BROJNO DVD TABORIŠTE
[ # ]

TABORIŠTE

Vatrogasci u Taborištu osnivaju žensku ekipu

Osnovati žensku ekipu, samo je jedan od planova DVD-a Taborište. Prijeratna ženska ekipa bila je prva na ovim područjima i redovito je sudjelovala na vatrogasnim natjecanjima gdje je bilježila zapažene rezultate, a tako će i buduća.Prošle su godine dobili novi barjak kojeg je blagoslovio biskup Vlado Košić, a stigla su nova odjela i vatrogasno vozilo. Bilo je samo nekoliko intervencija gašenja niskog raslinja koje je najopasnije u proljeće kad ljudi pale korov. Sudjeluju u svekolikom životu sela, izgradnji infrastrukture, organizaciji kulturnih manifestacija. Djeluju 54 godine, broje 120 članova, a imaju i pionirsku ekipu.

Vatrogasno spremište će uskoro biti u cijelosti obnovljeno, jer preostalo je još samo uređenje njegove vanjštine. Biti će na raspolaganju i mlađim članovima za zajedničko druženje. Ako bude moguće, ove će godine nabaviti i cisternu za vodu.Planiraju sudjelovati i u vježbama, natjecanjima i naravno, prije svega, čuvati od požara. „Bili smo skromni, ali svaku godinu nešto napravimo!“ istaknuo je na godišnjoj skupštini 23.veljače, predsjednik DVD-a Ivan Palaić.
Taborište je u kategorizaciji ušlo u visok rizik, morat će izlaziti na sve požare, kad ih se pozove. Drago mi je da vidim puno mladih!“, istaknuo je Ljubo Orabović, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje.

„Vatrogasno jedinstvo primjer je da se kroz slogu, zajedništvo i solidarnost može ići naprijed. Selo će se nastaviti uređivati i kroz vatrogastvo.“, istaknuo je u obraćanju predsjednik Gradskog vijeća dr.Miroslav Petračić.Najstariji član, 78 godišnji, Andrija Kokan koji je sudjelovao u obnovi rada DVD-a poslije Drugog svjetskog rata, istaknuo je kako je danas puno lakše te da se prije u gašenje išlo s konjima i kočijom, a da su vatrogasci sami morali kupiti odijelo za 200 dinara. „Uvijek sam išao u gašenje kad su me zvali, a tako bi i sada!“, istaknuo je. Petrinjski radio

24.02.2008. ...15:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters