Ordbok Nordmanicum - II.Andvaranut ~ čarobni prsten Andvaranut je djelić Nibelunggolda.Kada je patuljak Andvari bio prisiljen otići i ostaviti prsten,on ga je prokleo,tako da svatko tko ga uzme,na mjestu ostane mrtav.Prsten je iskovao Volund.

Andvari ~ patuljak koji je živio u obliku štuke u jezercu u Svaralfheimu.Andvari posjedovaše čarobni prsten,Andvaranut koji mu stvaraše zlato u velikim količinama.Andvari je izgubio svoje zalihe zlata kada je Loki zarobio Odina i Hoenera.Lokiju je zlato trebalo za otkupninu.Andvari je molio Lokija da mu barem vrati prsten,na što se Loki oglušio.Tada je Andvari začarao prsten,koji je tada trebao uništiti svakoga tko ga uzme.Na taj način su umrli Fafnir,Regin i Sigurd.

Angrboda ~ žesko čudovište,potomak Jotuna,rase divova.Majka je nemani,Hel,vuka Fenrisa i Jormungand,zmije iz Midgarda.Živi u Ironwoodu ,te ju često povezuju sa Skadi.

Antler (rog) ~ Freyr posjedovaše jelenov rog koji mu je bio jedino oružje,nakon što je izgubio svoj mač.S ovim rogom je ubio Belija,a u Ragnaroku,prije vlastite smrti,smogne snage i rog zabije vođi Vatrenih divova,Surtu u oko.

Ari ~ div u obliku orla,plaši mrtve izvan Nifelhela.

Armsvartnir ~ na ovom jezeru na otoku Lyngvi bijaše okovan vuk Fenris

Arvak,Arvaker ~ drugi konj koji vuče Sunce.Zaštitne rune su mu uklesane u uho.

Asi ~ bogovi Aesira

Ása-Thór ~ Thorovo pravo ime

Ŕsatrů ~ staronordijska religija koja slavi poganske bogove.Asatru znači "Naš način",a riječ je preuzeta iz staroskandinavskog jezika,vjerojatno staroislandskog.Povezuje se s Aesirom

Asgard, Asgardhr ~ svijet Ćsira,zemlja bogova,'raj' na vrhu Yggdrasila.Asgard je okružen čarobnom rijekom.Most Bitfrost spaja Asgard i Podzemlje.Iznad Asgarda nalaze se dva raja: Andlang i Vidblain

Asgardsreia ~ družina natprirodnih,na čelu s Odinom,jaše po nebu i uzrokuje mnogo buke.(Wild Hunt)

Ash tree (jasen) ~ ovo stablo posvećeno je Odinu i smatrano je ocem stabala.Nordijci smatraju da je i Yggdrasil bio jasen.Prvi čovjek,Askr je napravljen od jasena.
U jasenu žive posebni duhovi čuvari.Na Ljetni solsticij su se pravili rezovi po jasenu,što se smatralo zaštitom protiv bolesti.
Runa posvećena jasenu je As.

Askr i Embla ~ prvi ljudi,podrijetlo čovječanstva.Odin i njegova braća,Vilje i Ve,šetajući naiđu na dvije cjepanice.Odin im podari život,Vilje znanje,a Ve osjećaje i misao.Askr je nastao od jasenove cjepanice,a Embla od grabove.

Asvid,Asvido ~ gospodar Divova.Na Yggdrasil je uklesao rune mudrosti

Asynjor, Asynjur ~ božice Aesira.Ujedno i ime za Friggine sluškinje u Vingolfu.

Audhumla ~ sveta krava,snaga Kozmosa koja je ližući santu leda oblikovala Burija,Odinovog oca.Svojim mlijekom hranila je Ymira,prvo živuće biće.

Aurochs ~ izumrli divlji bik kojeg simbolizira runa Uruz.Zadnji put viđen je 1627.

Aurvandil ~ div Aurvandil je očuh Thalfija,Thorovog sluge.
Kad su se Thor i njegovi podanici vraćali kući nakon što su ubili diva Hrungnira,zatekla ih je snažna mećava i hladnoća.Thor je tad spasio Aurvandila od sigurne smrti i odveo ga iz Jotunheimura (zemlje divova) u vilenjačku tvrđavu.Tijekom putovanja Thor nije opazio da se Aurvandilov nožni prst izložio mećavi.Kad se smrznuo,Thor ga je otkinuo i bacio na nebesa,gdje još i dan danas stoji zvijezda Aurvandilov prst.

Austri (istok) ~ patuljak kojeg su Odin,Vilje i Ve postavili na nebo,na istočnu stranu.Nebo je kreirano od Ymirove glave.Ostala tri patuljka su Nordri,Sudri i Vestri.
Image Hosted by ImageShack.us


30.07.2007. | 08:19 |
10............ | # | ^


Ordbok NordmanicumAclis ~ dvostruko božanstvo koje su štovali Teutonci.Ovo božanstvo su smatrali sinom Boga Neba.

Aegir ~ Bog mora ili oceanski gigant,živio na otoku Hlesey.Obdaren je magijom,te on odlučuje hoće li biti dobar ili zao.On i Ran (njegova žena) imali su devet kćeri,undina.Otac mu je Mistblindi,a brat mu biješe Loki.

Aesir,Asynur ~ obitelj staronordijskih bogova čiji osnivač biješe Odin.Bogovi koji bijahu Aesir bili su jako,lijepi i jači nego obični ljudi.Živjeli su i duže od ljudi,iako nisu bili besmrtni.Svaki Bog ima drugačije znanje i vještinu.Suprotnost su im Vanir,bogovi prirode,iako su neki bogovi iz Vanira prešli u Aesir.Božanstva koja su pripadala Aesiru su:Odin (Fjolnir), Fjorgyn, Loki, Thorr, Meili, Frigg, Tyr, Hermodr, Baldr, Hodr, Sif, Thrudh, Nanna, Forseti, Sigyn, Magni, Modi, Vali, Vidar,Vor, Hlin, Snotra, Vara, Saga, Gna, Syn, Eir, Fulla, Sjofn, Lofn,Thjálfi, Roskva i ratnice Valkyrie.

Agnar ~ stariji brat kralja Geirroda.Bio je izgubljen deset zima dok ga rijeka nije donijela Odinu i Frigg.Krenuli su odvesti Agnara kući,ali Gerroid je udario čamac i on je potonuo.Svi su preživjeli,ali je mnogo godina kasnije,Gerroid uhvatio i mučio Odina.Legenda kaže da mu je tad Odin zaprijetio,a on od straha padne na svoj mač i ubije se.Nakon njegove smrti vladao je Agnar.

Alaisiagae ~ božice rata,drugo ime za Valkyrie.

Ale Rune ~ čovjek je koristio Ale rune kako bi se obranio od nepoželjnih moći nepoznate žene.Ale rune su se ispisivale u šalicu iz koje je pila ta žena,također i na dlan muškarca koji se štitio.

Alfar - vilenjaci, dijele se na tri rase:Ljosalfar, Dokkalfar i Svartalfar ili u prijevodu :Svijetli Vilenjaci,Sivi Vilenjaci i Crni Vilenjaci (ovi posljednji još se zovu patuljci).Najzloglasniji su Crni Vilenjaci čije strijele mogu uzrokovati paralizu.
Unatoč svemu svi Alfari su mudri i magiju koriste na najmudrije načine.
Imena kao Alfred (vilenjak-savjetnik),Aelfgifu (nadareni vilenjak) privlače Alfare te obično štite ljude s ovim imenima više nego 'obične' ljude.

Ŕlf-blót ~ žrtva vilenjacima

Alfheim, Alvheim ~1) Vilenjački svijet poznat još po nazivu Ljřsalfheimr 2)Freyrova dvorana

Alfrik, Algfrig - Mimirov sin,patuljak koji je bio nadaren za umjetnost.Uz pomoć Berlinga,Dvalina i Grera iskovao je Freyi ogrlicu Brising.Da bi dobila ogrlicu,Freya je morala provesti noć sa svakim od njih.

Algron~ otok na kojem je Odin,pod imenom Harbard proveo pet godina

Allsvin ~ jedan od Sunčevih konja koji su vukli Sunce.Drugi je Arvak.Po nebu su ih gonila dva vuka.Allsvin je imao uklesane zaštitne rune na svojim kopitima.

Alsvid ~ konj koji vuče Mjesečeva kola.Ispod Alsvidovih lopatica,bog Mjesec je stavio dvije harmonike.

Alves,Elves ~ ovdje spadaju samo Svijetli i Crni Vilenjaci.Freyr je bio vođa Vilenjaka Svijetla.Obje vrste vilenjaka su posebne i pametne,bit je u tome kako te moći upotrebljavaju.Nisu niži od čovjeka,neki čak znaju biti viši.Vilenjaci Svijetla žive u Andlangu,drugom raju iznad Asgarda gdje je smještena prekrasna dvorana Gimlé.Crni Vilenjaci žive u Svartalfheimu

Alvis (Sveznajući) ~ jedan od najmudrijih patuljaka.Od Thora je tražio dopuštenje da oženi njegovu kćer Thrud,no Thor ga je izazvao,i dok je Sunce izlazilo,Alvisa pretvori u kamen.

Amber (jantar) ~ kamen posvećen Freyi.Legenda kaže da je jantar nastao kad Freya nije mogla naći svog muža Oda.Kad je proplakala suze su se pretvorile u jantar.

Andhrimnir ~ Andhrimnir je kuhar koji svake večeri kolje vepra Saehrimnira.Meso se poslužuje gladnim ratnicima u Valhalli.

Image Hosted by ImageShack.us


23.07.2007. | 08:44 |
6............ | # | ^


KRAKEN-NEMAN SJEVERNOG MORA
opis slike
U ovom postu odlučih se pozabaviti bićem koji je iz mita prešao u stvarnost,približiti vam legendu dalekog Sjevernog mora od koje su zazirali čak i neustrašivi Vikinzi.
Legenda o Krakenu na svijetlo dana izronila je u drugom nastavku filma (i osobno,mog favorita) "Pirati s Kariba - Mrtvačeva škrinja".
Da,zvijer koja u filmu izranja iz dubina mora je upravo Kraken,a njegovo izvorište staronordijske predaje

Iako se najprije pretpostavljalo da je Kraken isključivo mitološko biće,na temelju mnogobrojnih istinitih svjedočanstava prešao je iz mita u stvarnost.
Jedan od zapisa koji opisuju morsku neman odaje i glasoviti norveški biolog Erik Pontoppidan u svojoj knjizi "O norveškoj prirodnoj baštini" iz 1752. godine.U njoj Krakena opisuje kao "najveću i najčarobniju neman svih vremena".Uistinu,ova se zvijer doista smatra najvećom nemani koja ikad postojaše.
Neki preostali zapisi tek su površni,uglavnom to su nepotpuna svjedočanstva pomoraca.Neki su pri susretu s Krakenom ostali duboko traumatizirani i o većini događaja nemaju spomena.

U rijetkim slučajevima kad se Kraken otisnuo s dna oceana na morsku površinu,mornari bi ga znali zamijeniti za otok.Oni bi se usidrili i utaborili na "kopnu" i potom zapalili vatru.Tad je neman probuđena te u želji da ugasi vatru na svojim leđima zaranjala doboko u ocean,ostavljajući za sobom veliki vodeni vrtlog koji bi za sobom u dubinu povlačio cijela brodovlja zajedno s posadom.No,smrt na otvorenom moru nije se odvijala samo u slučaju obrane.
Kraken je bio agresivna neman i često je bez povoda napadao brodove,najviše napada izvršio je na stare jedrenjake prianjajući svoje velike krakove na najviše vrhove jarbola.

Njegov teritorij su ledene vode Sjevernog mora i njegove dubine.Omiljeno lovište bijahu mu obale Skandinavije a utočište negdje u kanalu koji se urezuje u norveški kontinentalni greben.Vode Skandinavije nisu samo obitavališta Krakena.Uz njega postoji još mitskih bića koja izazivaju strah i trepet kod pomoraca,no strašni Vikinzi zazirali su upravo od Krakena.Jedino oružje koje su smatrali učinkovitim bilo je urezivanje rune Logr (Laguz) na palube broda,kao talisman obrane od zlokobnih nemani.

Vratimo se iz vremena Vikinga u sadašnjost.
Od posljednjeg pojavljivanja Krakena prošlo je već stoljeće.Sjeverno more je postalo jedno od najzagađenijih mora svijeta,pa ako je neman i uspjela preživjeti,spas je sigurno pronašla u dubinama.
Upravo ta zagađenja mogla bi uzrokovati bijes drevnog bića koje bi se moglo početi osvećivati zbog uništenja svog prirodnog staništa.
Mišljenja oko ovog bića su podjeljena.Neki strahuju da ovo čarobno biće nije preživjelo,pomorcima je ova vijest radosna.
Ipak,svi bi se trebali zabrinuti,jer legenda kaže - Kraken će nestati kada sav život na Zemlji kao takav prestane postojati.
Možda smo preživjeli,ali spoznaja da je s lica Zemlje možda izbrisano drevno biće rođeno početkom same kreacije života na Zemlji može značiti jedno.Početak kraja svijeta.

"Ne bojte se Ragnaroka jer sudbu će preživjeti oni vrijedni slatke medovine života.I jednom kad krvnici svijeta budu izbrisani,na njihovim temeljima izgradit će se život nanovo - onakav kakav u početku bijaše - i jednom narušena ravnoteža svijeta ponovno će biti uspostavljena".
Image Hosted by ImageShack.us

Source:Krik br. IV.-Island


13.07.2007. | 11:15 |
7............ | # | ^


HULDRA - šumsko biće Skandinavijeopis slike
Huldra je drevno poštovano biće koje obitava u šumama Skandinavije,većinom Norveške i Švedske.
Huldra je velika zavodnica,jako lijepog izgleda.Gledamo li ju s lica,ona je prekrasno žensko biće,uglavnom hoda gola šumama i ima jako dugu kosu većinom plave boje.Straga je ružna, šuplja i ima kožu kao koru drveta.
Norveške legende kažu kako Huldra ima kravlji rep i narod ju opisuje kao tipičnu seosku djevojku,samo za nijansu ljepšu od ostalih djevojaka,a Šveđani tvrde da ima lisičji rep.
Muški oblik Huldre nazvan je huldu

Huldra je jedna od nekoliko čuvarica Zemljine baštine,uključujući vodenu sjöru(havsfru),kasnije poznatu kao sirenu te bergsru,čuvaricu rudnika koja otežava život rudarima.
Nakon uvođenja kršćanstva u Skandinavske zemlje,bog Odin je u Divljem Lovu (Wild Hunt) naumio ubiti što više Huldri zato jer ih je smatrao neprijateljima,trolovima.
Svojim moćima uzrokovao je veliku oluju koja je uništila velik dio šuma gdje su živjele Huldre.Ipak,dosta ih se uspjelo spasiti.

Huldra mami muškarce u šumu kako bi vodila ljubav s njima,pri čemu joj iznimno pomaže njen dobar izgled.Nagrađuje one muškarce koji ju zadovolje,a ubije one koji ne.Često ženama krade djecu,zamjenjujući ih sa svojim huldebarnom(deformirano Huldrino dijete).
U nekim slučajevima,Huldra se vjenčala s mjesnim farmerom.Kad bi ulazila u crkvu,ili kad je prilikom obreda vjenčanja svećenik položio svoju ruku na njenu,sva iluzija i njena ljepota u trenu nestaje.
Neke legende pričaju o muškarcima koji su loše tretirali Huldre.U tom slučaju Huldra pobjeđuje muškarca bacajući potkovu na njega.Ipak neke bajke izbacuju ovaj dio,ostavljajući onaj poznati "živjeli su sretno do kraja života".
Neke pak legende govore o Huldrinoj lukavštini.Huldra bi se pokušala udati za čovjeka,a da mu ne kaže tko je sve do vjenčanja.Zahvaljujući tome,uspjela bi se riješiti svoje sramote,repa.
Danas,na Islandu još uvijek postoje razne legende o toj vrsti bića (Huldrefolk).Ljudi koji grade ceste,skrenu dio ceste oko neke upečatljive stijene za koje se smatralo da su domovi Huldra.
Image Hosted by ImageShack.us


03.07.2007. | 19:04 |
20............ | # | ^


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ožujak 2008 (2)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (4)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (4)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


O blogu.

Blog je posvećen mitologijama.Bavi se iskonskim stvarima,onime što je bilo prije čovječanstva.Tu prvenstveno dolazi nordijska mitologija.Do nekih podataka koji su objavljeni na blogu bilo je doista teško doći ali nije mi žao.Svrha mi je prikazati neke stvari onakvima kakve jesu.Govoriti o stvarima koje nitko ne spominje,a važan su dio naših života.
Želim vas naučiti ono što sam ja kroz godine učila i što ću još učiti.
Dobrodošli ste!

"Tebi,Majko,upućujem posljednju molitvu!Otvori moj grob,podigni lomaču,nek' dragana nađe spokoj u plamenu.Neka se vine iskra,nek' se pepeo zarudi!Vratit ćemo se starim bogovima!"
Image Hosted by ImageShack.us


ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
"Mi imamo dužnost diviti se Bogovima i njihovom remek-djelu,samoj prirodi.Imamo dužnost diviti se Majci Zemlji i poštivati njene resurse.Cjelokupna eksploatacija Zemlje nije ispravna,ali totalno očuvanje nije odgovor.Oboje narušavaju ravnotežu.Sve stvari su dio vječnog ciklusa.
Smrt je integralni dio života,kao i rođenje.Sav život se hrani životom,direktno ili indirektno.Svako remećenje ove ravnoteže je jednako opasno i rezultira samo ubrzavanje neizbježan Usuda Bogova"


ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Image Hosted by ImageShack.us

ARHIVA
Postanak-Ymir-Yggdrasilˇ
Nordijski blagdani i festivali
Litavska mitologija-dio I.
Litavska mitologija - dio II.
Litavska mitologija-dio III.
Tragom drevnog vuka
Keltska Brigid

"Stvaranje i uništenje su neprekinut proces.Konačna kreacija se nije odigrala u udaljenom početku pa nema niti naglog kraja.Kreacija i uništenje su kontinuirani ciklus koji zadržava vrijeme i mjesto.
Vječnost tvori spiralu.Sve je sačuvano,ali nikad ponovljeno.Svaki ciklus je nov i jedinstven."

Image Hosted by ImageShack.usLINKOVI


Rune
The Icelandic Asatru Association
Zaštitnice Midgarda
Pagan Heart
Svarica
Viking
Warriors:
Ivana
Suora
Melancholy
Morrigan
shamandalie
Rocket Queen
Arnamentia
~Vespeva~
Meiju
Aldaron
Death In Life
Pagan/folk metal download
Dveri Perunove
dežurna vještica
HeŁ
diem mortum
Gandalf


Glazba ujedno i moja inspiracija:


1349
Abigor
Absurd
Adorned Brood
Aes Dana
Alkonost
Anorexia Nervosa
Arkona
Baranduin
Bathory
Battlecrown
Behemoth
Black Horizons
Black Messiah
Branâ Keternâ
Burzum
Butterfly Temple
Carpathian Forest
Ceremonial Castings
Children Of Bodom
Cor Scorpii
Cruachan
Darkthrone
Death Of Folk
Dissection
Doroga Vodana
Einherjer
Elffor
Eluveitie
Emperor
Ensiferum
Falkenbach
Fejd
Finntroll
Forest
Fortid
Frostmoon
Gehenna
Gjallarhorn
Graveland
Hagalaz' Runedance
Heidevolk
Hellhammer
Hellkult
Ihsahn
Immortal
Impaled Nazarene
Izmoroz
Kathaarian
Keep Of Kalessin
Khold
Kivimetsän Druidi
Korpiklaani
Kroda
Kult Ov Azazel
Kult Perunov
Limbonic Art
Lonndom
Lord Wind
Lumsk
Mael Mordha
Malleus Maleficarum
Manegarm
Mayhem
Minotaurus
Mithotyn
Moonsorrow
Nargaroth
Narsillion
Nattefrost
Nebelhorn
Neutral
Nokturnal Mortum
Nomans Land
Norlatar
Nortt
Odal
Odhinn
Odroerir
Of The Wand & The Moon
Ordo Funebris
Otyg
Pagan
Paladran
Posmrtna Liturgija
Radogost
Ravenclaw
Satarial
Satyricon
Shaman
Skyforger
Slartibartfass
Slavland
Slavogorje
Sopor Aeternus
Sorgsvart
Sortsind
Storm
Stribog
Summoning
Svartahrid
Temnozor
Tenhi
Theudho
Throne Of Katarsis
Troll Gnet El
Trollech
Turisas
Tymah
Tyr
Valkyria
Vargavinter
Varttina
Venom
Vintersorg
Windir
Wolfchant
Wolfhorde
Wolfnacht
Woodtemple
Xasthur
XIV Dark CenturiesCursed In Eternity

My name was written with
Fire in the place you only can see
When your time has come
When you walk down in the
Land of shadows for eternity

The demon flies in the blackened
Starless skies and crawls in
The bottomless depths of Hell
The name which will be a
Thousand times cursed in eternity

The demon flies in the blackened
Starless skies and crawls in
The bottomless depths of Hell
Condemned to wander, until it comes
To the cruelest snake that crawls


Sun Shine Our Land

I'm coming back in to bright lands
From the past times sleeping in darkness
"Stop your roaming", call the fathers
Who keep the Time in bright lands

Sunshine our land - dispersing the dark
Restore the motion of the times
Sunshine our land - filling with fire
Faith of tribes in sunny lands

Keeping a secret word in the stones
Hiding decay of wills in the barrows
Winds which rustle in crowns of trees
Disturbing the Memory they will revive it.

Sunshine our land - dispersing the dark
Restore the motion of the times
Sunshine our land - filling with fire
Faith of tribes in sunny lands


If I Should Fall

The long ships are awaiting me
I’m setting sail to fulfill my destiny: for the rising sun hath promised me
That the blood of foes shall anoint my sword!
I heed the call of Fatherland
Sung to the tone of battle horns!
By Odin’s spear I swear this day
I’ll make them fear the sound of my name!
“My Father’s Gods will welcome me
To Valhalla’s halls if I should fall…
And there I’ll feast as Einherjer
Until the dawn of dread is come…”
“Away, away! To Asgard fly
With Valkyries in the vanguard
Across the sky and over clouds
The furious host doth hunt tonight…”


The 13th Asbath Celebration

The bitterness was born in a soul thrusting the Atame sacrifice,
the "Book Of Shadows" is opened, we're waiting
for the full-moon's arrival - we're celebrating the thirteenth Asbath.
I lift my eyes, I look at the moonrise,
the Goddess of the night takes my gifts.
You came to us through your immortality,
attach us to the true craft.
Give us the power, give us the great understanding.
I draw the magic circle by my baton,
and the skull of the deer on its top starts to light.
Oh Moon, the great mother!
Protectress of our destinies and secret intensions.
Fly up and light our deeds by your limpid light.
Thrust your sharp rays into the Earth.
We're absorbing the full-moon power - this is the thirteen Asbath.
Let the blood of the sacrificed flow into your heart.
The bowels in the priestess hands are filled with water -
chaos that symbolizes the Moon and rules by it.
Oh, Moon, the great mother, we're absorbing your power -
this is the thirteen Asbath.
Naked our bodies we gash in the long-lasting dance,
goung around the circle repeatedly against the moving of the sun.
The nature is singing and delighting -
we're celebrating the thirteen Asbath.
Marble moon give us the power.
Our bodies are stewing and poison draught is ready.
Our circle is unbreakable, we're embraced by the only ecstasy.
The wine runs through our veins and our joy is gifted to darkness.
On the mountain tops, on the tops of the trees -
everywhere you look is the Great our Mother - Moon.

Image Hosted by ImageShack.usBlog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se