čama piće krvoproliće

22.09.2008., ponedjeljak

ŠTAKORI

priča o jednom od najboljih finskih hardcore bendova počinje još 1978 u gradiću Vilppuli ko srednjoškolska zajebancija; dva mlada panksa Jake (gitara) i Vellu (bubanj) htjeli su svirati obrade od Sex Pistolsa i Damneda i uspjeli su nekak nagovoriti Jakeovog starijeg brata Tomppu da im svira bas. Tomppi se prvo nije baš dalo tamburat s klincima cijeli dan u podrumu al nakraju je on i smislio ime za bend - Rattus - po albumu od Stranglersa 'Rattus Norvegicus' kaj znači veliki štakor. prve dve godine svirali su samo pank/rock obrade po okolnim selendrama i općinskim zabavama di ih je lokalna rulja stalno mlatila i naganjala s noževima. (ta njihova Vilppula je ustvari neka vukojebina 300 kilometara od prvog većeg grada di većina ljudi nije čula ni za r'n'r a komoli pank).
Svoj prvi album 'Khomeini rock/Muotipunk' 7'' singl izdali su si sami 1980. u 200 komada s tim da su coveri bili ručno crtani pa je svaki bio malo drugačiji (papire za cover su popalili od neke udruge mladih kaj je imala spremište odma do Rattusove prostorije za probe). Sljedeći album 'Fucking Disco' 7'' izdali su krajem godine ovaj put u 300ak komada Ovu ploču radili su u lokalnoj tiskari (u koju su morali najprije provaliti naravno). Zadnji album iz te rane faze bio je 'Rattus on Rautaa' iz 81. i taj je izdan za pravu izdavačku kuću, u to vrijeme jaki Poko Records. Iste su godine svirali prvi put ko predgrupa Exploitedu u Kotki i Tampereu. Tamo su momci iz benda pokupovali ploče od Discharge, Disordera, Minor Threata i MDC-a i to je muzički odredilo iduču, 'zrelu' (nazovimo je tako) fazu benda.
u sljedeće dvije godine snimljena su tri albuma 'Rajoitettu Ydinsota' ep '81., 'WC Räjähtää' LP i 'Uskonto on Vaara' LP '83. godine, svi za Poko Records. Legendarni cover art za zadnje dvije ploče je, na vlastito inzistiranje radio izvjesni amerikanac Pushead a kao naknadu tražio je 8 primjeraka albuma (kasnije je Metallici i Misfitsima naplačivao puno više, u novcu naravno). te tri ploče su ono po čemu su Rattusi i dan danas prepoznatljivi - brzi, sirovi d-beat hardcore s tekstovima protiv rata, socijalne nepravde, droge(!!!) itd. (većina ostalih finskih bendova tada ograničavala se samo na rat, tak da je ovo bilo poprilično angažirano za tadašnje pojmove). Na zadnjem albumu vokal je preuzeo roadie Anikki. Prvu i zadnju veliku turneju po Europi imali su 84. redom - Švedska, Danska, Njemačka, Nizozemska, Italija, Jugoslavija (Ljubljana) i Engleska (u Leedsu s Black Flagom). Za gig u ljubljani vele da im je bio najbolji jer je došlo hrpa rulje a i jedino je tamo valjala oprema. Za ostatak tura vele da je bio sve sranje - u Hamburgu niko nije htio doč na gig zbog straha od naci skinsa, u Danskoj su bajkeri prekidali gigove a u italiji ih je sjebo organizator pa su par dana samo zujali okolo i spavali na cesti. U iduće dvije godine propale su im još dvije američke turneje (jedna zbog štrajka u finskoj pošti pa je poziv došao prekasno).
od '84. do '86. snimljena su još dva albuma 'Stolen Life' lp i 'Win or Die' ep al se bend počeo raspadati jer je ekipa zabrijala na metal (isto ko i većina hc/punk bendova u to vrijeme). Oproštajni gig svirali su '88. u Jyväskyli u Finskoj. Kroz godine napravljena su mnoga bootleg reizdanja njihovih snimki po SAD-u, Njemačkoj i Brazilu (Sepultura je čak obradila neke njihove stvari) i pojavili su se na hrpi važnih kompilacija ko 'Hardcore '83', 'Raw War', 'Welcome to 84' itd.
reunion se dogodio 2001 u originalnoj postavi (Tomppa, Vellu, Jake i Annikki) i od tada dosta često sviraju - ove su godine čak 3 puta svirali s Discharge (Puntala, Stavanger, Tampere), koji jeben gig a...

meni jedna od najboljih stvari 'Sodan Tragedia'


snimka sa giga u brazilu - prva je stvar punk/rock zajebancija Rattus on Rautaa a druga d-beat himna 'Sotahullut'


sa giga u Leedsu '84


gig u legendarnom Leppaku, Helsinki '85

- 16:13 - Komentari (11) - Isprintaj - #

30.06.2008., ponedjeljak

JAMES BOND U KRVAVOM POGU

evo nas nazad na putu tvrdokornih...
State of Fear osnovali su članovi američkih hardcore crust legendi Disrupt i Deformed Conscience u Minneapolisu, Minnesota početkom 90tih, najvjerojatnije '93., u postavi - Jay - gitara, vokal, Jon - bas vokal, Bracken - gitara i Fred - bubnjevi. U prve dve godine snimili su 3 albuma - State of Fear ep 94' , 'Wallow the Squalor' ep '95 i 'dugometražni' 'The Tables Will Turn' LP '96. - sve skupa nekih 26 stvari sirovog skandi-američkog hardkora. Posebno mi je drag ovaj drugi ep na kojem su dvije stvarno prejebene stvari 'Bloodthirsty System' i 'Violation'.
SoF je još jedan od onih bendova zbog kojih d-beat nije postao dosadan...oču reć, kad slušaš te snimke baš se osjeti da bijes pršti na sve strane a uz dobre rifove ima i čestih promjena ritma - a tako se najbolje izbjegne da ti sve stvari liče jedna na drugu. Svirali su povremeno sve do raspada '01. i napravili su '04. još jedan reunion. Nedavno je Profane Existance Records izdao njihovu diskografiju na vinilu i cd-u i to je brijem najbolji izbor za nabavit il si skinut s neta.

jebiga ja imam samo tu jebenu kazetu staru 10ak godina al probal bum nekak to isfurat na mp3 pa na rapidshare metnem, do tad, skinite si ih bar sa soulseeka i poslušajte par puta, nisu ni meni sjeli od prve e al kad sjednu ne dosade ti godinama, evo ja već mjesecima drugu kazetu ne puštam u autu, pizde mi već ljudi...

hahaa ovo izgleda ko da sviraju u nečijoj sobi, al ok je snimka, stvar je 'Bloodthirsty System'


a tu je 7 minuta giga sa tog reuniona u rodnom minneapolisu, bolja je snimka od ove prve zvuk je čišći i te šeme


tu vam ima jeben hcpunk fanzin , ima intervju sa likovima iz Sekunde, Kuoleme, Sotatile itd.
Živjeli!
---------------------------------------------------------------------------
ahoj evo kog zanima tu su sva 3 albuma od State of Fear, stej tuned...
-----------------------------------------------------------------------------
skeniral sam tekstove sa covera od kazete i tu si ih možete skinut
pis!
- 15:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

09.05.2008., petak

MELLAKKA

Mellakku (eng. riot/revolt) su osnovali dva mlada panksa Jappe i Pete (to su ova dva ljepotana na slici) u finskom gradiću Raumi 1983. godine. Kažu da su bend napravili zato jer su tada prvi put čuli Discharge i neku kompilaciju sa finskim hardcore legendama (Riistetyt, Kaaos, Terveet Kadet) i gledali prvi hc gig u svom gradu (svirali su Appendix i Destructions). To je ona klasična priča kako mladima u Finskoj slušanje tvrdokornog panka dođe ko inicijacija u svijet odraslih...a poslje kad ih neko pita za Clash i Pistolse samo s izrazom gađenja promrmljaju ''Painu Vittuun!'' i u samoobrani ga izudaraju smrznutom ribom.
U prvoj postavi sa Peteom na voxu, Jappe bubanj, Kapulainen bas i Janne gitara su imali samo par gigova a onda je Pete otišao svirat bas u Pohjasakku. Jappe je doveo novog basista Holkku, a Kapulainen je preuzeo mikrofon i u toj postavi su napravili svoju prvu ploču 'Ei' ep. Studio di su snimali je ustvari bio prenamjenjeni štagalj od nekog lokalnog patosa, vjerskog fanatika a snimku im je miksao neki hipi al bez obzira na to jebeno je ispala i na njoj je 7 podjednako dobrih stvari (meni su ipak 'Ei' i 'Oikeus Valita' favoriti). Album je izašao na jesen '84 kao totalni DIY al zvuči bolje od mnogih kaj su snimani po fensi studijima za velike izdavače. Iduče godine uzeli su novog gitarista Pertullu a Pete se vratio na vokal i ta ekipa je snimila drugi ep 'Itsenäisyyspäivä' za Rat Poison Records. Ta druga ploča je po mnogima bolja i muzički zrelija od prve a otvara ju stvarno jebena stvar 'Kiitollinen Kansalainen'.
Nakon toga imali su dosta gigova po Finskoj a jedan iz legendarne dvorane Lepakko u Helsinkiju je i snimljen kamerom pa ga možete pogledat na you tube.
Iduče '86. godine trebali su opet u studio snimit prvu LP ploću al nisu gamad jedna lijena - nego samo demo sa 3 stvari, a navodno ih je bilo još bar 15-ak kaj nisu ni snimljene ni objavljene - jebena šteta. Brzo nakon toga bend se raspao jer se više manje sva rulja odselila iz Raume. Idučih godina imali su par probi iz zajebancije al ništa ozbiljnije tako da se još čeka reunion.

ovo ste ziher svi već vidli al neka!


a ovo je dio te lajv snimke iz Lepakka, Helsinki 18 5.85.


- 11:22 - Komentari (12) - Isprintaj - #

13.03.2008., četvrtak

SPRACKTA SNUTSKALLAR!!!

Švedske hardcore barabe Shitlickers (ili Skitslickers na švedskom) osnovali su Lasse Skit (vokal), basist Jonsson, gitarist Jimmy (haha da da Đimi gitara) i bubnjar Bob tamo negdje 81' u Göteborgu.
Snimili su samo jedan 7'' ep za Malign Massacre Records i to je ta legendarna ploča 'Cracked Cop Skulls' di su 'War System', 'Sprackta Snutskallar' (slomljene drotovske lubanje), 'Leader of the Fuckin Assholes' i 'Armed Revolution'. Snimka zvuči ko da su mrtvi pijani provalili u studio negdje usred noči i odsvirali to u deset mina dok ih nije pokupila murja. Postoji ustvari još jedna snimka ,brijem da je sa iste probe, i na njoj su stvari 'Silence', 'Desperate Scream From the Heat', 'The Night of the Holocaust' i 'No System Works'...i ta strava je tek nedavno ugledala svjetlo dana pa se na bootleg izdanjima može nači naljepljena na 7''. Danas nekom izbirljivom uhu ta muzika može zvučat debilno, krlja i kajaznam al ono ljudi svatite da 81. drugih takvih bendova nije ni bilo ni u americi ni u Europi i baš sva muzika kaj se poslje trpa u hardcore punk/d-beat/käng/crust koš nastala je iz ovoga. I tekstovi i muzika su tako napravljeni namjerno da bude ko šaka u zube društvu a bogme i preseravanju, prenemaganju, isfuravanju na pop rock i ta sranja u panku. Pjevać Lasse je tek nedavno dao intervju (prvi ikada) di priča kako je snimka ustvari rađena pun kurac dugo jer su htjeli baš takav zvuk jer to prije niko nije napravio. O tekstovima veli da je mutavo pisat hrpu teksta ak sve kaj očeš reči stane u jednu rečenicu. Tam isto priča o poćecima hardcore punka u Švedskoj, konkretno u Hagi, kvartu u Göteborgu di se sve događalo - probe, gigovi, skvotiranje itd., isto o sranjima na gigovima, kak su mlatili ekipu iz publike ak im je išla na kurac (on i Bob su tada radili ko izbacivači u nekom nočnom klubu) itd.
Poznato mi je da su imali dosta gigova, čak sa Exploitedima i Dischargeom i neku mini-evropsku turneju (u kojim točno zemljama neam pojma), uglavnom su poharali scenu u nekih godinu dana i onda se raspali (već '82.) Od rulje iz benda ostao je aktivan samo Jonsson kaj je u isto vrijeme pjevao u Anti-Cimex a posle je osnovao Wolfpack/Wolfbrigade.

Kor upp Batongen i Analen! Sprackta Sprackta Sprackta Snutskallar!

- 15:10 - Komentari (17) - Isprintaj - #

12.02.2008., utorak

DJECA SUROVOG SISTEMA

Crude SS su osnovali gitarist Ebbe i basist Pelle oko '82. u Norbergu negdje u Švedskoj. U prvoj postavi je kratko bio još bubnjar Tuna kojeg je zamijenio Jalle i u tom sastavu su snimili prvi demo. Ovo 'SS' u imenu je ustvari skraćeno od 'society system' i vele da su to dodali jer im je samo 'crude' zvučalo glupo i prekratko. Preživjeli svjedoče da su u to prvo vrijeme stalno imali sranja na svim gigovima što zbog imena što zbog drugih gluposti. Rulja im je srala da su nacisti, barabe, da promoviraju nasilje, neznaju svirat ovo ono... a oni se isto nisu dali zajebavat pa su se često znali pošibat s publikom, novinarima, policijom itd.
prvi tekstovi su im bili na švedskom i, vele neki, 'politički nekorektni' pa ih je rulja i zato i zbog brutalnog nastupa još više mrzila.
stvari su se maknule s mrtve točke kad su iduće godine u bend došli novi pjevač Sven i bubnjar Hocke (do tada je Pelle pjevao i svirao bas) s tim da je Ebbe i dalje sam radio svu muziku. Snimili su još jedan demo '100 Dead Cops' i tek onda su uletili u pravi studio i napravili ep 'Who'll Survive' za Uproar Records.
sad treba reći da je taj drugi demo i 'Who'll Survive 7'' ep spadaju u najutjecajnije švedske hardcore ploče, reko bi ćak da su definirali zvuk koji hrpa hardcore/punk/crust bendova i dan danas oponaša. Radi se o prijelazu iz ranog, srednje brzog d-beat HC-a u, za to vrijeme, brutalni trash core koji su preuzeli Mob 47 i mlatili po tome dok nije nastao cijeli novi glazbeni pravac...
kad slušam te njihove snimke prvo mi u uho upada stvarno čista produkcija što je stvarno rijetko kod Šveđana ranih 80tih. Druga je stvar - i još rijeđa pojava - da su svi tekstovi na engleskom. To je zato jer je pao dogovor da Sven sve pjesme napiše tak da ih i izvan Švedske neko razumije (za domaću ekipu kaj im je samo srala ih je ionako bolio kurac).
nakon toga nisu snimili više nijedan studijski album nego samo 10ak stvari kaj su bile po raznim kompilacijama. Bili su još na skandinavskoj turneji sa Anti-Cimex i raspali se već početkom 1985.
Crude SS je jedan od onih bendova koji su dali sceni nešto novo i jebena je šteta kaj nisu svirali duže. To malo kaj su snimili (svega 20ak stvari) može se smatrati antologijom skandinavskog hardcore punka. Danas se može nabavit na reizdanjima 'The System You Hate is the System You Support ' LP '93 od Lost and Found Recordsa i 'Crust will Survive' CD-u iz '99; a možete si ih skinut i ovdje

stvar je 'Bullying a Nation' sa '100 Dead Cops dema' a ima na slajdu i par slika od benda, Živjeli!

- 18:26 - Komentari (4) - Isprintaj - #

01.02.2008., petak

SIROVA SNAGA

Oregon se 80tih uz odlagališta radioaktivnog otpada mogao podičiti i 'društvenim otpadom' sklonim odavanju alkoholu i sirovom zvuku tvrdokornog panka. A godine buđenja u vomitu ostavljaju traga i neki od njih su se sa blatnjavih ulica Portlanda povukli u garaže i podrume odakle se rodila scena posebno brutalnog zvuka. Bio je početak devedesetih kad se pojavilo desetak novih hardcore/crust bendova a sve jebeno žestoka muzika na šemu skandinavske i japanske krlje iz sredine 80tih (na foru Crude SS, Crudity, Anti-Cimex najviše). Rulja iz Resista osnovala je onda negdje '93 Masskontroll o kom sad tu pišem (inače meni je jedan od najboljih bendova, mjesecima iz kazetofona ne izlazi)
U bendu su bili Adam -vokal, Jason -bas, Roger Warrior -bubanj, a gitaru je svirao 'notorni' Kelly Halliburton aka Kjelle, lik je bio u više bendova nego kaj ima zubi u ustima (Resist, Defiance, Deprived, Detestation, Murder Disco Experiance, Cluster Bomb Unit, Suicide Blitz i Severed Head of State su samo neki od njih). Prvi 'Carrion' demo su snimili '94. uživo u nekom pubu, a prvu 7'' ploću 'Recycle or Die' iste godine za lokalni Consensus Reallity Records. Do kraja '94. napravili su još dvije split ploće sa Battle of Disarm i češkim bendom Heartline.
Kod Masskontrolla se kuži da su ti ljudi odrasli na Dischargeu i skandinavcima al je njihov zvuk još suroviji, žešči i mračniji. A nema tu puno kenjanja, brljanja, velike pameti; glavna fora kod ove masne buke su teški rifovi, galopirajuči d-beat i brutalno urlanje o apokalipsi, genocidu, padaju bombe sve umire, nuklearni rat i tako tim svim vrstama užasa bez kraja al to nekak zvuči puno bolje neg kod ostalih.
Iduće godine snimili su jako dobar 'Warpath' 7''ep za Havoc Records a onda i legendarni Lp 'Will You ever Learn?''. Za tu ploču produkciju je radio gitarist iz Poison Idea-e , Pig Champion i hrpa rulje veli (ja se slažem) da je to jedan od najboljih hardcore/crust albuma ikad.
Bili su još na europskoj turneji iste godine i onda se raspali. Kelly je otišao svirati bas u Detestation (od tada je stalno na basu) i u nekom je intervjuu poslje rekao da je to s raspadom ful normalno jer su stalno bili mrtvi pijani pa zato nijedan bend s početka 90tih nije trajao puno duže od godinu dana (reko je isto da je njemu puno gore kad mu se pokvari pet galona domaće pive nego kad se bend raspadne). Adam sad svira u Deathchargeu (da da tak se bend zove) i vodi After the Bomb Records.
Nemre se reći da su Masskontroll izmislili nešto novo u muzici ali su bogme tu muziku radili puno bolje od drugih. Pod njihovim utjecajem portlandska je scena još više narasla i dala nam Yankee Wuss, Axiom, Tragedy, From Ashes Rise, Deathreat, His Hero is Gone, Dirthead, Blood Spit Nights, Dog Soldier itd; sve jebački bendovi jelda, a Portland je duplo manji od Zagreba.

tu su za skinut svi albumi osim splita sa Heartline

na youtube nije bilo jebeno niš od njih pa ovaj slajd sam ja sam složio, stvar je Mortis Invictus sa Will you ever learn...maaast


- 02:56 - Komentari (8) - Isprintaj - #

28.12.2007., petak

RAFALNA PALJBA

ovo mi je jedan od najdražih bendova, reko bi najsurovije d-beat kopile što polarna noč okoti u zadnjih 20 godina. Šteta jebiga malo se može nać o njima osim onih osnovnih 'kad je koji album izašo i kak se zove' stvari a to brijem malo kog zanima. Momci su iz Hudiksvalla u Švedskoj i sviraju od 1986 do danas (zadnji album 'Vi ar Eliten LP' je izašo ove godine). Postava se nije puno mijenjala kolko sam skužio vokal Poffen, gitarist Lanchy i basist Andreas su skoro stalno bili u bendu, na nekim albumima imaju 2 gitare, nekad jednu i to je to...
neču niš posebno hvalit jer mi je sve kaj su snimili prejebeno, na prvih par ep-eva je produkcija malo lošija al to ne smeta nikom ko voli takvu muziku... a radi se o 15-ak albuma (samo 3 LP-ja, drugo su sve ep i splitovi) jebeno sirovog hardcore/d-beat/crust jebanja majke i probal bum to sve uplodat na rapidshare malo po malo neda mi se sad odma jer to traje pun kurac...
evo za početak tu sam u jedan folder stavil 8 ep albuma

jebiga na youtube ima samo ova krlja snimka iz Motale u Švedskoj iz '96. di su svirali zajedno sa Doom


evo tu su još 3 LP albuma 'Sin Egen Motstandare','Ni Mäste Bort' i 'Vi ar Eliten'...splitove bum dodal isto ovih dana sad je jebiga već kasno i valja krenut u noć u okršaj s raznim destiliranim tekućinama...
-----------------------------------------------------
za kraj evo splitova sa Autoritär, Dismachine, Dropdead, Tragedy i Disclose
- 11:05 - Komentari (9) - Isprintaj - #

18.12.2007., utorak

KRLJA SA SJEVERA

kako su prije tisuču godina sa sjevera navalili oni zajebani bradati likovi sa rogatim kacigama tako su od 80tih naovamo iz istih krajeva navalili zajebani sljedbenici tvrdokornog zvuka...u ovom slučaju jedni od najzajebanijih...
Moderat Likvidation osnovali su gitarist Per i vokal Fjalle još davne 80te negdje u predgrađu Malmöa. U tom njihovom kvartu pankeri su se skupljali na nekom tavanu di su imali probe i di su mogli pit da ih niko ne jebe. Tamo su nastali prvi hcpunk bendovi u tom gradu ko Black Uniforms, Disaster itd. Iduče godine su regrutirali bubnjara Black Uniformsa Cliffa da im svira bas a Stefana iz Hjärnsubstansa na bubanj i snimili na kazetofon prve 2 stvari '10 Timmar' i 'Brända Celler'. Imali su dvije kao ozbiljnije probe na nekakvoj farmi svinja (da ne smetaju poštenom radnom narodu valda) i odma nakon toga prvi gig u centru mladih u Malmöu di su gađali rulju protupožarnim aparatima pa je bilo svakakvih sranja i po novinama o tome. 82 su snimili prvih 8 stvari u pravom studiju (među njima i legendarna 'Nitad') i to se počelo pojavljivat na raznim kompilacijama pa čak i na lokalnom radiju.
iduče 1983 godine Fjallea je na vokalu zamijenio Tobbe i počeli su puno više svirat (čak i po parkovima u Malmöu) i snimili su prvi 7'' ep 'Nitad' (stvari Nitad, Sprängd, Dödens Barn, Tio Timmar, Enola Gay i Atombomb - ploča je bila prava skandinavska DIY krlja a i po naslovima već možete skužit otprilike kakvi su tekstovi). Iduču snimku na neku foru platio im je državni radio i tu su se našle Köttahuve (nešto ko 'dupeglavi' - o naci skinsima) i Anti Fag zbog kojih su odma imali sranja pa su kazetu zato iz zajebancije nazvali Anti-Fag Music. (na originalnoj snimci se čak kuži da vokal Tobbe nemre suzdržati smijeh dok se dere antiiii faaaag). Uskoro su imali hrpu večih gigova po cijeloj zemlji i skoro svuda je bilo sranja - u Helsingborgu je tolko naci skinsa došlo radit pizdarije da ih je Tobbe pištoljem tjerao iz okolnih ulica pa su opet bili po novinama.
Iduče godine se bend počeo raspadati i svakakva je rulja dolazila i odlazila tak da su počeli kenjat gluposti i to više nije bilo to (Cliff je od rulje iz benda ostao najaktivniji pa je idućih 9 godina svirao u Anti-Cimex a onda je osnovao Driller Killer). Za stalno su se raspali 1985 i od tada su skoro zaboravljeni sve do početka 90-ih kad se hrpa njihovih stvari pojavljuje na raznim kompilacijama a u zadnje vrijeme je Havoc Records napravio par dobrih reizdanja... a i neka je!

jedva sam našo neku normalnu snimku na youtube našo sam ovaj slajd slike je neko bez veze pometal nemojte ih gledat samo slušat valja...
NIITAAAAD!


tu sam stavil na rapidshare 'Kuknacke' CD '93 to je reizdanje svega skoro kaj su snimili - stvari 1.-8. su prve studijske snimke (kaj su po bootleg izdanjima bile i kompilacijama...krljaaaaa!), 9.-14. je 'Anti-fag', 16.-21. je 'Nitad ep' i ima još 8 lajv snimki
- 23:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

