PRVI OVOGODIŠNJI BROJ VATROGASNOG VJESNIKA
[ # ]

BREZJE

Piše: Damir Marenić

Izašao je prvi ovogodišnji broj Vatrogasnog Vjesnika u kojem možemo pročitati o požarima i intervencijama u studenom i prosincu 2007.godini ( Preminuo gaseći požar, požar autobusa. Požar gospodarskog objekta, u vozilu izgorjeli psi, požar kuće, lakše ozlijeđen samoborski vatrogasac itd.)

Nadalje u rubrici Struka i praksa pod naslovom Zaštita vatrogasaca možemo se pitati - Je li današnja povećana udobnost podignuta na račun sigurnosti? Objašnjenje možemo potražiti kroz razvoj koje poduzimaju glavni proizvođači visokoučinskih tkanina, te poboljšanje u dizajnu vodećih proizvođača osobne zaštitne opreme, rezultiraju činjenicom da je suvremena vatrogasna odjeća ne samo udobnija za nositelja , nego je u nekim ključnim detaljima i sigurnija.Pod naslovom Prometne nezgode teretnih vozila prenosi se tri priloga o poduci vatrogasnih djelatnika za djelotvorno postupanje i aktivnu suradnju sa službom hitne medicinske pomoći.

O sastanku Predsjedništva i OTS-a u Jastrebarskom možete pročitati u rubrici Aktualnosti . Obrađene su teme kao što su : Pravilnik o radu Stručne službe HVZ-a, požarna sezona, Imenovanje Stjepana Purgara i Berislava Hengla za istraživanje vatrogasne povijesti . pod naslovom Medijsko praćenje tragedije vatrogasaca na Kornatu možemo pročitati mnoga nezadovoljstva kako medija tako i pojedinih članova HVZ-a o dostupnim podacima o ovoj strašnoj tragediji.

U rubrici Povijest pročitajte priču o muzeju vatrogastva , Od spomen sobe u Đakovu do vatrogasnog muzeja te prvi seminar za ocjenjivače oldajmera.

Miše Milosavljević dao je intervju Vatrogasnom Vjesniku te otkrio razloge zbog čega je dao ostavku na dužnost vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko-neretvanske vatrogasne zajednice. Aleksandar Regend o tragediji vatrogasaca na Kornatima kaže Puno medijske buke – malo istine te iznosi svoje viđenje ove tragedije. I na kraju Županijske vijesti koje donose mnogo zanimljivih priloga.

02.02.2008. ...19:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters