KOZLEVAC: OVOGODIŠNJI VATROGASNI PRORAČUN 15 MILIJUNA KUNA
[ # ]

PULA

Služba zaštite i spašavanja Istarske županije ovogodišnju protupožarnu sezonu dočekuje spremna, a posebnu pozornost nakon kornatske tragedije bit će usmjerena na osobnu zaštitu i opremu vatrogasaca te na njihovu dodatnu izobrazbu, kazao je zapovjednik Zapovjedništva zaštite i spašavanja Istarske županije Dino Kozlevac na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Po njegovim riječima samo u vatrogastvu ove je godine za pripremu sezone i posebne mjere izdvojeno četiri milijuna, a za cijelu službu oko 15 milijuna kuna. Govoreći o prošlogodišnjim rezultatima i akcijama pulskih gasitelja, Kozlevac je naglasio kako su prošle godine vatrogasci intervenirali 2357 puta, od toga 1037 u gašenju požara, od kojih je 570 bilo na otvorenu prostoru. To je jedan posto manje požara na otvorenu nego lani, a ti rezultati su ostvareni i zahvaljujući učinkovitu videonadzoru u Istarskoj županiji.

Naime, kako se danas čulo, u Istri je osposobljeno 29 kamera koje nadziru stanje na terenu pa vatrogasci prema tome mogu pravodobno inetrvenirati u gašenju požara. barkun.hr

07.04.2008. ...17:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters