Ordbok Nordmanicum - VI.Einherjar ~ vojska muškaraca koji su propali u borbi.Odin ih prhvati kao svoje sinove te im daje dvorane Valhalle i Vingólfa na raspolaganje.Oni u Valhalli čekaju Ragnarok kad će se pridružiti Bogovima protiv Divova.Većinu vremena provode boreći se,te uživajući u jelu i piću.

Eír ~ božica zdravlja,jedna od Frigginih pomoćnica.Njordova je kćer i zajedno sa sestrama živi u dvorani Skimmer.

Eldhrimnir ~ čarobni kotao u kojem je kuhar Andhrimnir kuhao vepra Saehrimnira,a zatim meso posluživao gladnim Einherjarima u Valhalli

Elf-Candle ~ izraz za Sunce

Elivagar ~ rijeka koja odvaja Midgard i Jotunheim

Eostre, Ostara ~ saksonska lunarna božica,zaštitnica proljeća i zečeva.U njenu se čast slavila Ostara,praznik sličan današnjem Uskrsu.

Erda, Earth, Jörd ~ božica Zemlje,majka Thorova kojeg je začeo Odin.

Erilaz,Erulian ~ naziv za člana drevnog udruženja koje se bavilo runologijom i otkrivanjem germanskih misterija,ujedno i svećenik.

Etin ~ naziv za rasu divova koji su za razliku od Jotuna bili prijatelji s Bogovima.Ovi divovi su jaki,stari i posjeduju zavidno znanje o okultnim vještinama.

Falcon Coat ("Sokolov kaput") ~ čarobni pernati kaput božice Freye.Tko god ga obuče pretvori se u sokola.

Falhofnir ~ Aesirski konj koji svaki dan jaše u Gladsheim na Sud Pravde.

Famine ~ nož božice Hel.

Farbauti ~ Vatreni div,otac Lokija i Laufeyin muž.Zvali su ga 'Okrutni Kovač'.

Fenja ~ jedna od Jotunskih divova koja je zajedno sa sestrom Menjom proizvodila zlato iz mlina "Grotte".

Fenrir, Fenris, Fenrisulven ~ čudovišni vuk,potomak Lokija i Angrbode,šumske divice.Bogovi su odgajali Fenrisa u Asgardu no samo je Tyr imao hrabrosti hraniti ga.Uskoro su Bogovi bili zabrinuti jer Fenris je rastao sve više.Ništa ga nije moglo vezati osim lanaca koje su iskovali patuljci od korijenja planine,zvuka izgubljene mačke i daha ribe.Fenris Tyru odgrizoše ruku kad su ga Bogovi htjeli okovati lancem Gleipnirom.Lanac cu svezali za veliku stijenu (Gjöll) i bacili duboko u unutrašnjost Zemlje.Radi sigurnosti,drugi lanac zavezali su za drugu stijenu (Thviti).U gubicu mu staviše mač tako da mu drška stoji u čeljusti a oštrica gore.Još uvijek Fenris ljuto zavija,a oslobodit će se kad stigne Ragnarok.U Ragnaroku Fenris će ubiti Odina kojeg će osvetiti sin Vidar.

Fensalir ~ Freyina dvorana u Asgardu

Fimbulvinter ~ duga i oštra zima koja će uslijediti nakon Ragnaroka

Fjalar ~ 1) zločesti patuljak koji svome bratu Galaru pomaže napraviti Medovinu Poezije od Kvćsirove krvi.2) pijetao koji svojim kukurikanjem budi Divove prije zadnje bitke u Ragnaroku.

Fjölkunnig kona ~ naziv za vješticu s Islanda,ženu sa posebnim moćima,ali ne u pogrdnom smislu.
Image Hosted by ImageShack.us


26.08.2007. | 09:28 |
8............ | # | ^


Ordbok Nordmanicum - V.Divovi ~ divovi su temelj nordijske mitologije,jer potječu od Ymira,prvotnog živog bića koji bijaše div.Nekoliko je vrsta divova koji se razlikuju po ponašanju:
Risi je div enormne veličine koji je mogao sklopiti brak s ljudskim bićem; ovi divovi su mirne naravi i ljepši su od ostalih divova.
Jotnar ,Jötunn je div koji se očitovao snagom i starosti,drugi naziv je Etin.
Thrusar je najgori od divova,neprijateljske naravi,destruktivan i pomalo glup.
Divovi u nordijskoj mitologiji ( Ledeni Divovi ili Mrazni,Planinski Divovi i Vatreni Divovi) predstavljaju sile prirode u njihovom prvotnom obliku.
Divovi su veći od običnog čovjeka,malo nespretni,obdareni magijom i ponekad zločesti.Najgori neprijatelj im je Thor i njegov Mjollnir.
Većina ih živi u Jotunheimu.

Dokkalfar ~ sivi vilenjaci,obitavaju na nasipima,brežuljcima i stijenama.Imaju mnogo toga zajedničko s Disir duhovima.Veliki su čarobnjaci i poznavaoci magije.Najbolje vrijeme za dozivanje Dokkalfara je zalazak sunca jer baš i nisu ljubitelji svjetla.Pojavljuju se kao prekrasni ljudi,pomalo bljedunjavi,i u otmjenoj odjeći.Izraz "Sivi vilenjaci" odnosi se na njihovo prebivalište,a ne na izgled ili karakter

Donar ~ germanski bog munje,vjerojatno Thorov predak.Donarov simbol je svastika, a posvećena su mu hrastova stabla.

Draugr,Draugar,Draug ~Draugr živi u grobovima mrtvih Vikinga,u njihovim tijelima i ljubomorno čuva vikinško blago.Iz grobova ustaje u obliku pramena dima.
Draugr posjeduje nadljudske sposobnosti te su morski Draugri i najveći strah nordijskih pomoraca.Upravo im te nadljudske sposobosti pomažu u svladavanju žrtava;navale na njih tako što se enormno povećaju,zatim proždiru žrtvino meso i na kraju popiju krv žrtve.Ljudi su se od njega štitili urezivanjem runa na spomenike.

Draupnir ~ Odinov zlatni prsten.Svake devete noći,osam novih prstenova stvori se od Draupnira.

Dromi ~ drugi lanac kojeg su patuljci iskovali da bi svezali Fenrisa.Prvi je bio Loding a treći Gleipnir.

Draumkonur ~ žena koja može vidjeti i objasniti značenje snova,vještica proročica

Duneyr ~ jelen koji živi na Yggdrasilu zajedno sa ostala tri jelena.Drugi jelen je Durator, a ostala dva su patuljci prerušeni u jelene.

Durin ~ jedan od najmoćnijih patuljaka koji je ikad postojao.Zna sudbinu ostalih patuljaka.Zajedno s Dvalinom iskovao je čarobni mač Tyrfing.Svom ocu,Mimiru pomogao je izgraditi Mlin Svijeta koji je stvarao plodno tlo i tako omogućio život u Midgardu.

Dvalin ~ gospodar svih patuljaka,i najjači od njih.Dvalin se prije od ostalih patuljaka znao služiti runama.Iskovao je ogrlicu Brising i mač Tyrfing.

Dwarves,Patuljci ~ patuljci su sinovi Ivaldijevi,niskog rasta.Pohlepni su i boje se sunca kao i goblini,ali su vješti kovači i upravo su oni iskovali najveća blaga Aesira.Žive u špiljama i skučenim prostorima,neki i u Svartalfheimu.Prema nekima, stvorili su ih bogovi; drugi kažu da su se javili još na početku kao crvi u Ymirovu mesu.Sage spominju ove patuljke:Nyi, Nidi, Nordri, Sudri, Austri, Vestri, Althiolf ("Veliki Lopov"), Dvalin, Nar, Nain, Niping, Dain, Bifur, Bofur, Nori, Ori, Onar, Oin, Modvitnir ("Vukova Medovina"), Vig, Gandalf ("Čarobni Vilenjak"), Vindalf ("Vilenjak Vjetra"), Thorin, Fili, Kili, Fundin, Vali, Thror, Throin, Thekk, Lit, Vitr, Nyr, Nyrad, Rekk, Radsvinn ("Savjetnik"), Draupnir, Dolgthvari, Hor, Hugstari, Hlediolf, Gloin, Dori, Duf, Andvari, Heptifili, Har, Siar, Skirpir, Virpir, Skafinn, Ai, Alf, Ingi, Eikinskialdi ("Hrastov Štit"), Fal, Frosti, Finn, Ginnar.

Edda ~ ime žene Riga,plaćenika koji je posjetio Midgard kako bi tamo započeo novu rasu ljudi.Kad se rodio Eddin sin Thrall,postao je predak najniže klase ljudi,robova.

Eggther (čuvar mačeva) ~ stražar u Jotunheimu,svijetu Divova.Eggther živi u šumi Galgvid i čuva Volundov mač osvete.Kad pijetao najavi Ragnarok Eggther veselo zasvira na svojoj harfi.

Eikthrynir, Eiktyrnir ~ jelen koji je smješten na krovu Valhalle odakle hrani Drvo svijeta Yggdrasil.S njegovih rogova curi rosa koja teče u Hvergelmir a zatim u rijeke.
Image Hosted by ImageShack.us


20.08.2007. | 08:53 |
4............ | # | ^


Ordbok Nordmanicum - IV.Brimer ~ 1) div koji posjeduje otok Ókolnir,gdje će divovi slaviti kad napokon dođe Ragnarok.2) dvorana,također na Ókolniru gdje se nalazi mnoštvo hrane i pića.Sklonište onome tko preživi Ragnarok.

Brimir Hall at Gimle, Sindri Hall at Nidafioll, Nasatrands, Hvergelmir ~ mjesta gdje će biti poslani Bogovi nakon Ragnaroka.

Brisingamen, Brising ~ Freyina ogrlica,iskovaše ju četiri patuljka koji su zauzvrat s njom spavali.Freya je ovaj nakit nosila kao ogrlicu ili kao remen.

Broadland ~ ime za Vidarovu dvoranu.Drugo ime je Landvivi ("bijela zemlja")

Brokk ~patuljak;sin Ivaldov,nadareni kovač i draguljar.Prikazivan je kao mali crni kovač koji je sa svojim bratom Eitrijem ponovno podario Sif njenu zlatnu kosu,napravio Gungiru koplje,brod Skidblandiru.Loki se u svoju glavu okladio da Brokkov brat Sindri neće moći iskovati nijedan predmet bolji od prije navedenih(kosa,koplje i brod).Loki se pretvorio u obada te ubo Brokka u ruku,vrat i očni kapak da ga spriječi u pomaganju bratu.Ipak,Loki nije uspio;Sindri je stvorio vepra Slidrugtannija za Freyra i Freyu,prsten Draupnir za Odina i čekić Mjollnir za Thora.Loki je pokušao pobjeći ali ga ulovi Thor.Loki tada reče :"Uzmi mi glavu ali ne i vrat".Tako da je Brokk šilom probušio rupe na Lokijevim usnama kao lekciju da se suzdrži sa hvalisanjem.

Brynhild, Brynhildr ~ Valkyria;sluga Odinova koja se često prerušavala u labuda.Zaljubila se u heroja Sigurda Fafnisbarija koji ju je spasio od Odinove kazne.Udala se za kralja Gunnara,mada je jako voljela Sigurda.Kad je čula da je Sigurd ubijen,bacila se u vatru gdje je gorjela do smrti.

Buri,Bure ~ nadnaravno biće nastalo iz sante leda koju je lizala prvotna krava Audumla.Buri je umro od starosti.

Byggvir ~ Freyrov pratilac koji živi u njegovom kraljevstvu Alfheimu.Njegov zadatak je briga za Mlin Svijeta i žito.

Byrgir ~ izvor pronađen u Ivaldijevom kraljevstvu,vjerojatno povezan s Mimirovim izvorom čija voda daje moć poezije i zanosa.Ivaldi je Byrgir čuvao u tajnosti,te je u noći slao dvoje od svoje djece (Bila i Hjukija) da isprazne izvor i donose medovinu koju je nosio Bogovima.Nepur,Bog Mjeseca jedne je noći uhodio Ivaldijevu djecu te ih oteo zajedno s medovinom.Ivaldi na kraju pobjeđuje Nepura.

Coiler ~ izraz za Zmiju iz Midgarda

Dain ~ gospodar Vilenjaka.

Darkdale (crna dolina) ~ boravište patuljaka na sjeveru,pokriveno zlatom.

Dead Man's Shore ~ dvorana u Helu gdje ne dopire Sunce,pod je prekriven zmijskom kožom a po zidovima curi otrov.Mjesto gdje nakon smrti odlaze ubojice,izdajice i preljubnici,a Nidhögg im pije krv.

Delling ~ Crveni vilenjak zore i istoka;ljubavnik Noći (Natt) i čuvar u Breidabliku.Njegovo ime znači "onaj koji je obdaren svjetlom".

Dis,Disir,Desir ~ duhovi ženskog oblika koji se pojavljuju na Zimske Noći i Disting (početak i kraj zime) te čuvaju obitelji tijekom zime.

Disting ~ blagdan koji označava kraj zime.Freya i Vali su slavljeni na ovaj praznik.

Image Hosted by ImageShack.us


13.08.2007. | 08:48 |
8............ | # | ^


Ordbok Nordmanicum - III.Balder,Baldr,Baldur ~ sin Odina i Frigg,kojeg je prevarom ubio slijepi bog Hodur imelinom strelicom.Njegova žena bijaše Nanna,a sin Forseti.
Poznat još kao Bog svijetla;Bog krvi.Predstavlja svijetlo,ljepotu,dobrotu,mudrost i sreću (vjerojatno najomiljeniji bog u Skandinaviji).
Balder će se vratiti iz Helheima nakon Ragnaroka i vladati kao jedan od novih Bogova.

Balderovo Prokletstvo ~ naziv za imelu,jedino živo biće koje se nije zaklelo da neće nauditi Balderu.

Bane of Shields (prokletstvo štitova) ~ izraz za mač Tyrfing

Bearers of Fate (donositelji sudbine) ~ bića koja su vezana za čovjeka i koja odlučuju o njegovoj sudbini i događajima.U ta bića spadaju Norne i Valkyrie.

Beli ~ vođa drvenih Divova.Borio se sa Freyrom u Ragnaroku,ali Freyr,iako neoružan,ubije Belija jelenovim rogom.

Belt of Strenght (remen snage) ~ Thorov čarobni remen koji mu je povećavao snagu

Berchta,Perchta (Kraljica zlih vila) ~ germanska božica,luta poljima tijekom Yuletida (Nove godine) donoseći im plodnost,ali i štetu.Berchta ima udubljene oči,naborano lice i zapletenu kosu.Vlada noću,tamom i sjenama, i zbog nje je putnicima bolje prekinuti svoje putovanje i nastaviti ga danju,kada njena vladavina prestaje.Svoju snagu dobiva od tamne strane Mjeseca koji skriva tajne zakrinkane mrakom i iluzijama.Berchta je ta koja neoprezne odvodi u ludilo.Ljude odvodi u smrt svojom pjesmom.No,mada naizgled zla,kraljica vila bez obzira na lik koji predstavlja i metode kojima se služi,u biti ne predstavlja zlo.Ona je vladarica mijene,sila prirode koja,da bi obnovila sebe,svijet i bića oko sebe,mora slijediti pravilo umiranja i rađanja,vraćanja prirodi i ponovnog uskrsnuća.Samo se na taj način može održati ravnoteža i sklad prirode.

Bergelmir ~ Otac svih divova.On i njegova žena jedini su divovi koji su uspjeli preživjeti poplavu Ymirove krvi te su zaslužni za opstanak divova.

Berserkeri ~ staronordijska predaja prepuna je legendi o trupama strašnih ratnika zvanih Breserkeri.Breserkeri su bili grupa drevnih ratnika sa sjevera,legendarni po svojoj brutalnosti i krvoločnosti,prepoznatljivi i po sposobnosti uživljavanja u doslovna stanja "mahnitosti" u bitkama.Strah nisu poznavali,bol nisu osjećali,a posjedovali su nadljudsku snagu.Riječ "predaja" nije postojala u njihovom sklopu vrijednosti,već je geslo glasilo - "Vječna slava herojima u Valhalli".Njima je dimenzija smrtnog svijeta bila samo kušnja u dokazivanju svojih ratničkih kvaliteta pred drevnim božanstvima.

Bestla (mala žena iz saune) ~ Majka Vilja,Vea i Odina iz porodice Ledenih divova .Mimirova sestra.

Bitfrost ~ most u obliku duge,od zemlje prema raju.Čuvar mu biješe Heimdall i njime mogu prolaziti samo Bogovi.Prekriven je vatrom da zaustavi Ledene divove.Bitfrost će se prelomiti kad preko njega,u Ragnarok prejašu sinovi Muspella.

Billing ~ 1) vilenjak sumraka,zapada 2)Div Billing vođa Vanira,njegovi ratnici štite Sol(sunce) i Mane (mjesec)

Bliskirnir ~ Thorova dvorana u Thurdvangu.Najviša građevina ikad izgrađena, s 640 katova

Blodighofi (onaj s krvavim kopitima) ~ Freyrov konj,ne boji se ni vatre ni dima

Boar (vepar) ~ životinja posvećena Freyru.Gullinbursti,Freyrov vepar imaše zlatne čekinje.

Bragi, Brage ~ bog poezije i bogatstva.Roditelji mu Odin i Gunnlod;a žena Idhuna.Svojim pjesmama uveseljava nove došljake u Valhali.Njegove vrline su mudrost,duhovitost,lukavost,glazba i umjetnost.

Breidablik ~ veličanstvena palača u posjedu Baldra i Nanne.Nijedna prljava stvar nije mogla unutra.

Image Hosted by ImageShack.us


06.08.2007. | 08:36 |
10............ | # | ^


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ožujak 2008 (2)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (4)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (4)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


O blogu.

Blog je posvećen mitologijama.Bavi se iskonskim stvarima,onime što je bilo prije čovječanstva.Tu prvenstveno dolazi nordijska mitologija.Do nekih podataka koji su objavljeni na blogu bilo je doista teško doći ali nije mi žao.Svrha mi je prikazati neke stvari onakvima kakve jesu.Govoriti o stvarima koje nitko ne spominje,a važan su dio naših života.
Želim vas naučiti ono što sam ja kroz godine učila i što ću još učiti.
Dobrodošli ste!

"Tebi,Majko,upućujem posljednju molitvu!Otvori moj grob,podigni lomaču,nek' dragana nađe spokoj u plamenu.Neka se vine iskra,nek' se pepeo zarudi!Vratit ćemo se starim bogovima!"
Image Hosted by ImageShack.us


ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
"Mi imamo dužnost diviti se Bogovima i njihovom remek-djelu,samoj prirodi.Imamo dužnost diviti se Majci Zemlji i poštivati njene resurse.Cjelokupna eksploatacija Zemlje nije ispravna,ali totalno očuvanje nije odgovor.Oboje narušavaju ravnotežu.Sve stvari su dio vječnog ciklusa.
Smrt je integralni dio života,kao i rođenje.Sav život se hrani životom,direktno ili indirektno.Svako remećenje ove ravnoteže je jednako opasno i rezultira samo ubrzavanje neizbježan Usuda Bogova"


ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Image Hosted by ImageShack.us

ARHIVA
Postanak-Ymir-Yggdrasilˇ
Nordijski blagdani i festivali
Litavska mitologija-dio I.
Litavska mitologija - dio II.
Litavska mitologija-dio III.
Tragom drevnog vuka
Keltska Brigid

"Stvaranje i uništenje su neprekinut proces.Konačna kreacija se nije odigrala u udaljenom početku pa nema niti naglog kraja.Kreacija i uništenje su kontinuirani ciklus koji zadržava vrijeme i mjesto.
Vječnost tvori spiralu.Sve je sačuvano,ali nikad ponovljeno.Svaki ciklus je nov i jedinstven."

Image Hosted by ImageShack.usLINKOVI


Rune
The Icelandic Asatru Association
Zaštitnice Midgarda
Pagan Heart
Svarica
Viking
Warriors:
Ivana
Suora
Melancholy
Morrigan
shamandalie
Rocket Queen
Arnamentia
~Vespeva~
Meiju
Aldaron
Death In Life
Pagan/folk metal download
Dveri Perunove
dežurna vještica
HeŁ
diem mortum
Gandalf


Glazba ujedno i moja inspiracija:


1349
Abigor
Absurd
Adorned Brood
Aes Dana
Alkonost
Anorexia Nervosa
Arkona
Baranduin
Bathory
Battlecrown
Behemoth
Black Horizons
Black Messiah
Branâ Keternâ
Burzum
Butterfly Temple
Carpathian Forest
Ceremonial Castings
Children Of Bodom
Cor Scorpii
Cruachan
Darkthrone
Death Of Folk
Dissection
Doroga Vodana
Einherjer
Elffor
Eluveitie
Emperor
Ensiferum
Falkenbach
Fejd
Finntroll
Forest
Fortid
Frostmoon
Gehenna
Gjallarhorn
Graveland
Hagalaz' Runedance
Heidevolk
Hellhammer
Hellkult
Ihsahn
Immortal
Impaled Nazarene
Izmoroz
Kathaarian
Keep Of Kalessin
Khold
Kivimetsän Druidi
Korpiklaani
Kroda
Kult Ov Azazel
Kult Perunov
Limbonic Art
Lonndom
Lord Wind
Lumsk
Mael Mordha
Malleus Maleficarum
Manegarm
Mayhem
Minotaurus
Mithotyn
Moonsorrow
Nargaroth
Narsillion
Nattefrost
Nebelhorn
Neutral
Nokturnal Mortum
Nomans Land
Norlatar
Nortt
Odal
Odhinn
Odroerir
Of The Wand & The Moon
Ordo Funebris
Otyg
Pagan
Paladran
Posmrtna Liturgija
Radogost
Ravenclaw
Satarial
Satyricon
Shaman
Skyforger
Slartibartfass
Slavland
Slavogorje
Sopor Aeternus
Sorgsvart
Sortsind
Storm
Stribog
Summoning
Svartahrid
Temnozor
Tenhi
Theudho
Throne Of Katarsis
Troll Gnet El
Trollech
Turisas
Tymah
Tyr
Valkyria
Vargavinter
Varttina
Venom
Vintersorg
Windir
Wolfchant
Wolfhorde
Wolfnacht
Woodtemple
Xasthur
XIV Dark CenturiesCursed In Eternity

My name was written with
Fire in the place you only can see
When your time has come
When you walk down in the
Land of shadows for eternity

The demon flies in the blackened
Starless skies and crawls in
The bottomless depths of Hell
The name which will be a
Thousand times cursed in eternity

The demon flies in the blackened
Starless skies and crawls in
The bottomless depths of Hell
Condemned to wander, until it comes
To the cruelest snake that crawls


Sun Shine Our Land

I'm coming back in to bright lands
From the past times sleeping in darkness
"Stop your roaming", call the fathers
Who keep the Time in bright lands

Sunshine our land - dispersing the dark
Restore the motion of the times
Sunshine our land - filling with fire
Faith of tribes in sunny lands

Keeping a secret word in the stones
Hiding decay of wills in the barrows
Winds which rustle in crowns of trees
Disturbing the Memory they will revive it.

Sunshine our land - dispersing the dark
Restore the motion of the times
Sunshine our land - filling with fire
Faith of tribes in sunny lands


If I Should Fall

The long ships are awaiting me
I’m setting sail to fulfill my destiny: for the rising sun hath promised me
That the blood of foes shall anoint my sword!
I heed the call of Fatherland
Sung to the tone of battle horns!
By Odin’s spear I swear this day
I’ll make them fear the sound of my name!
“My Father’s Gods will welcome me
To Valhalla’s halls if I should fall…
And there I’ll feast as Einherjer
Until the dawn of dread is come…”
“Away, away! To Asgard fly
With Valkyries in the vanguard
Across the sky and over clouds
The furious host doth hunt tonight…”


The 13th Asbath Celebration

The bitterness was born in a soul thrusting the Atame sacrifice,
the "Book Of Shadows" is opened, we're waiting
for the full-moon's arrival - we're celebrating the thirteenth Asbath.
I lift my eyes, I look at the moonrise,
the Goddess of the night takes my gifts.
You came to us through your immortality,
attach us to the true craft.
Give us the power, give us the great understanding.
I draw the magic circle by my baton,
and the skull of the deer on its top starts to light.
Oh Moon, the great mother!
Protectress of our destinies and secret intensions.
Fly up and light our deeds by your limpid light.
Thrust your sharp rays into the Earth.
We're absorbing the full-moon power - this is the thirteen Asbath.
Let the blood of the sacrificed flow into your heart.
The bowels in the priestess hands are filled with water -
chaos that symbolizes the Moon and rules by it.
Oh, Moon, the great mother, we're absorbing your power -
this is the thirteen Asbath.
Naked our bodies we gash in the long-lasting dance,
goung around the circle repeatedly against the moving of the sun.
The nature is singing and delighting -
we're celebrating the thirteen Asbath.
Marble moon give us the power.
Our bodies are stewing and poison draught is ready.
Our circle is unbreakable, we're embraced by the only ecstasy.
The wine runs through our veins and our joy is gifted to darkness.
On the mountain tops, on the tops of the trees -
everywhere you look is the Great our Mother - Moon.

Image Hosted by ImageShack.usBlog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se