svjetlost svjetlosti

srijeda, 17.09.2008.

Mjesečina

Kroz prozor svoje sobe promatram mjesec. Kao da mi želi nešto reći. Nešto čega se pomalo srami, skriva se za oblak. I li mi kazuje, pa ti se tako ponašaš prema samoj sebi. Skrivaš se, bježiš od same sebe u nešto drugo gdje se ne osjećaš dobro, čak i loše. To je istina. Skrivaš se a nemaš oblak koji ćete zaogrnuti svojim plavetnilom kako bi se osjećala dobro i sigurno. Da mjeseče, trebam svoj oblak koji će me štititi, voljeti, zaogrnuti svojom nježnosti, snagom nebeskom.

- 23:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.09.2008.

Prepoznavanje

Već nekoliko dana nisam ništa napisala, zapisala svoje osjećaje ili bar pokušala.
Da, doista se samnom nešto događa. Misli mi lebde u zraku, lelujaju, s jedne na drugu, nepovezano, poput uplašene ptice. Da, poput uplašene ptice, žele se skriti ali neznaju kamo. Bježe u razgovore s osobom koju nepoznajem. U njoj traže inspiraciju za bijeg i potiskivanje osjećaja, skretanje u lijevo ili desno???
Stoga, stalno listanje po mailu u očekivanju nove poruke.Pričanje o sebi , slanje fotke nepoznatoj osobi, nerazumno ali istinito. Otvaranje srca neznancu. U bijegu od sebe tražim sebe kroz razgovor o sebi s neznancem.
Priznati želim sama sebi da sam uspjela , uspjela se otrgnuti od osjećaja koji su pripadali njemu, misli njemu usmjerenih, uspjela sam pa makar bilo
potpomognuto razgovorima s osobom koju nepoznam, samo mailam, mailam , al se osjećam bolje i ne mislim na njega. Osjećam samo da je bio negdje u daljinama mojih osjećaja.

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.09.2008.

Nešto se događa

Da, nešto se događa u mojim osjećajima. Amplituda oscilira, skače, neuhvatljivo razumu a i srcu. Očekujem , osjećam da se nešto sprema, oluja nježna, srce osjeća ili samo priželjkuje pa želje nadvladavaju i vode.
Isčekuje ono za čim duboko čezne, osjećaje koji ga hrane, daju piti.Bez njih je mrtvo, bezživotno.O , što se to događa, kad bi bar znala.

- 23:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 06.09.2008.

Samo slijediti

U samoći srca danas me nije više mogao gledati, dopuštati moje tonjenje.Uzeo me konkretno i vodio.Odveo iz tame sobe i kompjuora u nešto što volim. I On to dobro zna, i stoga mi to čini. A ja sam ga samo slijedila.
Prihvatila poziv i smijerom upućenim krenula.
Bez razmišljanaj, dvojbe.
Usmjerava me u već iskušano, ugodno, sigurno u čemu i gdje se osjećam lijepo. Jer On to želi,želi meni ugoditi, a ja uporno i tvrdoglavo idem i duboko tonem i tonem, idem u dubinu svojih propadanja.
Danas je On odlučio umjesto mene, prekinuti tu tamu srca, hvala Mu, hvala.

Sutra očekujem, s nadom da me vodi i sutra.





- 20:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 05.09.2008.

Nema imena

Na žalost, danaašnji dan je tako suh, a vlaga u zraku je nepodnošljiva.
Nepodnošljivi moji osjećaji osamljenosti i nepripadnosti nikome, nikome tko bi i mene pogledao u oči. I isčitao suze koje naviru. Ne, nepostoji takva osoba koju zanima kao se ja osjećam, kako se doista osjeća moje srce, istinski. Oko mene su osobe koje zanimam samo kao osoba koja njima treba. od velike im je koristi kad su u problemima bilo koje prirode, kojoj vjeruju i s dubokim povjerenjem mogu reći i svoje naintimnije životne situacije. Da, tu sam ja da budem slušatelj, i samo slušatelj. A ja kao da ne postojim, kao da ne postojim kao osoba sa svojom dubokom tugom,.. svojim osjećajima.
Neprimjećuju mene kao biće koje bi isto željelo, imalo potrebu nekakvu,ne ja sam samo rame za plakanje drugima. Bože, umrna sam od takvih prijatelja. Da, prijatelj sam ja njima a oni meni, što su oni meni??? Nemam odgovor. Prijatelji nisu, pa uopće me ne poznaju, a niti žele. Znaju dovoljno, onoliko koliko je njima potrebno.

- 19:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.09.2008.

Pokušaj

Dan je na izmaku, a ja ga proputsila da proteče ili oteče poput Save koja teče i teče...
Jedan dan mog života manje ili više, pitam se, kako sam ga proživjela, što sam napravila? odgovor je negativan, niti sam ga proživjela niti nešto korisno napravila, nego je samo dan protekao kao i jučer i prekjuče a nažalost ne očekujem niti sutra neku promjenu. Sadržajniju, plodonosniju,
Ne očekujem dan koji bi mi donijeo zadovoljstvo, a trebam tako malo, malo životnne radosti. A to malo je preveliko i previše,očito,što od života želim.
Što želim samo zna moja nutrina, moji duboki osjećaji skrivaju želje u svojoj dubini duše. Skrivaju ih s razlogom od svjetla dana a i od mene same.
Skrivaju da me zaštite, zaštite moje osjećajno srce, srce duboko izranjeno nepromišljenim odlukama i vođeno osjećajima njegovim. I sada krvari, krvari na svaki pogled, na svaki dodir se guši u suzama očaja.

- 19:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.09.2008.

Laž

Hoću nešto reći, reći samoj sebi, ispisati osjećaj na praznu stranicu zaslona.
Kako ispisati, reći kad ništa ne osjećaš, nemaš misli ili one lebde, neuhvatljivo, prebrzo.
Kontradiktorno, da, nema ih ili lebde prebrzo, izgubljene u osjećajima mojim.
Osjećajima bezvoljnosti i bez životnosti.
Bježim od sebe, od ljudi, unutrašnji strah je jači , nadvladava, strah da me netko ne povrijedi jer sam tako krhka , slaba da ne mogu podnijeti krivi pogled a kamo li nečiju riječ koja bi me povrijedila. I moj izbor je zatvoriti se u svoju čahuru, svoj svijet koji se sastoji od ništavila.Ali sam u njemu sigurna , sigurna.
Biti sam, osamljen, je pretužno za čovjeka kojeg je Bog htio u društvu drugog čovjeka kako bi bio cjelina. A ovako, sam , sam si polovina a polovičan si necjelovit, i odatle ta praznina, praznina necjelovitosti koju osjećaš kao što čovjek kojemu je amputiran ud osjeća ga i dalje, kao da je tu, al je amputiran i nema ga.
To je odgovor frustraciji samoće. Koju ne mogu nadomjestiti niti nikakve aktivnosti, interesi, hobiji ili-ili nešto što umjetno stvaramo kako bi sami sebe zavaravali. Lagali sami sebe. Lagali protiv Boga, lagali Bogu pretvarajući se a ne držeći da je to grijeh , veliki grijeh, Laž.

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.