TRADICIJU VATROGASTVA NIJE IM PREKINUO NI RAT
[ # ]

SUNJA / BOBOVAC

Dobrovoljna vatrogasna društva i na sunjskom području održala su skupštine. Na tome području obnovljena su gotovo sva društva, čime je nastavljena bogata tradicija vatrogastva duga više od stoljeća.

Jubilarnu 80. skupštinu održali su vatrogasci Bobovca. Njihova je skupština bila zadnja. Predsjednik je Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nikola Lončarević, a zapovjednik Ivo Lončarević. U proteklom su razdoblju više bili zaokupljeni stvaranjem boljih uvjeta rada nego pripremama za natjecanja. Uredili su vatrogasni dom, koji postupno postaje središte društvenog života. Članovi društva lani su gasili četiri požara i sudjelovali u tehničkoj intervenciji, a za ljetne suše mještanima su dovezli 60.000 litara vode.
U ovoj godini planiraju raditi s mladima, usavršavati se i pripremati za natjecanja.

Čak 40 intervencija
Članovi društva "Sunja-Greda" iz Sunje održali su 113. redovnu godišnju skupštinu. U izvješću o radu u protekloj godini, koji je podnio predsjednik DVD-a Vlado Svoboda, piše da je organiziran tečaj za vatrogasna zvanja i da su polaznici dobili priznanja. Vatrogasci su uredili poligon kako bi mogli održati Kup Sunje i općinsko vatrogasno natjecanje.

S ponosom je rečeno kako je društvo bogatije za kombi, kupljen u suradnji s Općinom Sunja i županijskom Vatrogasnom zajednicom, a pomoć je pružio i poduzetnik Davor Vrbanek. Društvo je izašlo 40 puta na intervencije, od kojih su 34 bila na otvorenom te tri požara stambenih zgrada.

Gasili su požar u gospodarskoj i industrijskoj zgradi te na vozilu. - Većinu poslova obavilo je naših 147 odraslih gasitelja i 40 članova mladeži i djece. Moramo još jedanput naglasiti da nam je pomogla sunjska općina i zahvaliti načelniku Josipu Kozariću. Zahvaljujemo i žiteljima Sunje, Grede i Krivaja, koji svojim prilozima pomažu rad društva - kazao je Vlado Svoboda. Večernji List

10.04.2008. ...18:45 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters