DVD CIRKOVLJAN: SLAVI SE 120. OBLJETNICA
[ # ]

CIRKOVLJAN

Prošle subote Dobrovoljno vatrogasno društvo Cirkovljan održalo je redovnu godišnju skupštinu, koja je bila tek radna, ali 120. po redu, pa će se ove godine u srpnju održati još jedna, svečana skupština DVD-a Cirkovljan da bi se primjereno obilježila 120. obljetnica utemeljenja DVD-a.

Cirkovljanski DVD – istaknuo je u svom izvješću Robert Verli, predsjednik - među najstarijim je DVD-ima ne samo u Međimurju, utemeljen je 1888. godine, a danas okuplja 53 aktivna člana s temeljnim vatrogasnim ispitom te 15-ak mladih i djece koja još nisu ispitani vatrogasci. DVD Cirkovljan je u C-kategoriji, a za tu je razinu zadaća i odgovornosti i primjereno opremljen. U posljednjih pet, šest godina u dopunu i modernizaciju opreme uloženo je 90.000 kuna, što iz redovnih proračunskih dotacija, što iz priloga podupiratelja društva, što iz organizacije zabave za Lovreče koja se organizira u suradnji s nogometnim klubom.

DVD Cirkovljan od prošle godine i stanuje u boljim uvjetima – mjesni je dom potpuno obnovljen, pa uz mjesne udruge bolje uvjete za rad i okupljanje imaju i vatrogasci.Puno se pažnje poklanja stručnom osposobljavanju vatrogasaca, pa su – prema riječima zapovjednika Kristijana Legiše koji je stekao zvanje vatrogasnog časnika – lanjske godine zvanje ispitanog vatrogasca I. klase stekli Petar Glavina, Nikola Režek i Nino Najman, a vatrogasnim dočasnikom I. klase postao je Mario Horvat.

U 2007. godini DVD Cirkovljan imao je četiri intervencije - jednu tehničku, jedno osiguranje i samo dva požara na otvorenom, a glavnina je aktivnosti bila u provjerama ispravnosti hidrantske mreže i vatrogasnih sondi te ostalim preventivnim mjerama.Cirkovljančari su ostvarili i solidne rezultate na natjecanjima s dvije muške i jednom ženskom ekipom, a priredili su i jednu taktičko-pokaznu vježbu na školskoj zgradi u Cirkovljanu.

S održavanjem 120. redovne skupštine DVD Cirkovljan započele su prave pripreme za primjereno obilježavanje visoke obljetnice DVD-a, a gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina, koji je čestitao vatrogascima na iskazanim rezultatima – nije imao kamo, nego obećati da će Grad Prelog na primjeren način pridonijeti proslavi 120. obljetnice DVD-a Cirkovljan. List Međimurje

12.02.2008. ...23:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters