NEMANJA: SMIRENOUMLJE

ponedjeljak, 21.05.2007.

MADHAT

Image and video hosting by TinyPic

Bandić: Ako postanem šef SDP-a neću biti gradonačelnik Zagreba


ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas na otvaranju dječjih igrališta u Maksimiru i Trešnjevci da je stvorio dovoljno jak tim u Gradskom poglavarstvu te da će, ako postane šef SDP-a, imati tko voditi Grad Zagreb umjesto njega.

- O tome hoću li i dalje biti gradonačelnik Zagreba ako postanem šef SDP-a, odlučit ću onda kada za to dođe vrijeme. Oko sebe imam jake i pouzdane ljude koji mogu voditi Grad i bez mene, u to sam uvjeren i to vam jamčim.

No ponavljam, to ću odlučiti onda kada za to dođe vrijeme. Sada je još rano za donositi ikakve odluke, treba prvo vidjeti što će biti s izborom u stranci i tko će zauzeti poziciju šefa SDP-a - rekao je Milan Bandić. (N. G.)


TOOMUCH

1. Milan Bandić tvrdi da dakle neće više građani odlučivati o tome tko će biti gradonačelnik ovoga grada, pa makar to posredno činili, nego će, umjesto da na sljedećim izborma građani odlučuju o izboru gradonačenlika neposredno, svojom voljom, to umjesto njih učiniti - on! On naime kaže:"...odlučit ću onda kada za to dođe vrijeme." On će odlučiti! Tko će biti gradonačelnik grada Zagreba to će odlučiti on, Milan Bandić! Jer, ON je stvorio jak i pouzdan tim koji može voditi Grad i bez njega. On je stvorio kliku, ta mašinerija sada tako uhodano klopara da Milan Bandić misli da može neometano mljeti sve pred sobom i bez njega. Čudno. A mi smo mislili da je za upravljanje Gradom neophodo da on 365 dana u godini ustane u 6, pretrči 30 krugova oko igrališta, prošeće Billa, svrati na kavicu s Eskolićem, nazove Šelu da čuje kaj je sanjao i protumači mu snove, pa onda svrati u Poglavarstvo. Ispada da je sustav koji je Milan Bandić postavio tako efikasan da nesmetano može funkcionirati i bez svoga tvorca. Za pretpostaviti je da će to moći kroz neko vrijeme i SDP, pa i Vlada, tako da već sada možemo zaključiti: izgleda da je Milan Bandić zapravo nepotreban!
2. Za primjetiti je dakle da se Milan Bandić obnoć odlučio promijeniti mišljenje o nužnosti neporednog izbora gradonačelnika. On sada misli da se gradonačelnika ne treba birati neposredno. Jer, građani bi mogli krivo izabrati.
3. Ovo će biti prvi slučaj nakon epohalnog sloma socijalističkog projekta da jedan partijski sekretar izravno imenuje gradonačelnika Grada Zagreba. Ne znam je li to Bakarić ikada činio i je li imao tu moć. Bio sam premlad. Nazvat ću Jožu Manolića da mi on to kaže.

Počeo sam se plašiti Milana Bandića.
Još se više plašim građana ove zemlje koji se ovakvog Milana Bandića ne plaše.
Plaši me situacija u kojoj većina građana ove zemlje želi Milana Bandića za novog Japu.
Hrvati su samoskrivljeno nezreo narod: nisu se u stanju služiti vlastitim razumom!
Jedino je tako objašnjiv fenomen trajne hrvatske ljubavi za Očeve Domovine: Hrvati su samo u 20.stoljeću imali Starčevića, Radića, Mačeka, Pavelića, Tita, Tuđmana!

Jedini način da se umirim bio bi treći mandat Stipe Mesića!
Znam da to zvuči opasno, ali je riječ o ospicama naspram pandemije velikih boginja koja nam prijeti!
Što vi mislite?
Ima li tko kakvo rješenje?

- 20:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #


View My Stats