12.07.2007., četvrtak

TAMPERE SuperStars

koga zanima danas na netu može naći hrpu starih bendova kaj nikad nisu potpisali za neku izdavačku kuću i zato su s vremenom zaboravljeni. Njihova imena se danas spominju samo usput i teško bute negdje našli njihove kazete, majce, beđeve, prišivke i takva sranja. Zato su bendovi kao Tampere SS, Treblinka, W.D.M., Protesti, Järjestyshäiriö, Purkaus, Kolmas Päivä, Poikkeustilla, Destruktions, Kansan Uutiset, Vakivaltaa, Sorto, VMTK, i M.A.P. za mene istinski heroji tvrdokornog panka. Ovaj članak govori o Tampere SS ali je ujedno i posveta svima njima.
bend su 1982. osnovala četiri mlada pankera iz Tamperea i bilo im je valjda fora da svi osim basista imaju slične nadimke i u božju mater jedva sam pohvatal koji je koji, dakle- Mako - vokal, Miki- gitara, Make bubanj i ta crna ovca Juha na basu. Početkom 83' su izdali demo ep Kuollut & Kuopattu kaj u prijevodu znači mrtvi i pokopani. Na ploči je šest stvari a muzika se može opisati kao klasično finsko hardcore bjesnilo pod utjecajem ranog Disordera i Chaos UK. Drugi ep 'Sotaa' (rat) iz iste godine zvuči nešto normalnije i nastala je valda nakon slušanja prvih ploča od Varukersa.
Počeli su dosta svirat i okolo izvan Tamperea tak da su se krajem godine našli na onoj legendarnoj kompilaciji 'Hardcore '83' Propaganda Recordsa. Prva dva albuma su si izdali sami tak da bi sad dalje bilo normalno da su potpisali za Propaganda Records i nastavili svirat e ali ne. Crna ovca Juha je otišo svirat u Tuomittujen Juhla (to je bio možda jedini finski bend kaj je brijo na Crass) i bend se zato raspao jer nisu htjeli mjenjat članove. Mako je otišo pjevat u CNT a Make i Miki su završili u Riistetytu i to baš na onoj zadnjoj turneji kad se Riistetyt isto raspao. Posle su svirali zajedno još u Holy Dollsima i Pyhät Nuketu.
Iako su momci zajedno snimili samo dvije ep ploče ipak su u svoje vrijeme bili dosta utjecajni a krajem 90tih Havoc Records je napravio reizdanja njihovih starih ploča pa je dosta ljudi bar naknadno čulo za njih

na snimci su dvije stvari - Painajainen Olohuoneessa i Mita Tapahtuu sa 'Kuollut & Kuopattu' ep-ja, snimka je užasno loša al to je jedina koju se može naći pa ju vrijedi pogledat


evo metnul sam na rapidshare pa ko hoće može si tu skinut oba albuma od Tampere SS
- 01:07 - Komentari (11) - Isprintaj - #

16.05.2007., srijeda

SINOVI TUNDRE

ovo ljeto slavimo rođendan istinskog hard kor masakra, finskog benda Riistetyt koji već 25 godina ne skreče s puta tvrdokornih...ovaj članak govori o sinovima tundre koji su sirovom zvuku posvetili cijeli svoj život
sve je počelo još 1981. dok je finska punk scena bila još u povojima i događala su se tek 2-3 giga godišnje. Četiri pankera iz Tamperea imala su svoj bend Cadgers i svirali su neki krljavi punk/rock. Ljudi koji su bili u tom bendu ustvari su prva postava Riistetyta - Lasse-vokal, Perry-gitara, Piise-bas i Stydy-bubanj. Te godine snimili su jedan demo i split ploču sa Kaaos, također hardcore legendama iz Tamperea.
Scena je sve više rasla a največi utjecaj na sve nove bendove imali su Discharge, Varukers, Disorder, Chaos UK i Amebix tako da su i momci iz Cadgersa promijenili glazbeni stil i ime - Riistetyt znači nešto ko 'žrtve iskorištavanja' (slično ko Exploited). U ljeto 1982. izdaju prvi 7'' ep 'Laki ja järjestys' (zakon i red) a u siječnju '83. svoj prvi LP album 'Valtion Vankina' (zatvorenik države). Ploča počinje čudovišnom obradom 'Protest & Survive' i predstavlja klasični finski d-beat hardcore. Tekstovi govore o ratu, sistemu, nuklearnom oružju i te šeme ali su ih zbog njihovog antisovjetskog stava (tipičnog za rane finske hc/punk bendove) neki izvan Finske krivo svatili da su ko neki desničari pa ih je Rock'o'rama stavljala na svoje kompilacije i radila bootleg izdanja njihovih ploča. Rulja iz benda ih je odma popljuvala jer su, vele, njihovi stavovi protiv svakog totalitarizma i ljevog i desnog.
U prolječe '83. izlazi im druga ploča za Propaganda Records - LP 'Skitsofrenia' na kojoj je legendarna stvar 'Mielonta Vakivalta'. Piise i Stydy su otišli iz benda a zamjenili su ih Jaska i Nappi iz Kaaosa. U toj postavi imali su par lajv snimki a onda je krajem godine Perry otišo u vojsku a gitaru je preuzel Rike iz Bastardsa. Iduče godine snimili su još jedan LP 'Raiskattu Tulevaisuus' (silovana budučnost) koji je dosta mekši od ranijih ploča. Rulja iz benda veli da je to zbog Rikea koji je furao neke trendove i htio zaraditi od sviranja i ta sranja. Svako je već imao neke druge projekte (bendovi Pyhät Nuket i Kuollet Kukat) tak da je na zadnjoj turneji po Americi 1984. u bendu sviral samo taj novi lik Rike sa svojim frendovima iz Tampere SS-a.
Lasse i Nappi su 1999. opet okupili bend i od tada stalno sviraju. Izdali su dva nova albuma 'Kuka Valehtelee?' (tko laže?) i 'Orjat ja Kurjat' (porobljeni i bijedni) i brija im je ostala ista samo je zvuk još brži i brutalniji. Gledao sam ih sad na Punk & Disorderly u Berlinu i bilo je jebeno!

evo video iz berlina stvar je 'mielonta vakivalta' (pogodite ko je momak sa šeširom hehe)


evo i jedna stara krljava di sviraju istu stvar

- 19:34 - Komentari (10) - Isprintaj - #

18.04.2007., srijeda

ZLA BUKA

kratkoročno izlaganje ovakvoj glazbi može izazvati ozbiljna mentalna oboljenja, ugruške, čireve i unutarnja krvarenja; ako se pak radi o duljem vremenskom periodu (od kojih 10-15 minuta) primječuju se nuspojave slične dugotrajnom izlaganju teškoj radijaciji...
ovaj članak posvečen je legendama tvrdokornog panka - finskom bendu Kuolema, žrtvama, preživjelima, te mom dugogodišnjem prijatelju koji je nekim čudom razvio otpornost (a sluša ih svakodnevno) pa se na njemu posljedice skoro i ne primječuju... slično fenomenu dva ruska inžinjera koji su černobilsku havariju dočekali tik do reaktora te su također otporni na sve vrste radijacije.
Kuolemu su 1982. godine osnovala četri pijana idiota u gradiču Kemiju na sjeveru Finske. Ime benda u prijevodu znači 'smrt' a u prvoj postavi su svirali Walde -gitara (inače bubnjar M.A.P.-a i Terveet Kädeta), Ile -vokal, Weke -bubanj i Juki -bas. U tom prvom razdoblju snimili su samo jednu kazetu za Propaganda Records i pojavili se na legendarnoj kompilaciji 'Hardcore 83' di su skoro svi najvažniji finski bendovi iz tog vremena (Riistetyt, Bastards, Rattus, Tampere SS, Destruktions, Sekunda, M.A.P., Kansan Uutiset)
E al kako su momci iz benda sve sami najgori kroneri moralo se dogodit neko sranje i tak je sljedeče godine gitarist Walde na nekom tulumu pijan pao s balkona i poginuo. Zamjenio ga je Mäkinen iz Rutta i u toj postavi su se pojavili na kompilaciji 'I Trash Therefore I Am' iz 85' i raspali se.
Prošlo je dosta vremena ( jedino vremena može biti dosta, alkohola nikad) dok je Ile odlučio ponovo okupiti bend, ovaj put sa ekipom iz Helsinkija. Bilo je to 2001., a več iduče godine izdali su album 'Molya, Perkele!!!'.
Od tada do danas snimili su par split albuma i ep-ja; jedan i sa Agathoclesima i stalno sviraju okolo.
naslovi pjesama su uglavnom nekakve psovke i prijetnje a tekstovi su na finskom al i da su na hrvatskom nebi se niš kužilo tak da ko ga jebe... buka se nastavlja...

evo našo sam dva videa pogledajte si ih obavezno
ovo je spot; stvar se zove Viina & Aineita (cuga & pilsevi)


a ovo lajv sa njihove 'Everyone in Finland should be killed' turneje

- 23:12 - Komentari (12) - Isprintaj - #

21.03.2007., srijeda

POTOMCI

Godine 1981. četiri tvrdokorna momka iz Stoke on Trenta izdali su svoj 12'' ep 'Why?'... iste godine dočepala su ga se četiri pankera iz Göteborga i reki ajmo i mi napravit bend... e da i svirali bumo baš ovako...ma kurac...svirat čemo brže!
bend su nazvali Anti-Cimex.
Te iste godine snimili su jedan demo sa 14 stvari među kojima su, uz par obrada Discharge-a, bile i Svaveldioxid, Heroindöd, Drömmusik i Anti-Cimex koje će se nači na njihovom prvom ep-u 'Anarkist Attack'. U to vrijeme u bendu su bili Nillen -vokal, Jonsson -bas, Jocke -gitara i Charlie -bubanj a sve stvari su bile na švedskom.
Sljedeće godine šutnuli su Nillena iz benda pa je Jonsson preuzel mikrofon a novi lik Conrad došo je na bas i u toj postavi su snimili drugi ep 'Raped Ass'. Inače taj baja Jonsson je u isto vrijeme svirao gitaru i u legendarnim Skitslickersima.
Nihov sljedeći ep 'Victims of a Bomb Raid' iz 1983. god zaokružio je tu njihovu 'ranu fazu' po kojoj su i poznati. Pošto nisam odma to napisao a trebalo bi reći da su Anti-Cimex usprkos šturoj diskografiji jedan od najutjecajnijih d-beat hardcore bendova na svijetu i ova prva tri njihova ep-ja smatraju se klasicima žanra. Osim što su bili prvi takav bend izvan Britanije u tu muziku su unijeli dodatnu brzinu, žestinu i krljavu produkciju što je tada bilo u skladu s njihovim mogućnostima ali su taj način sviranja kasnije namjerno kopirali mnogi drugi bendovi (posebno oni japanski; Disclose npr)
Sljedeče tri godine svirali su posvuda a bili su i na touru po Britaniji i svirali sa Discharge. 1986. snimili su mini lp 'Criminal Trap' i raspali se kad je gitarist Jocke otišo iz benda.
Godine 1990 opet su se okupili a Jockeovo mjesto preuzeo je Cliff iz Moderat Likvidationa i odma su snimili prvi pravi lp album 'Absolut Country of Sweden'. Zvuk im se dosta promjenio u smislu da su stvari bile dosta sporije a neke su trajale i po 4 minute pa ih je rulja uspoređivala sa Motorheadom. U sljedeće tri godine izdali su još 2 live albuma 'Made in Sweden' i 'Fucked in Finland' i jedan lp 'Scandinavian Jawbreaker' i definitivno se raspali.
Ekipa iz benda je ipak ostala aktivna i već iste godine Cliff je osnovao Driller Killer a Jonsson Wolfpack (kasnije Wolfbrigade).

evo vam muzike
Cries of Pain sa 'Raped Ass' ep-a ; ovo nije spot nego neki slajd ali stvar je jebena


lajv iz engleske 1986, jeben video ak imate živaca čekati dok prođe uvod

- 13:39 - Komentari (19) - Isprintaj - #

16.02.2007., petak

TEROR

Ljudi moji kako volim taj surovi tvrdokorni ritam što kida moždana vlakna suši sivu koru kontaminira osjetila ko da gledaš u srce nuklearnog reaktora... za tu nehrđajuču umobolnu buku nemre se reči ni da je hardcore ni crust ni grind... to je Extreme Noise Terror
Bend je nastao prije točno 22 godine u Ipswichu i u prvoj postavi bili su vokali Dean Jones (aka Concrete Mixer) i Phil Vane (Chainsaw), bubnjar Darren Olley (Pig Killer), gitara Pete Hurley i bas Jerry Clay (Bulldozer). Već na prvom gigu upala im je rulja iz Manic Ears Recordsa tak da im je brzo izašo i prvi album, legendarni split LP sa Chaos UK 'Radioactive Earslaughter'. Svatko ko voli takvu muziku na albumu će teško naći slabiju stvar (a tu su legendarne System Shit, Murder, No Threat, False Profit itd) i treba reči da je to prva ikada snimka na kojoj neki bend koristi dva vokala (grubi i vrišteći) na taj način i to će poslje kopirati skoro svi crust/grind bendovi na svijetu. Brzo nakon toga otišo je Pig Killer pa je bubanj preuzeo Mick Harris iz Napalm Deatha.
Sljedeće, 1987. godine na nekom gigu ih je vidio John Peel kaj je u to vrijeme bio DJ na BBC-evom Radiju 1 i pozvao ih u svoju emisiju. To kaj su tam svirali, pol za pravo, pol iz zajebancije, izašlo je ko mini LP 'The Peel Sessions'. U iduće 2 godine bili su kod gosp. Peela još dva puta s tim da drugi 'session' nikad nije objavljen, a treći je izašao ko LP 1990. godine. U međuvremenu su opet promjenili bubnjara (ovog novog su zvali Stick jebiga neznam mu pravo ime), snimili su prvi pravi LP 'A Holocaust In Your Head' za Hurt Records (na njemu su jebačke stvari Decieved i Bullshit Propaganda) i otišli na turneju po Europi i Japanu. U iduče dvije godine snimili su još par lajv svirki i to je objavljeno kao 'Live and Loud' bootleg kazeta. Baš u to vrijeme bili su i kod nas, u zagrebačkom SKUC-u i tam ih je Hađo iz Patarena snimio s walkmanom i ta krlja je uskoro osvanula kao 'Split Noiz Live ep' sa tri stvari od ENT-a i par lajv snimki Patarena. Ovi su popizdili jer ih lik nije ništa pitao o tome a ovaj patos je samo izjavio da 'skuplja pare frendu za operaciju' i poslao im par primjeraka njihove 'lajv split' ploće.
Nakon još jedne europske turneje i albuma 'Phonophobia' John Peel ih je opet zval na radio i tam su iz zajebancije obradili '3am Eternal' od nekog tada popularnog dance benda KLF. Snimka je bila tolko brutalna da ju je BBC zabranio a Melody Maker proglasio za 'Single of the Week'. Čak su ih pozvali na Brit Awards 1992. da ju odsviraju zajedno sa KLF a ovi su se tam napili, pucali iz strojnice čorke po publici i radili još svakakva sranja i jebiga, nakon toga ih više niko nije zvao na televiziju.
U idučih par godina stalno su mijenjali postave tak da su kroz bend prošli članovi Napalm Deatha i Disgusta i čak jedan lik iz Cradle of Filtha. Zvuk im je postajao sve više metaliziran pa na 'Damage 381' albumu iz 1997. već sviraju death metal. Do 2001. godine kad je izašo zadnji album 'Being and Nothing' u bendu je prve postave ostao samo Dean Jones.
Prije tri godine objavili su 'Hatred and the Filth' singl i rekli da se vračaju hardcore punk korjenima. Za tri tjedna ( 11. 3.) sviraju u Kranju ooo daa... odbrojavanje počinje...

MURDER!!!


ista stvar al isto jebena snimka

- 06:21 - Komentari (43) - Isprintaj - #

28.01.2007., nedjelja

TVRDOKORNI #2

zadnji put sam napisal da je Discharge tata hardcore punka e vidite a ovi tvrdokorni momci su mu kumovi...
Varukerse su osnovali pjevač Rat (Tony Martin) i bubnjar Gaz (Gary Maloney) u
Leamingtonu (to je negdje blizu Birminghama) 1979. godine. Ime benda ustvari ne znači ništa al vele da su ga uzeli po imenu neke boleštine 'varucce' al im je 'varukers' zvučalo opakije... a nisu njih dva baš ni u školu išli pa ih je jebo taj pravopis...
Uzeli su dva lokalna gitarista, Bruce i Tom su se zvali, i snimili več početkom 1980. prvi demo. Na tom demu su one legendarne punk/rokerice 'Punk Ain't Dead', 'Varuker', 'No Education' i prva verzija 'Government's to Blame'. Kasnije iste godine snimili su još jedan demo i zaredali sa gigovima po okolici. E sad, to di su oni živili je u središnjoj Engleskoj blizu Stoke on Trenta od kud je Discharge tak da su na jednom od tih lokalnih gigova svirali s njima i to ih je muzički odredilo sve do danas, oču reći, počeli su pićiti tvrdokorni pank po kom su i poznati.
Sljedeće, 1981. godine, potpisali su za lokalni Inferno Records i izdali svoj prvi singl 'The Varukers ep' bolje poznat kao 'Protest to survive' - na njemu je bila ta legendarna stvar kao i 'No Scapegoat', 'Soldier Boy' i 'Never Again'. Brzo nakon toga Gaz je otišo svirati u Discharge pa je bubanj preuzeo Brains (Brian Roe). U toj postavi su 1982. snimili drugi singl 'Don’t Wanna Be a Victim' na kojem su bile i 'Dance Til’ You’re Dead' i 'No Masters No Slaves'. Izdavačka kuća ih je počela nekaj zajebavat pa su prešli na Riot City Records i početkom 1983. izdali prvi LP album 'Bloodsuckers'. Tu su bile ponovo snimljene one od prije singlice kao i 'Don’t Conform' i 'March of the S.A.S'. Iste godine došo im je novi basist, Broken Brick i s njim su snimili novi singl sa dve prejebene stvari 'Die For Your Government' i 'All Systems Fail'.
U to vrijeme negdje počeli su stalno mijenjat postave tak da je jedino pjevač Rat cijelo vrijeme ostal u bendu. Zvuk im je postao još žešći nego prije (baš d-beat hardcore) i tak su snimili iduča tri ep-ja 'Led to the Slaughter' , 'Another Religion Another War' i 'Massacred Millions', kao i drugi album 'One Strle One Fight'. To je bilo 1984. godine i nakon toga dugo nisu snimili ništa neg su samo svirali okolo (po cijeloj Europi ustvari) i pojavili se tu i tam na nekoj kompilaciji ko npr na '1,2,3,4 - we don't want your fuckin war' 1985. sa brutalnom verzijom 'Stop the Killing'.
Sljedeče godine bili su sa Discharge na turneji i nakon tog su se oba benda raspala.
Niš se nije događalo sve do 1993. kad je Rat opet skupil ekipu s kojom je odma odradil turneju po Njemačkoj i Skandinaviji. Iduče 1994. godine snimili su novi ep 'Nothing Changed' nakon dugih 10 godina i otišli na prvu američku turneju, a krajem 1995. potpisali su za njemački 'We Bite Records' i snimili 'Still Bollox But Still Here' album. E sad, to je trebalo biti obično reizdanje njihovih starih pjesama al nigdje nisu mogli nači te ploče (neke singlice su bile u samo par stotina komada i više ih nema nigdje) pa su sve te stare stvari odsvirali ponovo samo još brže i žešče.
Dve godine poslje snimili su 'Murder' album i od tada im zvuk postaje sve više 'američki' a sljedeči album 'How Do You Sleep?' su bogme i izdali za američki Go Kart Records i taj album je več totalni 'in jor fejs' (al i dalje prejebeno sviraju i brija im je ostala ista). Te 2000. godine svirali su kod nas u Zagrebu baš kad se otvorila nova Močvara i ljudi moji to mi je bil jedan od najboljih gigova ikad.
Zadnje kaj su izdali je 'Hellbound' ep za američku turneju prije dve godine i još uvjek sviraju a Rat več 4 godine pjeva i u Discharge tak da se vidimo sad u Berlinu o da...

evo vam jedna stara lajv snimka sa UK/DK dokumentarca, ima i kratki intervju s Ratom a onaj iza momak je Brains


a ovo je prošle valda godine iz CBGB-a


- 22:49 - Komentari (45) - Isprintaj - #

15.01.2007., ponedjeljak

TVRDOKORNI

ahoj evo da i ja jedan pravi post napišem pa evo vam sada...ovaj bend je tata hardcore punka i ovaj blog je posvečen njemu, glazbi koju volimo i životnom stavu koji živimo
Discharge su osnovali brača blizanci Tez (Terry) i Bones (Tony) Roberts i basist Rainy (Roy) Wainwright u Stoke on Trentu 1977. godine. Tez je tada pjevao a Bones je sviral gitaru.
Bubnjeve je peglo momak Acko (Tony Axon) koji je uskoro odjebao iz benda zbog cure (a ta cura je odjebala njega zbog prodavača kebaba pa eto mu sad...)
U to prvo vrijeme sviralo se punk/rock i snimili su '77. jedan takav demo.
U bend 1979. dolazi Cal (Calvin Morris) i preuzima mikrofon a Tez seli na bubanj i ta postava je, kak se to veli, klasični Discharge.
Na nekom lokalnom gigu 1980. vidio ih je Mike Stone i odma ih uzeo na svoj Clay Records. Iste godine izlazi njihov prvi 7'' ep 'Realities of war' a brzo nakon i drugi 'Fight Back'. Krajem godine sviraju prvi put izvan Stokea i izdaju treči singl 'Decontrol'.
Ta prva tri singla obilježila je žestoko naglašena ritam-sekcija, jednostavni masni rifovi i kratki, izravni tekstovi o sistemu, raskomadanim tijelima na bojištu i nuklearnom uništenju. Taj stil sviranja, tipičan za rani Discharge smatra se začetkom hardcore punka opčenito.
Iduče godine Tez odlazi iz benda pa su za snimanje legendarnog 12''ep-ja 'Why?' uzeli nekog klinca (Bambi se zvao) da im svira bubanj i ide s njima na 'Apocalypse Now' turneju. Prije snimanja 4. singla 'Never Again' za bubanj dolazi Gary Maloney iz Varukersa.
U toj postavi snimili su prvi LP 'Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing' 1982. i tada su im se nudilo nekoliko velikih diskografskih kuća ali su ipak ostali na Clay Recordsu i nisu se prodali! Na sljedečoj turneji bilo ih je po cijeloj Europi, a najviše po Skandinaviji gdje je odma nastalo par stotina sličnih bendova. Bonesu je iz nekog razloga bilo svega dosta i posle 'State violence/state control' singla 1982. otišo je iz benda i zajedno sa burazom napravio Broken Bonese.
Novi gitarist bio je Pooch (Peter) Pyrtle i s njim su snimljena iduča dva ep-ja - 'Warning...' i 'Price of silence/Born to die in the gutter' iz 1983. Ta postava odradila je do tada največu 'The nightmare continues...' turneju po Europi, SAD-u, Kanadi i Japanu i nakon toga Gary i Pooch odlaze iz benda.
Od originalnih članova sad su ostali samo Cal i Rainy i stvari su polako otišle u kurac jer je Cal počeo brijati na glam/metal i to se več jako osjetilo na zadnja dva singla 'The more i see' i 'Ignorance' iz 1984. Sljedeče godine izdali su stravičan 'Grave new World' album i raspali se.
Bend od tada više ustvari ne postoji jer su albumi 'Massacre Divine' iz 1991. i 'Shootin' Up The World' iz 1993. bili više ko Calovi solo projekti pod imenom Discharge. Niš se nije događalo sve do '99 kad su se opet skupili Cal, Bones, Tez i Rainy i nakon dosta natezanja snimili promo 2002. Kad su trebali nakon toga na turneju Cal je uporno odbijao nastupati u živo i tek tada je momcima došlo iz dupeta u glavu pa su ga poterali iz benda i uzeli za pjevača Rata iz Varukersa. Prošle godine snimili su novi ep 'Beginning of the End' i napokon opet zvuče ko Discharge.
Sad u ožujku sviraju na 'Punk & Disorderly' festu u Berlinu sa još hrpom prejebenih bendova a mjesec dana kasnije na 'Concrete jungle' festu u Engleskoj.

evo jedna nova snimka, stvar je sa tog novog ep-ja zove se 'They lie, you die'


evo i 'Does this system work' neko je baš spot napravio

(ono su kao novci ono kaj se vrti)
- 06:13 - Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2008  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

krv gnoj i guze...i tvrdokorni pank

Linkovi

DISCHARGE

Visions of War

My head is filled with fear of war
Fear and threat of war
Horrific disturbing visions of war
Fill my head

Among the maimed and slaughtered
My body lies
Horrific disturbing visions of war
Fill my head

Ain't No Feeble Bastard

Ain't no feeble bastard
That obeys their every say
They say do this they say do that
No I'm no dogs body

Ain't no feeble bastard
No fucking scapegoat

Ain't no feeble bastard
That has no say
I say what I think
Not what they want me to think

Ain't no feeble bastard
No fucking scapegoat

State Violence / State Control

Kept in line with truncheons
Rifle butts and truncheons
This is state control
This is state control

Beaten up behind closed doors
Cracked and bruised ribs
Bloody mouth
Cracked and bruised skull
Bloody mouth

State control
State control
This is state control


VARUKERS

Varuker

I don't care what you say
You don't know fuck all anyway
You only like the fucking Clash
They're only in it for the cash.

Varuker, Varuker.
In the UK, OK.

Those old wankers sold out
We will never sell out
Those old wankers sold out
We will never sell out


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se