DA LI JE DOM ARMIJE NAMJERNO ZPALJEN
[ # ]

MOSTAR

Da li je Dom Armije namjerno zapaljen? Vještak utvrdio da je požar izazvan otvorenim plamenom ...

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak izjavio je jučer da je protupožarni vještak neosporno utvrdio da je požar u bivšem Domu Armije izazvan otvorenim plamenom. - "Pitanje je da li je to izazvano namjerno ili je bila stvar nepažnje neke osobe", rekao je Bošnjak.

U toku je očevid koji bi trebao utvrditi da li se uistinu radilo o podmetanju te ko je to uradio. Bošnjak kaže kako je sigurno da požar nije mogao izazvati kvar na električnim instalacijama, jer je utvrđeno da u objektu nije bilo struje.
Bivši Dom Armije 2005. godine Vlada FBiH dala je na korištenje Jedinstvenoj organizaciji boraca Mostara, a u posjed nekretnine JOB je ušao 4. srpnja 2006. godine.

U ovoj organizaciji smatraju da je požar podmetnut, jer su dan ranije, što je indikativno, Federalnom ministarstvu turizma dostavili projekt za izgradnju, tzv. omladinskog hostela, u kojem bi posao našli demobilizirani borci.Borci su uvjereni da do požara nije moglo doći slučajno jer se grede, koje su prve planule, nalaze 10 metara iznad poda. Sumnjaju da su u sve upleteni neki privatnici koji spomenuti objekt žele za sebe. Dnevni Avaz

19.04.2008. ...17:31 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters