čama piće krvoproliće

01.02.2008., petak

SIROVA SNAGA

Oregon se 80tih uz odlagališta radioaktivnog otpada mogao podičiti i 'društvenim otpadom' sklonim odavanju alkoholu i sirovom zvuku tvrdokornog panka. A godine buđenja u vomitu ostavljaju traga i neki od njih su se sa blatnjavih ulica Portlanda povukli u garaže i podrume odakle se rodila scena posebno brutalnog zvuka. Bio je početak devedesetih kad se pojavilo desetak novih hardcore/crust bendova a sve jebeno žestoka muzika na šemu skandinavske i japanske krlje iz sredine 80tih (na foru Crude SS, Crudity, Anti-Cimex najviše). Rulja iz Resista osnovala je onda negdje '93 Masskontroll o kom sad tu pišem (inače meni je jedan od najboljih bendova, mjesecima iz kazetofona ne izlazi)
U bendu su bili Adam -vokal, Jason -bas, Roger Warrior -bubanj, a gitaru je svirao 'notorni' Kelly Halliburton aka Kjelle, lik je bio u više bendova nego kaj ima zubi u ustima (Resist, Defiance, Deprived, Detestation, Murder Disco Experiance, Cluster Bomb Unit, Suicide Blitz i Severed Head of State su samo neki od njih). Prvi 'Carrion' demo su snimili '94. uživo u nekom pubu, a prvu 7'' ploću 'Recycle or Die' iste godine za lokalni Consensus Reallity Records. Do kraja '94. napravili su još dvije split ploće sa Battle of Disarm i češkim bendom Heartline.
Kod Masskontrolla se kuži da su ti ljudi odrasli na Dischargeu i skandinavcima al je njihov zvuk još suroviji, žešči i mračniji. A nema tu puno kenjanja, brljanja, velike pameti; glavna fora kod ove masne buke su teški rifovi, galopirajuči d-beat i brutalno urlanje o apokalipsi, genocidu, padaju bombe sve umire, nuklearni rat i tako tim svim vrstama užasa bez kraja al to nekak zvuči puno bolje neg kod ostalih.
Iduće godine snimili su jako dobar 'Warpath' 7''ep za Havoc Records a onda i legendarni Lp 'Will You ever Learn?''. Za tu ploču produkciju je radio gitarist iz Poison Idea-e , Pig Champion i hrpa rulje veli (ja se slažem) da je to jedan od najboljih hardcore/crust albuma ikad.
Bili su još na europskoj turneji iste godine i onda se raspali. Kelly je otišao svirati bas u Detestation (od tada je stalno na basu) i u nekom je intervjuu poslje rekao da je to s raspadom ful normalno jer su stalno bili mrtvi pijani pa zato nijedan bend s početka 90tih nije trajao puno duže od godinu dana (reko je isto da je njemu puno gore kad mu se pokvari pet galona domaće pive nego kad se bend raspadne). Adam sad svira u Deathchargeu (da da tak se bend zove) i vodi After the Bomb Records.
Nemre se reći da su Masskontroll izmislili nešto novo u muzici ali su bogme tu muziku radili puno bolje od drugih. Pod njihovim utjecajem portlandska je scena još više narasla i dala nam Yankee Wuss, Axiom, Tragedy, From Ashes Rise, Deathreat, His Hero is Gone, Dirthead, Blood Spit Nights, Dog Soldier itd; sve jebački bendovi jelda, a Portland je duplo manji od Zagreba.

tu su za skinut svi albumi osim splita sa Heartline

na youtube nije bilo jebeno niš od njih pa ovaj slajd sam ja sam složio, stvar je Mortis Invictus sa Will you ever learn...maaast


- 02:56 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

krv gnoj i guze...i tvrdokorni pank

Linkovi

DISCHARGE

Visions of War

My head is filled with fear of war
Fear and threat of war
Horrific disturbing visions of war
Fill my head

Among the maimed and slaughtered
My body lies
Horrific disturbing visions of war
Fill my head

Ain't No Feeble Bastard

Ain't no feeble bastard
That obeys their every say
They say do this they say do that
No I'm no dogs body

Ain't no feeble bastard
No fucking scapegoat

Ain't no feeble bastard
That has no say
I say what I think
Not what they want me to think

Ain't no feeble bastard
No fucking scapegoat

State Violence / State Control

Kept in line with truncheons
Rifle butts and truncheons
This is state control
This is state control

Beaten up behind closed doors
Cracked and bruised ribs
Bloody mouth
Cracked and bruised skull
Bloody mouth

State control
State control
This is state control


VARUKERS

Varuker

I don't care what you say
You don't know fuck all anyway
You only like the fucking Clash
They're only in it for the cash.

Varuker, Varuker.
In the UK, OK.

Those old wankers sold out
We will never sell out
Those old wankers sold out
We will never sell out


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us