DONJOGRADSKI VATROGASCI ODLUČILI GRADITI NOVI DOM
[ # ]

OSIJEK

DVD “Donji grad” u svojoj 133. godišnjici postojanja i djelovanja održalo je 125. godišnju izvještajnu skupštinu, koja je okupila osamdesetak donjogradskih vatrogasaca, među kojima 20 mladih, brojnu gostujuću vatrogasnu obitelj iz Osijeka i okolice te vatrogasce iz Šikloša predvođene Gydöry Mayerom. Nakon radnog dijela, vesele vatrogasce zabavljao je TS “Nota”.

“U 2007. godini sudjelovali smo u gašenju šest požara, obavili 18 tehničkih intervencija sa 66 vatrogasaca te 30 priprema za intervencije. Kada je NK Osijek igrao kod kuće naši su članovi dežurali na utakmicama, dežurali smo i na Europskom prvenstvu u padobranstvu, motosusretima i motoutrkama, na što što utrošili 552 sata dežurstva s 85 vatrogasaca”, kazala je Tatjana Geci, tajnica Društva, u izvješću o radu 2007. godine.

Predsjednik i zapovjednik DVD-a “Donji grad” Zvonimir Fićok i Damir Štorat ističu kako je Vatrogasni dom u Cvjetkovoj ulici građen 1926. godine, a sada u 21. stoljeću je nefunkcionalan za novu vatrogasnu opremu i vozila, koja su mnogo šira i veća nego tadašnja. Zato je Upravni odbor Društva odlučio graditi novi dom, za što je u 2008. godini planirano utrošiti 1,225.725 kuna. Glas Slavonije

08.02.2008. ...20:50 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters