Srpanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (3)
Lipanj 2007 (7)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (4)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (4)
Prosinac 2006 (4)
Studeni 2006 (3)
Listopad 2006 (3)
Rujan 2006 (6)
Kolovoz 2006 (5)
Srpanj 2006 (8)
Lipanj 2006 (33)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


comments on/off

Opis bloga

Pročitajte iskrenu priču o životu jedne vampirice...I komentirajte naravno...
Image Hosted by ImageShack.us

ANA

Image Hosted by ImageShack.us

ARAGORN

Image Hosted by ImageShack.us

BESTIARIUS

Image Hosted by ImageShack.us

DAMIEN

Image Hosted by ImageShack.us

DIABOLUS

Image Hosted by ImageShack.us

KRAVEN

Image Hosted by ImageShack.us

LUCIAN

Image Hosted by ImageShack.us

LUIS

Image Hosted by ImageShack.us

MAJANDRA

Image Hosted by ImageShack.us

MARCUS

Image Hosted by ImageShack.us

MARTINA

Image Hosted by ImageShack.us

MICHAEL

Image Hosted by ImageShack.us

SELENE

Image Hosted by ImageShack.us

VICTOR

Image Hosted by ImageShack.us
XAVIER

Image Hosted by ImageShack.us

HUNTER

GONE WITH THE SIN

Gone with the sin
I love your skin
Oh… so white
I love your touch
Cold as ice
And I love every single tear
You cry
I just love the way you are losing
Your life

My baby, how beautiful you are
My, darling completely torn apart
You are gone with the sin my baby
And beautiful you are

You are gone with the sin
My darling
I adore the despair
In your eyes
I worship your lips once
Red as wine
I crave for your scent
Sending shivers
Down by spine
I just love the way you are
Running out of life

My baby, how beautiful you are
My darling, completely torn apart
You are gone with the sin my baby
And beautiful you are
You are gone with the sin
My darling

Linkovi

Teich
Ana-moja najveća vampirusha
Naša mala, ali opaka Lanica
Barby...hehe...Barbara-izvuci me iz nemogućih situacija
Žanica
Mi-mi...hehe
Ako želiš bit besmrtan-ovdje sam
Još jedan ljubitelj vampira
Marta :)
I want your soul...
Tina :)

We have been blessed with the scent of decay,
We crave for crimson blood,
We have been praised by the dead of night,
So spread your delicate black wings,
Feel free, take flight.

When all our souls entwined as one,
Don’t ever feel alone,
When all of our deadly kind unite together,
We will walk the dusty path of faith,
Soft steps, like a drifting feather.

Leaving the trial of human essence,
In our recurring destiny to battle,
Leaving the shattered life force within,
Losing to the vampirism drive,
Our real self dies, to our satanic sin.

Transforming into insanity’s child,
Living in despair,
Transforming into beautiful creatures,
Drinking the vital fluid of countless beings,
To satisfy our hideous features.

Our sharp haemic fangs of doom,
Sink into your soul,
Cleansing your body from red liquid circulation,
You fell peacefully to the ground,
Awake after the deep slumber, join our federation…

Image Hosted by ImageShack.us

utorak, 05.06.2007.

AKTIVNI I PASIVNI VAMPIRIZAM

Tokom ne baš jednostavnog opažanja odavno poznate, a zanemarene, pojave energetskog vampirizma, došla sam do spoznaje da je energetski vampirizam energetski izraz za emociju straha, a zatim sam zaključila da bi slika svijeta polarizirana na strah i ljubav ujedno odgovarala drugoj najopćenitijoj dihotomiji - zlu i dobru. Mi smo apsolutni stvaratelji jednog i drugog.

Image Hosted by ImageShack.us

Dokle god smo pod utjecajem okoline, bit ćemo onakvi kakva je i naša okolina. Ako smo u okruženju straha, i sami ćemo proizvoditi strah. Ako smo u okruženju ljubavi, i sami ćemo proizvoditi ljubav. Međutim, utjecaj okoline je presudan samo dok ne spoznamo, dok ne osvijestimo, energetsku suštinu tog procesa. Kad spoznamo energetsku prirodu straha i ljubavi, sposobni smo proizvoditi energiju ljubavi i u okolini koja je prožeta energijom straha. To je fantastična uloga svijesti i uma za koju je sposoban jedino čovjek. Da preciziramo, to može samo pozitivni um, misao koja je nastala u polju pozitivne energije.

Naziv «energetski vampirizam» je donekle nespretan naziv iako točno opisuje jednu bitnu stranu fenomena. Zašto je nespretan? Zato jer implicira suštinsku razliku između vampira i žrtve, a ona uopće nije suštinska. Postoje različiti stupnjevi energetskog vampirizma, a svi smo mi u izvjesnoj mjeri podložni toj pojavi jer živimo u civilizaciji straha - što ujedno znači u civilizaciji agresije i destrukcije koja je u posljednjih pedeset godina dobila zastrašujuće razmjere. Živimo u totalnom ratu: svatko protiv svakoga. Tako smo svi vampiri, a to zastrašuje (osobito s onom predodžbom o grofu Drakuli koju imamo u glavi iz zaista mnogih filmova na tu temu). Svi smo ujedno vampiri i žrtve, ali postoji razlika u stupnju, što nije nevažno. Tu razliku je potrebno pojasniti fenomenološki i terapeutski. Stoga ću podrobnije objasniti termine «aktivni vampirizam» i «pasivni vampirizam» (koje sam u knjizi već i dosad koristila).

Image Hosted by ImageShack.us

Pasivni vampirizam je prvi stupanj vampirizma koji može, a ne mora, prijeći u aktivni vampirizam. Pasivni vampirizam je stanje u kojem osoba ima zaustavljene čakre. To joj se dogodi kad se nađe u polju negativno orijentirane energije, kao spontana obrambena reakcija, a zatim i sama dalje širi negativno orijentiranu energiju. U polje negativne energije osoba može dospjeti kad je fizički u blizini osobe koja zrači negativnu energiju. Ako je bliska s takvom osobom, tada čak ni ne treba biti fizički blizu, dovoljna je emocionalna povezanost, što se obično događa u obiteljskim ili prijateljskim vezama.

Uzmimo za primjer osobu – pasivnog vampira na koju negativno utječe roditelj. Ona dalje negativno utječe na partnera, na djecu, na prijatelje. Međutim, u trenutku kad stisak negativne energije popusti, bilo zato što je onaj «negativac», aktivni vampir, trenutno zadovoljio svoje energetske potrebe, ili se okrenuo nekom izdašnijem izvoru, «pasivni vampir» ne nastavlja dalje širiti polje negativnosti. A događa se i da spontano pokrene čakre u smjeru kazaljke na satu i orijentira cijelo svoje energetsko polje u pozitivnom smjeru, ili se barem dovede u neko začahureno stanje u kojem sam trpi negativnu energiju (to bi stanje odgovaralo pojmu autodestrukcije), ali je ne širi dalje. Kad ga se pouči kako pokrenuti čakre i koji je smisao tog postupka, lako shvaća i lako učini taj preokret. U suštini, pasivni vampir ne razvija vlastite žestoke negativne emocije i negativne misli i zato se lakše može otrgnuti negativnoj energiji. Ali, zbog nepoznavanja dinamike ljudskih energija, svejedno lako pada pod utjecaj negativne energije, prvenstveno zbog samih fizikalnih karakteristika energije, tj. energetskog polja. Pasivni vampir subjektivno se osjeća loše kad je u kontaktu s aktivnim vampirom, iako često nije svjestan toga, upravo zato jer odnos, na temelju naučenih obrazaca s roditeljima, interpretira kao «ljubav». Njegova «sreća u nesreći» je u tome da njegovo tijelo putem raznih tegoba i bolova odmah signalizira prisutnost negativne energije.

Image Hosted by ImageShack.us

Aktivni vampir uvijek širi negativnu energiju, nikad mu nije dovoljno, treba sve više i više klijenata kojima crpi energiju, ima osjećaj moći i snage zbog toga, doslovno je nezasitan. U pravilu, teško ili nikako ne shvaća objašnjenje o pozitivnoj i negativnoj energiji i dosta teško preokreće vrtnju energije u pozitivnom smjeru (smjeru kazaljke na satu). Aktivni vampir je najustrašenija osoba na svijetu. Otuda i najagresivnija. Psihologija odavno zna da je agresija izraz straha. U naše vrijeme kad je moderno biti pristojan, liberalan i demokratičan, agresija se prerušila u oku nevidljivu energetsku agresiju - u energetski vampirizam. Tako je nitko ne vidi i ne zna za nju. Nije zato ništa manje djelotvorna. Zapravo, djelotvorna je do beskonačnosti, jer žrtva nema šanse za obranu, jer ne zna da je predmet agresije. Tako je vrijeme demokracije, vrijeme pristojnosti i pokušaja korektnog življenja u masovnim razmjerima možda vrijeme najvećeg barbarizma u povijesti. Zato nije čudo da smo svjedoci tako užasnih oblika agresivnosti i destrukcije , a koje često poprimaju oblik pošasti, kao što su: pedofilija, dječje nasilje, mobbing na poslu, ovisnosti o drogama, ekološki kriminal, ratovi na sve strane (što su samo vrhovi ledenog brijega koji uporno govore da je na svijetu nešto trulo).

Aktivni vampir je osoba koja žestoko i s uvjerenjem «uzgaja» svoje negativne emocije, najčešće uz argumentaciju da je to na neki način «pravedno» i zato se teško dade uvjeriti da ima i drugačijih pristupa ljudima i drugačijih pogleda na svijet. Aktivni vampir dosta dugo «profitira» od odnosa prema svojim žrtvama, jer njihovom energijom više vibracije ublažava svoje negativne vibracije i ima osjećaj da se tako energetski «puni». Stoga ostavlja dojam energične, a često i vrlo uspješne osobe. Ali se zato u njegovoj blizini svi loše osjećaju, posebno članovi najuže obitelji. Aktivnom vampiru nekritično apsorbiranje energija raznih vibracija, koje su opterećene tuđim raznolikim emocijama i mislima, stvara velike psihičke probleme, kvare mu karakter. Na koncu mu garantiraju neku od teških neizlječivih bolesti našega doba, koje zbog privida da ima dovoljno energije, otkrije tek kad su bolesti dobrano odmakle. Medicina ih uglavnom ne može izliječiti; može ih eventualno ublažiti i nekako držati pod kontrolom, a u slučaju zloćudnih tumora najčešće niti to.

Razlike u karakternim osobinama aktivnih i pasivnih vampira u nekoj mjeri postoje, ali su vrlo varljiv i nepouzdan pokazatelj. Jako puno aktivnih vampira su naizgled tako dobroćudne osobe, spremne svakome pomoći, spremne razumjeti, spremne se žrtvovati za druge, tako da biste ih možda radije svrstali u pasivne vampire, a možda radije u velike i nesebične dobročinitelje. A pogriješili biste!. Zato nema smisla opisivati karakterne razlike.

Postoji razlika u bolestima koje pogađaju jedne i druge (kako sam već prije navela). Poznavanje tih razlika moglo bi biti vrlo korisna u terapeutskom pogledu. Treba naglasiti (još jednom) da aktivni vampiri nikako nisu zdraviji (zato što imaju višak energije) od pasivnih vampira ( koji su uvijek u manjku energije) zato jer je jednima i drugima energija negativno orijentirana, obrnuto od kazaljke na satu. Različit im je samo stupanj negativnosti.

Prema mojim opažanjima, postoje i ljudi koji spontano uspostave vrtnju čakri u smjeru kazaljke na satu. Ali, kako to čine povremeno, njihova je energija relativno niske frekvencije iako pozitivna. Uzmimo za primjer ljude koji su uspješni u poslu i koji imaju visoke moralne vrijednosti po kojima se zaista i ponašaju. Dok su na poslu, čakre su im pozitivne. Kad dođu kući, čakre im se najčešće zaustave, a povremeno im se mogu vrtjeti i negativno. Takvih ljudi ima jako malo.

Isticati razliku između pasivnih i aktivnih vampira može biti prilično osjetljivo, jer neizbježno jedni izgledaju bolji a drugi gori. Pa ipak (kao što će se kasnije vidjeti), jedni i drugi imaju takoreći jednaku odgovornost u toj vampirskoj situaciji - jedni i drugi su dopustili da negativnost prevlada bez obzira na to tko dugoročno ili kratkoročno ima manje ili više «koristi». Moramo se otvoreno suočiti sa sobom i s onim kako se zaista ponašamo, umjesto s onim što mislimo o sebi i o onome što želimo misliti o sebi. To je posebno teško izvedivo aktivnim vampirima. Međutim, nema druge mogućnosti ako se negativnost želi prevladati i ako svatko u sebi zaista iskreno želi dobro sebi i ostatku svijeta. A to je jedino bitno. Upravo tu je ono naše «više ja» koje će nam u prvom koraku pomoći ako mu se samo obratimo za pomoć, bez obzira jesmo li aktivan ili pasivan vampir. Jer je «više ja» povezano s cijelim Univerzumom, sa Stvoriteljem, ili Bogom, ako vam je to bliži naziv. «Više ja» jako dobro poznaje princip ljubavi, koji je božanski princip, i podučit će nas tome, jer i mi to već znamo. «Više ja» - to smo mi, samo smo zaboravili. «Više ja» je vječna božanska iskra u nama i zbog toga nam je princip ljubavi poznat, samo ga se trebamo sjetiti. Tako misija pozitivne preobrazbe uopće nije nemoguća kao što se možda u prvi mah čini.

Dakle, osobno nastojanje svakog pojedinca da preobrazi strah u ljubav nije nemoguća misija pa čak ni u tako energetski negativnom okruženju karakterističnom u globalnim razmjerima za cijelu Planetu (prema mojoj procjeni). Zašto? Zato jer u potpunosti ovisi o nama samima. Nikakve povoljne okolnosti nam nisu potrebne, niti bilo kakav terapeut. U početku procesa pokretanja čakri, posebno treba izbjegavati bilo kakvog terapeuta ili učitelja, jer stvaramo ovisnost o njemu, što nam za dugo može zaustaviti proces pozitivne preobrazbe.

Znači, najprije vam trebaju spoznaje o svemu tome (o čemu upravo čitate), pa spremnost i odluka da to i ostvarite. Zatim vam trebaju: upornost, pronicljivost, iskrenost i dosljednost. Nasreću, to svaki čovjek nosi u sebi, iako ih jako malo to i pokazuje. Zato svatko od nas može postati najbolji čovjek na svijetu – naravno, samo ako to zaista želi. Kasnije, nekoliko mjeseci nakon što ste počeli pokretati čakre, ako osjećate potrebu, možete se obratiti za pomoć psihologu ili psihoterapeutu, koji vam tada može biti zaista koristan.

Ako je vaše tijelo bolesno, naravno da nećete prestati ići liječniku, bez kojega u toj fazi ne možete. Međutim, svojim ćete doprinosom vrtoglavo ubrzati liječenje koje vam propisuje liječnik. Stoga morate biti pažljivi i sudjelovati u procesu liječenja tako što ćete liječnika odmah izvješćivati o svim svojim poboljšanjima. Budući da liječnik prema uobičajenome ne očekuje takva poboljšanja, vaša će izvješća utjecati na promjenu uobičajene terapije. Sve to skupa dovest će vaše bolesno stanje do znatnog poboljšanja, zatim i do ozdravljenja.

Dalo bi se puno razglabati na temu «zašto smo zaboravili svoju božansku iskru», ali u ovom trenutku to naprosto preskačem jer ova priča ne može imati 400 stranica. Važno je da se uspijemo sjetiti ili povjerovati da je ta iskra u nama, da je ljubav u nama. Ne treba je tražiti drugdje. Jednom kasnije, iz pozitivnog stanja energije, iz pozitivnog uma, netko koga to bude jako zanimalo, sigurno će spoznati istiniti odgovor na pitanje: «Zašto smo zaboravili ljubav?». Sad je važnije da se zaista sjetimo ljubavi. To je moja tema.


|.. take me in your arms, my love .. 6| .. I know you love me .. | #|

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.