.

– Među otpadom se često nađu prazne staklene boce i odbačene flašice dezodoransa koje pod uticajem visoke temperature mogu da eksplodiraju i povrede vatrogasce ali i sugrađane. Osim toga vozači parkiraju svoje automobile blizu kontejnera pa smo imali i slučajeva da su od plamena oštećena i putnička vozila – objašnjava Mile Jovičić, komandir vatrogasno-spasilačkih brigada.

Jovčić napominje i da je najveći broj požara ove vrste na općinama Stari grad, Palilula i Rakovica. Uglavnom u dijelovima grada gdje ne postoji daljinski sistem grijanja.

– Broj požara je u odnosu na prošlu godinu ipak smanjen ako se uporede podaci za prošlu i pretprošlu godinu. Manji broj intervencija imamo od kada su u prigradskim naseljima podijeljene kante za domaćinstva – rekao je Jovičić........... opširnije

23.04.2008. ...12:49 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters