IZ HLADNE SANE VATROGASCI IZVUKLI PUTNIKE I VW LUPO
[ # ]

PRIJEDOR

Šemsudin Duranović (17), rodom iz Bužima, koji je nakon prometne nesreće koja se dogodila jučer oko 14.30 sati na magistralnom putu Prijedor - Sanski Most u mjestu Žeger, klinički mrtav dovezen je u prijedorsku bolnicu, a doktori su ga uspjeli vratiti u život.

U bolnici su jučer zbrinuti i lakše ozlijeđeni Z. R. (19) i K. A. (16), obojica iz Sanskog Mosta, te A. K. (19) iz Velike Kladuše i F. K. (19) iz Bužima. Njih četvorica nalazila su se s Duranovićem u vozilu VW "lupo", a za volanom je bio F. K. Automobil je, krećući se prema Sanskom Mostu, iz još neutvrđenih razloga prešao na lijevu stranu ceste i sletio u rijeku Sanu.

Brzom intervencijom prijedorskih vatrogasaca vozilo je izvučeno iz hladne rijeke Sane, a samim time i spašeni mladi životi.

- Dopremljen je u stanju kome , praktično klinički mrtav, s teškim ozljedama glave, frakturom lobanje i nagnječenjem mozga. Na svu sreću, uspjeli smo ga vratiti u život - kazao je Tihomir Čoprka, dežurni hirurg bolnice u Prijedoru.Nezvanično se saznaje da su svi ozlijeđeni mladići polaznici cazinske Medrese od prvog do četvrtog razreda, te da su automobil iznajmili u rent-a-caru u Velikoj Kladuši. Dnevni Avaz

23.02.2008. ...14:51 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters